Upgradeberichten‎ > ‎

UPDATE 009 (16/2/2016)

Geplaatst 16 feb. 2016 09:35 door Parcours vzw   [ 2 mrt. 2016 03:26 bijgewerkt door Merijn Supply ]

 Kleine Upgrade

 • 'Date of refund' (datum terugbetaling): was er al bij de vorige upgrade (zie vorig bericht), maar je kon het niet op de page layout zetten. Nu dus wel, via de field set op participant 'new&edit'
 • bug op anonieme deelnemers: weet je nog? Er was een bug op anonieme deelnemers als gevolg van de oplossing voor de bug van de dubbele definitieve deelnemers. Die is al enige tijd opgelost, dus je kan weer lustig anonieme deelnemers creëren.
 • Er was een probleempje met de telefoonnummers, zoals jullie allemaal gemerkt hebben. Oplossing is nu geworden: Phone (telefoon) is de standaard en niet Home Phone (privé-telefoon). Omdat bij externe personen er vanuit Scarabee gemigreerd was naar 'home phone', hebben we dus die gegevens naar het ander veld verplaatst (phone). Dat betekent ook dat het veld op de deelnemerslijst vervangen is door 'telefoon' (ipv privé-telefoon). Dimitri heeft normaal gezien 'home phone' ook verborgen op jullie page layouts. Lijstweergaves en rapporten dien je wel nog aan te passen met het juiste veld. (Om de verwarring compleet te maken: er is ook nog mobile = mobiel, maar die is geen betrokken partij in deze kwestie).
 • Bij het verwijderen van een sessie werden de automatische onkosten niet mee aangepast. Nu wel.
 • In één van de vorige upgrades meldden we al dat E in de onkosten een mislukte poging was om het aantal nullen achter de komma te verminderen. Nu zijn het terug vier cijfers na de komma (dankzij ons kilometertarief dat vier cijfers na de komma heeft) en dus ook 4 nullen. Zo'n E in de onkostenlijn is niet proper als je een factuur of contract wilt maken, dus bij bestaande data, als je de onkostenregel wilt gebruiken, pas je best even het bedrag aan op de medewerker of het lokaal of het materiaal en dan zal die E vanzelf weg gaan. sorry!
 • Automatische onkostentypes: daarmee bedoel ik die die de onkosten automatisch genereren als je sessies aanmaakt in sessiebeheer: je kan deze onkostentypes niet meer zomaar verwijderen nu. Dat was hier en daar eens gebeurd, waardoor de boel crashte. Dus als je nu zo'n onkostentype wilt vervangen door een andere, zal je de validatie moeten uitzetten eerst. Onkostentypes zitten achter het plusje, een apart object, en de automatische herken je aan de checkboxes (één per soort).
 • Grootboekrekeningen die bij de custom settings van Exact Online in de setup gedefinieerd staan, kan je nu niet meer verwijderen (omdat er fouten mee gebeurden, van mensen die niet wisten dat daar iets aan vast hing). Als je die dus wel wilt verwijderen, moet je de validatieregel even uitzetten.
 • Er staat een nieuw veld op Lead (verborgen): uitpas id. Op vraag van Oostende die al veel met UiTPAS werkt. Je kan dat laten verschijnen op het inschrijfformulier op de website als iemand dat tarief kiest en dan ook op de page layout van lead zetten. Dat is geïmplementeerd door Coworks. Er zitten validaties op aan de kant van de website, niet in Salesforce. Voor meer info over de website: bij Oostende.
 • Wanneer op inschrijving 'cash' als betalingswijze is aangeduid, zal nu automatisch 'geen betalingsverzoek mailen' aangevinkt zijn.
 • De datumvelden 'Initial reminder date' en 'second reminder date' op participant stonden niet read-only op de page layout van de deelnemer. Best wel doen om fouten te vermijden (tenzij jullie de half-automatische nooit zullen gebruiken en die velden manueel willen invullen). Vergeet niet om de workflow aan te zetten als je de half-automatische betalingsherinneringen wilt gebruiken, anders verschijnt op deze velden een datum zonder dat er echt een mail vertrokken is. 
 • Bij een activiteit in voorbereiding, waarbij het maximum aantal deelnemers nog niet ingevuld was, verscheen er 'fully booked'/volzet, omdat hij leeg als 0 aanzag. Nu dus niet meer.
 • Als je nieuwe activiteiten voor een project wou aanmaken via de knop 'converteren naar activiteiten' kreeg je een foutmelding. Dat is nu aangepast. je kan dus activiteiten toevoegen aan een project zonder alle gegevens opnieuw te moeten invoeren. Test maar eens. Ik heb de knop nu anders vertaald (te verwarrend zo blijkt). Ze heet 'Nieuwe activiteiten'.
Comments