Upgradeberichten‎ > ‎

UPDATE 014 (14/10/2016)

Geplaatst 14 okt. 2016 02:22 door Parcours vzw   [ 13 jan. 2017 02:26 bijgewerkt ]
Beschrijving tarieven voor website

Er kwam een vraag vanuit de Drupalwerkgroep. Ze willen graag op de website uitleg kunnen geven bij de tarieven. In SF nu al mogelijk, er staat een veld 'omschrijving' bij elk tarief van een activiteit. Maar dat is wat teveel werk om dat manueel te gaan invullen bij elk tarief bij elke activiteit. 
Dus niet alleen per actvity rate maar wel per soort tarief een beschrijving kunnen meegeven naar de website. Eens doorgekopieerd naar activity rate, kan het veld 'omschrijving' dan gebruikt worden voor de website.

Hoe werkt het? Er is een nieuw object (activity rate type - type tarieven activiteit), waar je de algemene omschrijving van een tarief kan invullen. Let op, je moet echt wel de picklistwaarde van 'tarief' letterlijk overnemen, anders gaat het niet werken. Dus exact dezelfde spelling. Als je die een keer hebt aangemaakt, dan zal vanaf dan bij elk nieuw tarief dat je aanmaakt op activiteit, de algemene beschrijving meegegeven worden in het description veld van activity rate. Het is te zeggen: als je opslaat zonder een omschrijving in te vullen. Als je wel een omschrijving invult op activity rate, dan heeft die voorrang op de algemene omschrijving van activity rate type.
De match is eenmalig, dus als je daarna je eigen omschrijving op activity rate weer weghaalt, dan zal niet de algemene beschrijving van activity rate type overgenomen worden.
Er staan ook andere velden op Activity Rate Type die je kan gebruiken: 'prijs' en 'publiceren op website'. Dus je kan die daar invullen, als die voor alle activiteiten van dat type geldig zijn. Anders vul je het per tarief op de activiteit in. 

Ook wie activiteiten zonder tarief heeft, kan in principe nu dus een tarief aanmaken 'nog niet gekend' ofzo, met prijs 0, en dan een beschrijving toevoegen ivm de procedure die volgt als mensen zich zouden inschrijven. Eventueel moet dan wel aan Coworks gevraagd worden om de 0 weg te halen in die gevallen.

Er is ook een field set op Activity Rate Type. Daarmee bepaal je nu welke velden je wilt doorkopiëren van Activity Rate Type naar Activity Rate. Nuttig voor PRH, maar wellicht ook voor andere centra. Bv als je werkt met een vaste prijs bij een bepaald tarief. 


2 Bugs opgelost


Let op, automatische expenses die aangemaakt werden tussen 23/9 en 14/10, moeten opnieuw gegenereerd worden en de eerst aangemaakte verwijderd. Want anders zal het zich blijven voordoen bij aanpassing van die specifieke onkosten.

Met dank aan Wisper, Waas-en-Dender en Oost-Brabant voor het ontdekken en melden van de bugs. Alle details van aanpassingen vind je in het logboek van het project 'onderhoud SF' in Mantis.

Comments