Home‎ > ‎

Alle nieuwsberichten op een rij

Renovatie nieuws..!

Geplaatst 1 feb. 2021 09:27 door Wout Post   [ 1 feb. 2021 09:29 bijgewerkt ]

We zijn gestart met de renovatie van de vloer!

In december is de oude vloer gesloopt en de huiszwam verwijderd.


Via dit Youtube kanaal zie je de vorderingen:


In januari '21 is gestart met het opbouwen van de nieuwe vloer. De betonvloer zit er in, de wanden zijn gestuct. De komende week wordt de vloerverwarming aangelegd en daarna volgt nog een dekvloer.Crowdfunding

Inmiddels is er al veel geld binnen gehaald met een postzegelactie en de crowdfundingsactie, maar we zijn er nog niet.

Naast de fondsen die geld hebben gedoneerd vragen we jullie aandacht nog steeds voor de crowdfundingsactie: https://www.steunscouting.nl/actie/renovatie-clubhuis-vliegende-hollander

En dank aan iedereen die gedoneerd heeft..!

Vliegende Hollander heeft het voor de wind door Marion G. Polak Stichting!

Geplaatst 20 apr. 2020 05:17 door Wout Post   [ 20 apr. 2020 05:18 bijgewerkt ]

Vandaag is er onwijs goed nieuws voor de Vliegende Hollander..! De Marion G. Polak Stichting heeft
onze aanvraag voor 3 setjes gloednieuwe zeilen toegekend, en levert hiervoor
een bijdrage van wel € 2.000 euro!!! Hiermee kan de Vliegende Hollander de benodigde zeilen aanschaffen waarmee we weer vele jaren zeilplezier kunnen beleven. We zijn hier uiteraard ontzettend blij mee en zeggen namens al onze leden:

Onwijs bedankt..! 

Zie hier een link naar hun website als je meer wilt lezen over wat de Marion G. Polak stichting doet: https://marionpolakstichting.nl/Wilde Vaart bootsmannen in het gelid voor dodenherdenking.

Geplaatst 22 mei 2019 11:22 door Wout Post

Woensdag heeft een groep wildevaarders van de VH geassisteerd bij de 10 mei-herdenking. Kransen werden gedragen en aangegeven door Tijmen, Jonathan, Milan en Ruben.Slag om de Residentie
De 10 mei-herdenking herinnert aan de Slag om de Residentie in 1940. Bij gevechten tegen de Duitse troepen kwamen hierbij 545 Nederlandse militairen om het leven. Op het Militaire Erehof op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan liggen 167 militairen begraven die tijdens de Slag om de Residentie zijn gesneuveld.

Lekker Buitenspelen in Park Oosterbeek!

Geplaatst 14 jun. 2018 02:30 door Wout Post   [ 14 jun. 2018 02:38 bijgewerkt ]

Het was een gezellige bedoening, op woensdag 13 juni in Park Oosterbeek. Bij Scoutinggroep de Vliegende Hollander kon in het kader van de Nationale Buitenspeeldag de hele dag buiten gespeeld worden, waterscout style! Blijven staan op deze slackline was voor de een makkelijker dan de ander!

Op en om het water.
Als je bij een waterscoutinggroep buiten speelt, dan is het vanzelfsprekend dat er ook genoeg dingen te doen zijn, waar water centraal staat zoals kanoën, waterballonnen gooien, schieten, vangen en geraakt worden en snoephappen in een bak water.


Klassiek scouting, moet ook kunnen.
En vanzelfsprekend was er ook de ruimte om echte klassieke scouting dingen te doen, zoals houthakken, fikkie stoken en broodjes bakken!

Broodjes bakken naar hartelust, met of zonder kaneel...

Hakken!

Al met al, een zonovergoten dag, perfect om buiten te spelen! Meer scouting? kijk dan even op onze website rond, keertje komen meedraaien? Tuurlijk! Nemen even contact op! Zien we jullie volgend jaar weer! Maar natuurlijk!


#LekkerBuitenspelen
#STOPNOOITMETSPELEN
#JantjeBeton
#Nickelodeon
VH Blikt terug op zeer geslaagde Kaagcup!

Geplaatst 13 mei 2018 12:51 door Wout Post   [ 13 mei 2018 23:36 bijgewerkt door Wout Post ]

De wilde vaarders, loodsen en plusscouts van de Vliegende Hollander hebben qua weersomstandigheden niks te klagen als ze terugkijken op de Kaagcup. De wind had misschien wat beter gekund, maar de grote hoeveelheid aan zon maakte een hoop goed.


Vrijdag was iedereen vroeg uit de veren voor de eerste zeilwedstrijden. 6 VH boten streden dit jaar om de felbegeerde bekers. De wilde vaart deed dit in de standaardklasse(13-17) en de loodsen en de plusscouts in de vrije klasse(17+). Naast meedoen aan de wedstrijd, lag Lada (de boot van een aantal actieve loodsen) alle deelnemende vletten te controleren of ze wel de goeie baan zeilden. Goeie actie jongens!


   
 

Uitslagen
De vrijdagserie bestaat uit twee kwalificatiewedstrijden. Deze wedstrijden bepalen in welk veld je mag uitkomen in de zaterdagserie. Na een dag intensief zeilen kwamen daar de volgende uitslagen uit.

Wilde Vaart
482 - 14e en 8e
1183 - 11e en 8e
1514 - 12e en 6e
1515 - 4e en 7e

Loodsen & Plusscouts
973 - 11e en 5e
278 - 7e en 17e

Hiermee plaatsten drie van de vier wilde vaart vletten zich in het een na beste veld. De 1515 mocht zelfs uitkomen in het beste veld. De loodsen mochten uitkomen in het beste veld van de vrije klasse. De plusscouts in het tweed veld van de vrije klasse.

En zo ging de volgende dag de zaterdagserie van start. En de VH'ers hebben allemaal zeer respectabele resultaten geboekt. Zie hieronder de uitslagen.482 - 19e in veld 2
1183 - 7e in veld 2
1514 - 20e in veld 2
1515 - 19e in veld 1
973 - 26e in veld 1 vrije klasse
278 - 20e in veld 2 vrije klasse

Als klap op de vuurpijl werd bekend dat de wilde vaarders 4e zijn geworden van de 26 groepen die voor de wisselbeker meestreden in het algemene klassement. Dat is absoluut een prestatie om trots op te zijn. Volgend jaar pakken we hem!Alternatief, op z'n VH's
Als alternatieve prijs was daar voor de groep twee Kubb spellen om op de Kaag te spelen, daarna werd er een pot augurken open getrokken en met z'n allen luidkeels geproost. De avond is afgesloten met een feestje op de Corbulo.

De foto's van de Kaagcup verschijnen binnenkort in het fotoarchief:

Meer Kaagcup?

VH viert eerste 90 jaar van een eeuwig leven

Geplaatst 18 dec. 2017 14:22 door Henk Zwijnenburg   [ 18 dec. 2017 14:23 bijgewerkt ]


Als het de Vliegende Hollander net zo vergaat als het legendarische schip waaraan de groep zijn naam dankt, dan stelt 90 jaar eigenlijk niks voor. Het schip van kapitein Willem van der Decken was immers gedoemd om eeuwig te blijven varen. En wat is 90 jaar op de eeuwigheid?

Wel degelijk gedenkwaardig
Laten we het spookschip met zijn bloedrode zeilen even buiten beschouwing, dan is een 90-jarig bestaan natuurlijk wel degelijk gedenkwaardig, en dus een feestje waard. Dat feestje is zaterdag 16 december 's middags en 's avonds uitgebreid gevierd.

Opkomst met z'n allen
In de middag vond een unieke jubileumopkomst plaats waaraan met welpen, verkenners, wilde vaart, loodsen, plusscouts én ouders meededen. Met 9 spellen werden de 9 decennia van de groep gesymboliseerd. Ondanks de winterse omstandigheden werd er zelfs gekanoëd (waarbij enkele wildevaarders erin slaagden een nat pak te halen!)

Jubileumspeech
Eind van de middag werd alles klaar gemaakt voor de borrel, de maaltijd en het avondprogramma. Het moment voor de vrolijke jubileumspeech van stichtingsvoorzitter Edy. Hij blikte terug op het ontstaan en de geschiedenis van de VH, waarover hier meer te lezen is. Edy stond ook stil bij het enorme belang van vrijwilligers voor de groep.

Gevarieerd buffet
In de eettent was van alles te eten: hamburgers, vegaburgers, broodjes worst, pasta, poffertjes en loempia’s. Hoewel de tenten beschutting boden tegen de periodieke regen- en hagelbuitjes, was het door de lage temperatuur niet echt aangenaam buiten. Veel jubileumvierders zochten dan ook de kampvuurkuil op.

DJ Sacha Harland!
Na het eten vertelden wildevaarders op geheel eigen wijze het verhaal van de Vliegende Hollander. Daarna zorgde oud-lid Sacha Harland, inmiddels een gevierd dj, in het welpenlokaal voor een uitbundige finale. 


Wilde Vaart kamp, #HappyPride en De Grote Oversteek

Geplaatst 8 aug. 2017 03:11 door Wout Post

De wilde vaarders zijn afgelopen zaterdag meegeweest met de "Proud to be (Sc)out" boot tijdens de Amsterdamse Canal Pride. Op onderstaande foto's is een impressie te zien. Na een groot feest in de Amsterdamse grachten, werd duidelijk dat het weer gunstig genoeg was voor de grote oversteek; Het Ijsselmeer. Diezelfde ochtend verschenen opeens Gregorius van der Decken, schipper van de Vliegende Hollander en zijn assistent Conchita Turner ten tonele. Zij hadden een probleem. Het schip van Gregorius zit namelijk vast in een glazen fles. Hij is daar ingestopt door niemand minder dan Jack Sparrow. Aan de wilde vaarders de opdracht om Gregorius te helpen met het terugkrijgen van zijn boot... Meer nieuws en foto's volgen vanavond! 

Welpen een weekend te water

Geplaatst 16 jun. 2017 12:21 door Henk ZwijnenburgIn het weekend van 10 juni hebben de welpen van de Vliegende Hollander tijdens hun zeildag nader kennisgemaakt met de wereld van waterscouting op de Kaag. Goeie timing want het was prachtig weer. Op het water hebben ze een spel gespeeld waarbij ze met hun vlet de ballonnen achter een ander vlet lek moesten varen. Geen eenvoudige opdracht. Op het Boterhuiseiland hebben de welpen nog een potje levend stratego gespeeld. Mooi dat er in dit bijzondere weekend een hele hoge opkomst was. 

Zeer geslaagde examendag op de Kaag

Geplaatst 12 jun. 2017 13:09 door Henk Zwijnenburg


Zondag 11 juni waren er weer MBL/CWO-examens op de Kaag. Thijs, Milan, Tijmen en Eveline moesten aan de bak en hebben alle vier hun examen met succes afgerond.

Roeiers en zeilers
Tijmen en Eveline slaagden voor het niet te onderschatten roei-examen. Thijs en Milan deden het moeilijkste en belangrijkste examen, maar mogen zich nu beiden gediplomeerd zeilers noemen. Kortom: allemaal een nieuw insigne op het uniform! 

De letters MBL staan voor Machtiging Boot Leiding. De letters CWO staan voor de Commissie Watersport Opleidingen, zodat het om nationaal erkende diploma's gaat. 

Kaagcup 2017: geen goud, wel genieten

Geplaatst 7 jun. 2017 12:32 door Henk Zwijnenburg
"Het weer was een mooie prijs op zichzelf". Zo begon de voorzitter van het eilandbestuur zijn speech bij de prijsuitreiking van de Kaagcup 2017. Dat was inderdaad een mooie prijs voor iedereen (zoals je ook kunt zien aan de vrolijke hoofden op de foto's onderaan).

Allemaal heel goed geplaatst
Helaas waren er dit jaar bij de zeilwedstrijden geen grote prijzen voor de Vliegende Hollander. Wel hadden alle VH'ers zich buitengewoon goed geplaatst. De leiding is in ieder geval apetrots op de prestaties. 

Snelle velden 
De 1514 en 1183 plaatsten zich bij de kwalificatie op vrijdag beide in veld - het snelste veld!! De 1515 liep binnen in veld 2, het op een na beste veld. Op de zaterdagwedstrijden zat het niet mee. De 1183 kwam in veld 1 niet verder dan plek 30, de 1514 er direct achteraan (31e dus). De 1515 kwam in veld 3 als 22e binnen. Blijft een prima prestatie als je nagaat dat in de standaardklasse 142 vletten die meevoeren.

Loodsen & plusscouts vergelijkbare scores
De loodsen kwalificeerden zich in de 973 voor het 1e veld van de vrije klasse (van de 3). De plusscouts plaatsten zich met hun 'leenvlet' (de 449) in veld 2 van de vrije klasse. In de zaterdag-wedstrijd kwamen de loodsen uit op een hele mooie 13e plek. De plusscouts werden 21e in hun veld.

Alle uitslagen zijn terug te lezen op de site van de Kaagcup.

Als je de bijna 1000 foto's van de kaagcup wilt bekijken, kun je terecht in het fotoarchief.

1-10 of 379