04.4 7IN op bedrijfsbezoek bij Coopman Interieur

Vrijdag 5 februari trokken de leerlingen van het 7 IN naar de firma Coopman Interieur. Een speciaal bezoek als je weet dat zaakvoerder Stefaan Coopman jurylid is van hun eindwerken. 

Eerst maakten de leerlingen kennis met de voorbereidende werkzaamheden. Met volle aandacht keken ze naar de demonstratie van het 3D-tekenprogramma (Korpus). Hierbij worden de ontwerptekeningen omgezet in een 3D-tekening. Deze software verwerkt automatisch volgende lijsten of datasheets: stuklijsten, zaaglijsten, montagetekeningen en etiketten. Dit programma stuurt eveneens de 5-assige CNC.  
Dhr. Coopman prees uitvoerig de (technische) kennis en inzet van zijn vrouwelijke personeelslid die de planning nauwkeurig uittekent en opvolgt. Hierna zagen de leerlingen een oud-leerling de opdeelzaagmachine en CNC bedienen. De kantenverlijmer was niet in gebruik maar de leerlingen hadden wel lof over het eindresultaat dat kon beoordeeld worden op reeds afgewerkte stukken. Vervolgens ging het richting atelier waar de afzonderlijke elementen gemonteerd en gelijmd worden. De meeste inbouwkasten worden niet voorgemonteerd maar gaan meteen richting verpakkingsmachine. De heer Coopman vertelde dat tussen bestelling en plaatsing een klokvaste 6 weken zit.

Het bezoek werd beëindigd in de showroom waar de zaakvoerder nog enkele technische snufjes demonstreerde zoals een guillotinekast dat met afstandsbediening kon worden geopend, een frigodeur dat automatisch sluit, enz.  Nadien kregen de leerlingen nog een mooi en waardevol aandenken die ze vol dankbaarheid in ontvangst namen.

  
Comments