Verkenners: leerzaam en vooral leuk

Als je te oud bent voor de welpen (10 à 11 jaar), vlieg je over naar de verkenners. Ook bij deze groep is er elke zaterdag van alles te beleven. Je leert allerlei handige dingen, zoals knopen leggen, pionieren, houthakken en mooie grote kampvuren aanleggen. Ook beginnen verkenners met de basisbeginselen zeilen.

Themaweekends en kampen
Verkenners hebben elk jaar een paar themaweekends.
De winterse beertjestocht is een van de spannendste activiteiten, de zomerkampen ongetwijfeld de leukste (en vermoeiendste). Ook nemen verkenners af en toe een kijkje op de Kagerplassen om kennis te maken met het mooie leven van de oudere Vliegende Hollanders.

De verkennerswet
Een verkenner trekt er samen met de anderen op uit om de wereld om zich heen te ontdekken en deze meer leefbaar te maken. Een verkenner is eerlijk, vriendelijk en houdt vol.
Een verkenner is sober, spaarzaam en zorgt goed voor de natuur. Een verkenner respecteert zichzelf en anderen.
Verkennersleiding
 
Opkomsten
Zaterdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur in Park Oosterbeek: vanaf de Benoordenhoutseweg (A44) richting Den Haag, afslag dierenambulance.

Doelen van de verkenners
Lol maken met elkaar, veel samenwerken en oefenen met vaardigheden als knopen leggen, pionieren, houthakken, roeien, kanoën en kennismaken met zeilen.


Contact leiding via Max


Comments