Home‎ > ‎

Alle nieuwsberichten op een rij

Wilde Vaart kamp, #HappyPride en De Grote Oversteek

Geplaatst 8 aug. 2017 03:11 door Wout Post

De wilde vaarders zijn afgelopen zaterdag meegeweest met de "Proud to be (Sc)out" boot tijdens de Amsterdamse Canal Pride. Op onderstaande foto's is een impressie te zien. Na een groot feest in de Amsterdamse grachten, werd duidelijk dat het weer gunstig genoeg was voor de grote oversteek; Het Ijsselmeer. Diezelfde ochtend verschenen opeens Gregorius van der Decken, schipper van de Vliegende Hollander en zijn assistent Conchita Turner ten tonele. Zij hadden een probleem. Het schip van Gregorius zit namelijk vast in een glazen fles. Hij is daar ingestopt door niemand minder dan Jack Sparrow. Aan de wilde vaarders de opdracht om Gregorius te helpen met het terugkrijgen van zijn boot... Meer nieuws en foto's volgen vanavond! 

Welpen een weekend te water

Geplaatst 16 jun. 2017 12:21 door Henk ZwijnenburgIn het weekend van 10 juni hebben de welpen van de Vliegende Hollander tijdens hun zeildag nader kennisgemaakt met de wereld van waterscouting op de Kaag. Goeie timing want het was prachtig weer. Op het water hebben ze een spel gespeeld waarbij ze met hun vlet de ballonnen achter een ander vlet lek moesten varen. Geen eenvoudige opdracht. Op het Boterhuiseiland hebben de welpen nog een potje levend stratego gespeeld. Mooi dat er in dit bijzondere weekend een hele hoge opkomst was. 

Zeer geslaagde examendag op de Kaag

Geplaatst 12 jun. 2017 13:09 door Henk Zwijnenburg


Zondag 11 juni waren er weer MBL/CWO-examens op de Kaag. Thijs, Milan, Tijmen en Eveline moesten aan de bak en hebben alle vier hun examen met succes afgerond.

Roeiers en zeilers
Tijmen en Eveline slaagden voor het niet te onderschatten roei-examen. Thijs en Milan deden het moeilijkste en belangrijkste examen, maar mogen zich nu beiden gediplomeerd zeilers noemen. Kortom: allemaal een nieuw insigne op het uniform! 

De letters MBL staan voor Machtiging Boot Leiding. De letters CWO staan voor de Commissie Watersport Opleidingen, zodat het om nationaal erkende diploma's gaat. 

Kaagcup 2017: geen goud, wel genieten

Geplaatst 7 jun. 2017 12:32 door Henk Zwijnenburg
"Het weer was een mooie prijs op zichzelf". Zo begon de voorzitter van het eilandbestuur zijn speech bij de prijsuitreiking van de Kaagcup 2017. Dat was inderdaad een mooie prijs voor iedereen (zoals je ook kunt zien aan de vrolijke hoofden op de foto's onderaan).

Allemaal heel goed geplaatst
Helaas waren er dit jaar bij de zeilwedstrijden geen grote prijzen voor de Vliegende Hollander. Wel hadden alle VH'ers zich buitengewoon goed geplaatst. De leiding is in ieder geval apetrots op de prestaties. 

Snelle velden 
De 1514 en 1183 plaatsten zich bij de kwalificatie op vrijdag beide in veld - het snelste veld!! De 1515 liep binnen in veld 2, het op een na beste veld. Op de zaterdagwedstrijden zat het niet mee. De 1183 kwam in veld 1 niet verder dan plek 30, de 1514 er direct achteraan (31e dus). De 1515 kwam in veld 3 als 22e binnen. Blijft een prima prestatie als je nagaat dat in de standaardklasse 142 vletten die meevoeren.

Loodsen & plusscouts vergelijkbare scores
De loodsen kwalificeerden zich in de 973 voor het 1e veld van de vrije klasse (van de 3). De plusscouts plaatsten zich met hun 'leenvlet' (de 449) in veld 2 van de vrije klasse. In de zaterdag-wedstrijd kwamen de loodsen uit op een hele mooie 13e plek. De plusscouts werden 21e in hun veld.

Alle uitslagen zijn terug te lezen op de site van de Kaagcup.

Als je de bijna 1000 foto's van de kaagcup wilt bekijken, kun je terecht in het fotoarchief.

Wilde vaart helpt bij 10 mei-herdenking

Geplaatst 12 mei 2017 12:33 door Henk Zwijnenburg   [ 12 mei 2017 12:35 bijgewerkt ]Woensdag heeft een groep wildevaarders van de VH geassisteerd bij de 10 mei-herdenking. Kransen werden gedragen en aangegeven door Reyer, Jonathan, Milan, Elise, Tijmen van Leuven, Eveline, Julien; Staf: Ruben, Kasper en Edy

Slag om de Residentie
De 10 mei-herdenking herinnert aan de Slag om de Residentie in 1940. Bij gevechten tegen de Duitse troepen kwamen hierbij 545 Nederlandse militairen om het leven. Op het Militaire Erehof op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan liggen 167 militairen begraven die tijdens de Slag om de Residentie zijn gesneuveld.

Bij de herdenking hebben onder anderen de nieuwe burgemeester Pauline Krikke en een 100-jarige overlevende van de Slag om de Residentie een toespraak gehouden.

Oudhollandse spellen + 5 nieuwe welpen

Geplaatst 8 mei 2017 12:42 door Henk Zwijnenburg

De welpen hebben zaterdag 6 mei Oudhollandse spellen gespeeld, zoals koekhappen, touwtrekken, spijkerpoepen, sjoelen en levend ganzenbord. In de middag zijn maar liefst 5 (!) nieuwe welpen geïnstalleerd: Mila, Hugo, Juni, Kiri en Cedric. Allemaal hartelijk welkom bij misschien wel de gezelligste scoutinggroep van Den Haag en omstreken.
Alle welpen maar 1x jarig

Geplaatst 25 mrt. 2017 04:26 door Henk ZwijnenburgIedereen is maar 1x per jaar jarig. Dat is logisch. Maar bij de welpen van de Vliegende Hollander wordt er volgens een oude gewoonte ook maar 1x per jaar op 1 dag 1 verjaardag gevierd. Voor iedereen! 

Big Bang!
Dit jaar gebeurde dat op zaterdag 25 maart met de Grote Verjaardags Explosie. Alle welpen namen een leuke traktatie mee, zodat er tussen de feestelijke spelletjes door steeds iets lekkers te eten was. Later meer ...Beertjestocht: 100% speculatie

Geplaatst 25 mrt. 2017 04:05 door Henk ZwijnenburgZaterdagmorgen 25 maart zaten de wildevaarders - een man/vrouw of 15 - nog onwetend bij elkaar in de lentezon voor het clubhuis. Niemand wist nog wat hen de komende 24 uur te wachten stond. Behalve dan Wout en Sebas, want zij hebben de Beertjestocht 2017 voor de wilde vaart uitgezet. 

Wat wordt het?
Hoe zou het gaan? En waarheen? Per kano stroomopwaarts over Lek en Rijn naar Arnhem? Of toch gewoon lopend naar Antwerpen? We zullen zien.

Middagwelpen plus Ana

Geplaatst 26 feb. 2017 02:52 door Henk Zwijnenburg


Nadat de ochtendwelpen Billy en Luuk welkom hadden geheten als nieuw lid, kwam 's middags ook Ana er nog bij. Gelukkig heeft de leiding ook van haar installatie nog een mooie foto gemaakt.

Welpen kunnen nu ook op Billy en Luuk rekenen

Geplaatst 25 feb. 2017 07:13 door Henk Zwijnenburg


De opkomst van de ochtendwelpen van zaterdag 25 februari begon met robot-tikkertje en stond verder in het teken van de wetenschap. Maar voordat de kinderen aan hun 'onderzoekjes' konden beginnen, stond er een officieel moment op het programma: de installatie van twee nieuwe leden: Billy en Luuk. 

Driemaal lid van scouting
Zoals gebruikelijk werden de nieuwe welpen niet alleen lid van De Vliegende Hollander, maar automatisch ook van Scouting Nederland en van de wereldwijde scoutingorganisatie. Wontolla gaf Billy en Luuk de bijbehorende insignes, zodat vader of moeder ze netjes op het uniform kan naaien. Verder ontvingen de jongens hun das in die bijzondere kleur maroon (spreek uit als maroen, niet als meloen!)

Ze gaan hun beste doen
Daarna spraken Billy en Luuk de welpenbelofte uit. Die gaat zo: Ik beloof mijn best te doen een goede welp te zijn. Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de welpenwet. Jullie kunnen op mij rekenen. Tot slot 'vochten' de twee zich met succes binnen de groep.
1-10 of 373