04.5 Leerkrachten op bezoek bij Boozwood (raam- en deurprofielen)

Op maandag 27 december waren Dhr. Luc Debergh en Rik Robaeys op bezoek bij Boozwood.

Boozwood is een firma dat werd opgesplitst vanuit het moederbedrijf Schrijnwerken Vanderjeugt dat in 1925 werd opgericht. Sinds 2010 is de nieuwe vestiging gelegen  in de industriezone Ieperleekanaal in de Bargiestraat Boezinge /Ieper.

Eerst werd kennis gemaakt hoe tegenwoordig de voorbereiding gebeurd vooraleer m’n de productie kan opstarten. De klant krijgt ontelbare vragen en mogelijkheden voorgeschoteld zodat een deur of raam naar eigen wens wordt gemaakt. Er is keuze uit massief, verlijmd KKK en DKKD in tal van houtsoorten, in verschillende breedtes en diktes. Samen met de opmeetgegevens wordt alles ingegeven in de zelf verwerkte Software Jopps. Dit programma heeft vervolgens een spectaculaire output naar de productie in tal van rapporten.

Na deze demonstratie trokken we richting houtvoorraad waar alles netjes opgestapeld lag. De verlijmde profielen KKK en DKKD geven een optimaal rendement. De zaakvoerder Wouter Vanderjeugt was bereid om de nieuwe penprofiel raammachine in werking te stellen. Deze machine staat, om een optimale bediening toe te laten, in een hoek opgesteld (zie foto). In het eerste machine gedeelte wordt het stuk afgekort en vervolgens de pennen vervaardigd. Hierna gaat het stuk naar het gedeelte waar alles geprofileerd wordt en waar de glaslatten uitgezaagd worden. Ook hier wordt alles zorgvuldig gestapeld. Na het lijmen en het opspannen wordt alles perfect op maat gebracht. Om een vlotte service mogelijk te maken is een groot assortiment beslag in eigen voorraad. Ook het lakken wordt zelf uitgevoerd.

Na het bezoek beloofde de firma Boozwood dat ze steeds bereid zijn om hun kennis met ons (VTI Ieper) te delen. Een mooie en sterk gewaarde geste vanwege ondergetekende.

Rik Robaeys


    

Comments