Startpagina


01 Pastoraal

Ook dit trimester stond er vanuit pastorale hoek heel wat op het programma. 

Januarimaand is binnen ons VTI traditioneel Damiaanactiemaand. Ook dit jaar verkochten onze leerlingen van de eerste graad vol enthousiasme Damiaanstiften. We haalden dit jaar het geweldige bedrag van 4800 euro bij elkaar.

In februari hadden de vijfde technieken hun ‘bezinning’. Deze dag staat in het teken van relaties en seksualiteit. 
Hoewel er overal informatie over dit onderwerp te vinden is, blijven leerlingen met veel vragen zitten. Aan de hand van gesprekken en opdrachten kwamen de verschillende aspecten aan bod, in de hoop hun een aantal antwoorden te bieden.

In de maand maart stond er voor de derde technische klassen een heuse workshop Slam Poetry op het programma. 
Zoals u al gelezen hebt, is onze 'Oe ist?'-campagne bedoeld om taboedoorbrekend te werken en onze leerlingen aan te moedigen echt in gesprek te gaan met elkaar en te zeggen wat ze echt voelen.

Het tweede trimester werd afgesloten met een moment rond Goede Vrijdag. Hierbij maakten we gebruik van de kruisweg van Luc Hoenraet. 

Zoals je ziet: de pastorale ploeg zat niet stil! Op naar het derde trimester! 
Lees meer...


02 Nieuwe infrastructuur op onze school

    - Nieuwe leraarskamer

Ons project nieuwe leraarskamer is volop in realisatie. Het dreamteam en ontwerpteam 'nieuwe leraarskamer' zien hun dromen en plannen stilaan waar worden. Alle afdelingen werken mee aan de realisatie van de leraarskamer. 
Lees meer...

03 VTI - activiteiten

    - Basisscholen op bezoek

Van 15 februari t.e.m. 4 maart kregen we heel wat basisscholen over de vloer. Aan de hand van verschillende workshops konden we de leerlingen van het 6de leerjaar aantonen welke richtingen wij allemaal aanbieden. Veel leerlingen vinden het moeilijk om een richting te kiezen. Op deze manier willen wij de leerlingen helpen om een geschikte studie keuze te maken voor volgend schooljaar.
Lees meer...

   - Slam Poetry voor de 3des

Op 1 en 2 maart gebeurde het via een workshop Slam Poetry waarin onze leerlingen rond poëzie aan het werk gingen. 
Op die manier konden ze hun ei over de wereld of zichzelf kwijt. In de workshop maakten de leerlingen een rap-lied over 
wie ze zijn en wat ze voelen. Het enthousiasme van Fake vzw en zijn team was aanstekelijk! Onze derdejaars hebben het alvast gesmaakt!
Lees meer...

    - De gezonde week

In de week van 22 februari organiseerde het VTI een 'Week van de gezonde voeding'. 
Leerlingen konden via de WE-bike de nodige energie opwekken om de schoolradio te doen werken, en konden op dezelfde manier ook hun eigen smoothie maken. 
Lees meer...
    - Terugblik 100 - dagen

De laatstejaars vierden op vrijdag 5 februari hun 100 dagen. Net als vorig jaar won de VTI-kar de prijs van de best versierde kar. Voor deze editie knutselden de leerlingen een megaradio in elkaar. Proficiat!
Lees meer...


    - Terugblik 'Samen Tafelen'

Op zaterdag 5 maart en zondag 6 maart vond ons jaarlijkse evenement 'Samen Tafelen' plaats. 
Hier alvast een terugblik op een geslaagde editie! 
Op zaterdag kon men genieten van een gezellige kaas- en wijnavond en op zondag stonden er overheerlijke ribbetjes en een gratis aperitiefconcert op het menu.
Lees meer...


    - Sollicitatietraining voor de 6des i.s.m. Auxilios

Via de jobexpo (www.jobexpo.be - een Auxilios project) krijgen onze leerlingen de kans om hun sollicitatieskills te optimaliseren en met de arbeidsmarkt kennis te maken. Technische scholen vormen een belangrijke schakel tussen de jobmarkt en het technische talent.
Lees meer...
04 Hout / Bouw

    - Workshop stage

Na de paasvakantie volgen de vijfdes een stage bij een bedrijf. Na het opstellen van het stagedossier en het ondergaan van een medisch onderzoek werden de toekomstige stagiairs door Isabelle Cordewiner gebriefd. Zij is consulente van het fonds voor vakopleiding in de bouw.
Lees meer...

    - CE - markering

De leerlingen van 5HT gingen op dinsdag 8 maart op stap naar het opleidingscentrum in Anderlecht, om er meer te weten over CE-keuring. 

De bedoeling was dat de leerlingen huiswaarts keerden met een diploma voor CE-keuring voor ramen en deuren. 
Tijdens het theoretische deel kregen we info over de eigenschappen van CE-keuring, de houtproducten die CE hebben en hoe we een perfecte productiecontrole maken. Na de lunch kwam het praktische deel aan bod. We testten er onder andere een houten raam. We kregen een uitgebreide uitleg bij ieder toestel van het labo en over hoe de proeven worden uitgevoerd. Als kers op de taart werd ons raam getest.
Lees meer...


    - De Sparlier 5 HB

Op de school 'De Sparlier' broeden meester Chris en juf Sofie al een tijdje op een plan om de tuin van de Regenboogklassen wat meer in te kleden. Ze werkten daarvoor samen met het VTI van Ieper die met hun houtafdeling een aantal elementen in elkaar staken die voor onze leerlingen geschikt zijn. Dat is onder andere: het maken van zand- en waterbak, moestuin- en kruidenbak, én met afsluiting picaruimte.
Lees meer...    - 7IN op bedrijfsbezoek Coopman interieur

Vrijdag 5 februari trokken de leerlingen van het 7IN naar de firma Coopman Interieur. Een speciaal bezoek als je weet dat zaakvoerder Stefaan Coopman jurylid is van hun eindwerken. 

Eerst maakten de leerlingen kennis met de voorbereidende werkzaamheden. Met volle aandacht keken ze naar de demonstratie van het 3D-tekenprogramma (Korpus). Hierbij worden de ontwerptekeningen omgezet in een 3D-tekening. Deze software verwerkt automatisch volgende lijsten of datasheets: stuklijsten, zaaglijsten, montagetekeningen en etiketten. Dit programma stuurt eveneens de 5-assige CNC.
Lees meer...


    - Leerkrachten op bezoek bij Boozwood

Op maandag 27 december waren Dhr. Luc Debergh en Rik Robaeys op bezoek bij Boozwood.

Boozwood is een firma dat werd opgesplitst vanuit het moederbedrijf Schrijnwerken Vanderjeugt dat in 1925 werd opgericht. Sinds 2010 is de nieuwe vestiging gelegen  in de industriezone Ieperleekanaal in de Bargiestraat Boezinge/Ieper.Eerst werd kennis gemaakt hoe tegenwoordig de voorbereiding gebeurd vooraleer m’n de productie kan opstarten.
Lees meer...

05 Elektriciteit

    - 4EI / 4ET op bedrijfsbezoek bij GALLOO

In het kader van de leerplannen en de vakoverschrijdende eindtermen organiseerden we op donderdag 10 maart 2016 voor de klassen 4ET en 4EI een studiebezoek. 4ET en 4EI bezochten de firma GALLOO in Menen. Daar kregen we een begeleide rondgang op de site van de firma die gespecialiseerd is in recyclage van ferro- en non-ferrometalen.
Lees meer...


    - 5EIT, 5EI, 6EIT en 6EI op bezoek bij DEBA en brouwerij Rodenbach

Op maandag 22 februari werden de klassen 5 EIT, 5EI, 6EIT en 6EI om 7.30 uur verwacht voor een studiereis naar de firma DEBA en de historische brouwerij Rodenbach.
Lees meer...

    - Wieland en Kevin (6IW) bezoeken het EAC (Europese Astronauten Centrum)

Op donderdag 25 februari konden twee leerlingen, Wieland Bulens en Kevin Soete van klas 6IW, onder leiding van hun leerkracht wetenschappen de hr. Plovier, het Europese Astronauten Centrum (EAC) van de ESA in Keulen bezoeken. Deze uitzonderlijke kans kregen ze door deel te nemen aan een wedstrijd van de Euro Space Society op aangeven van de hr. Vanbeselaere. Samen met nog een 60-tal leerlingen uit België, Nederland en Duitsland bezochten ze dit Europese opleidingscentrum voor astronauten.
Lees meer...

06 Mechanica

    - Opleiding 3D-meten voor 6MV

Op dinsdag 8 maart volgden de leerlingen van de klas 6MV een basisopleiding 3D-meten. Deze opleiding vond plaats in het VDAB-competentiecentrum te Ieper. De 3D-meetmachine, met een meetnauwkeurigheid van 0,003 mm, is geplaatst in een geconditioneerde meetkamer (temperatuur 20 °C) en “zweeft” met luchtlagers op een granieten vlaktafel. De bediening zelf gebeurt door middel van een joystick.
Lees meer...

    - Workshop voor 5 Auto: Herstellen van kunststofonderdelen

Donderdag 21 januari had klas 5 Auto de kans om een bijscholing te volgen met als thema: het herstellen van kunststofonderdelen. Bij deze bijscholing kregen de leerlingen eerst een theoretische uitleg over de verschillende manieren om kunststofonderdelen te herstellen. De drie manieren om kunststofonderdelen te herstellen zijn het lijmen, nieten en lassen.  Bij deze bijscholing hadden de leerlingen de kans om praktische ervaring op te doen bij de herstelmethode, nieten en het lassen van onderdelen.
Lees meer...


    - 4IW / 5MV op bedrijfsbezoek bij Picanol

Op maandag 26 oktober 2015 zijn de klassen 4IW en 5MV samen met de leerkrachten de hr. Provoost, de hr. Luca en de hr. Mooren naar het bedrijf Picanol geweest. De firma is gelegen in de Steverlyncklaan in Ieper. Het doel van dit bezoek was om het proces van grondstof tot afgewerkt product te bezichtigen in een bedrijf.
Lees meer...


07 Nieuws uit de eerste graad

    - Dikketruiendag + pantoffelrace

Op 15 februari nam onze school deel aan de Dikketruiendag. Hiermee willen we aandacht besteden aan het leefmilieu van nu en morgen. Een van de middelen om de toekomst van de (klein)kinderen veilig te stellen, is zuinig omspringen met energie. Op 15 februari hebben we dus de verwarming een beetje lager gezet. Daarnaast vond er op die dag ook een pantoffelrace plaats voor de 1e graad.
Lees meer...

    - Uitreiking ' De mooiste pantoffel'

De leerlingenraad van de eerste graad verkoos op het einde van het tweede trimester 'De Mooiste Pantoffel'. Tijdens de lessen PO en TA maakte elke leerling van de eerste graad een paar pantoffels naar aanleiding van Dikketruiendag. De winnende leerlingen zijn Anthon Pattyn (2IWb) en Michael Lamerant (1Ab).
Lees meer...    - Let's do it in de vuilbak

Onze eerste graad werkt mee aan de campagne 'Let's do it in vuilbak'. De leerlingen zullen gedurende drie maanden enkele opdrachten uitvoeren. Zo gaan ze de strijd aan tegen afval op school.
Lees meer...

08 Sport op school

    - Minivoetbal

Op woensdagnamiddag 2 maart namen twee ploegen van het VTI deel aan het minivoetbaltornooi voor de Ieperse scholen. Beide ploegen deden het voortreffelijk en eindigden 1e en 2e in hun poule. In een onderlinge kwartfinale bleek VTI2 iets sterker dan VTI1 en stootte door naar de halve finale.
Lees meer...

    - Tafeltennis

Op 1 februari werden de finales van de tafeltenniscompetitie onder een ware Daviscup-atmosfeer in het Forum afgewerkt. 
In de spannende troostfinale kon Ernest in de beslissende set het laken naar zich toetrekken. Keane werd verdienstelijk vierde. 
In de finale was Tomaz iets beter dan Quinten. Hij werd zo de eerste winnaar van het VTI-pingpongtornooi van de eerste graad. 
Lees meer...    - Middagsport 1e graad

Elk schooljaar organiseert de 1e graad heel wat sportactiviteiten over de middag. In de finale voetbal 5-5 voor tweedejaars namen vijf leerlingen uit 2BHBa het op tegen vijf leerlingen uit 2BHT. 2BHBa won met 5-1. Proficiat aan beide ploegen. Winnaars finale van links naar rechts: Jelle Provost, Yasim Duthieuw, Kenzie Vancoppenolle, Brandon Vermote, Jonathan Florissoone en Rinke Vanryckeghem.
Lees meer...09 Activiteiten kalender

    - Paaskamp in het VTI
Lees meer...

    - Save the date! 10 Oud - leerlingenbond

    - Technische avond: Waarom isoleren?

De oud-leerlingenbond organiseerde opnieuw een technische avond. Waarom isoleren? Op deze vraag kregen we deskundige uitleg door de firma "Verhelst isolotatie-dokter" . Na-isolatie van woningen is een veel besproken thema bij renovaties: welke mogelijkheden zijn er om de vloer te isoleren, isoleer ik muren in de spouw of kan het ook aan de buiten en/of binnenkant van de gevel en op welke manieren kan ik het dak aanpakken. Bespaar op je energiefactuur.
Lees meer...11 Vrolijk Pasen