VH viert eerste 90 jaar van een eeuwig leven

Geplaatst 18 dec. 2017 14:22 door Henk Zwijnenburg   [ 18 dec. 2017 14:23 bijgewerkt ]

Als het de Vliegende Hollander net zo vergaat als het legendarische schip waaraan de groep zijn naam dankt, dan stelt 90 jaar eigenlijk niks voor. Het schip van kapitein Willem van der Decken was immers gedoemd om eeuwig te blijven varen. En wat is 90 jaar op de eeuwigheid?

Wel degelijk gedenkwaardig
Laten we het spookschip met zijn bloedrode zeilen even buiten beschouwing, dan is een 90-jarig bestaan natuurlijk wel degelijk gedenkwaardig, en dus een feestje waard. Dat feestje is zaterdag 16 december 's middags en 's avonds uitgebreid gevierd.

Opkomst met z'n allen
In de middag vond een unieke jubileumopkomst plaats waaraan met welpen, verkenners, wilde vaart, loodsen, plusscouts én ouders meededen. Met 9 spellen werden de 9 decennia van de groep gesymboliseerd. Ondanks de winterse omstandigheden werd er zelfs gekanoëd (waarbij enkele wildevaarders erin slaagden een nat pak te halen!)

Jubileumspeech
Eind van de middag werd alles klaar gemaakt voor de borrel, de maaltijd en het avondprogramma. Het moment voor de vrolijke jubileumspeech van stichtingsvoorzitter Edy. Hij blikte terug op het ontstaan en de geschiedenis van de VH, waarover hier meer te lezen is. Edy stond ook stil bij het enorme belang van vrijwilligers voor de groep.

Gevarieerd buffet
In de eettent was van alles te eten: hamburgers, vegaburgers, broodjes worst, pasta, poffertjes en loempia’s. Hoewel de tenten beschutting boden tegen de periodieke regen- en hagelbuitjes, was het door de lage temperatuur niet echt aangenaam buiten. Veel jubileumvierders zochten dan ook de kampvuurkuil op.

DJ Sacha Harland!
Na het eten vertelden wildevaarders op geheel eigen wijze het verhaal van de Vliegende Hollander. Daarna zorgde oud-lid Sacha Harland, inmiddels een gevierd dj, in het welpenlokaal voor een uitbundige finale. 


Comments