Wilde vaart (13-17)

Het vrije leven bij de wilde vaart

Rond de tijd dat je naar de middelbare school gaat, kom je als lid van de Vliegende Hollander bij de wilde vaart terecht. 's Zomers ben je dan meestal op de Kagerplassen. Tijdens de weekends slaap je in tenten op het Boterhuiseiland. Het is daar één groot feest met scouts uit de hele regio. Je leert niet alleen goed zeilen, roeien en wrikken, maar ook om samen met je 'bak' je eigen boontjes te doppen, zoals inkopen doen met eigen budget en zelf koken. 

Bootonderhoud
's Winters besteed je veel tijd en zorg aan boot-onderhoud. Dat is leerzaam maar ook gezellig. En er blijft nog tijd zat over voor spectaculaire spellen, leuke uitjes en feesten.
 Opkomsten

In verband met COVID-19 vinden de opkomsten van de wilde vaart plaats op zondag. En de tijden variëren per opkomst. 

Van half april tot half oktober zijn er afwisselend zeildagen en hele weekends op de Kaag. Op zeildagen word je gebracht en gehaald door ouders. In de weekends ga je op de fiets; een scout schrikt niet van een ritje van 20 km. De zomerkampen van de wilde vaart zijn echte waterkampen. Ze vinden afwisselend plaats in Friesland, de Biesbosch, Vinkeveense Plassen en vele andere leuke plekken. Eens in de vier jaar gaat de wilde vaart ook naar een nationaal kamp genaamd NaWaKa. Hier komen waterscouts uit heel Nederland samen voor een week zeilen, roeien en andere vette activiteiten.

Doelen van de wilde vaart
Bij de wilde vaart leer je de fijne kneepjes van het zeilen, roeien, wrikken. Wie zijn officiële roei- en zeildiploma's eenmaal heeft, kan verder met de buitenboordmotor en de motorboot (Klein Vaarbewijs). Dankzij de vele jaren samen op Scouting vormen de wildevaarders een echte vriendenclub, die ook vaak andere activiteiten onderneemt (naar de bios, gamen of een filmpje bij iemand thuis).Comments