Voluntariat

Aşteptăm voluntari!

Proiectele de construire a unor complexe arhitectonice de arheologie experimentală care evocă Evul de Mijloc european şi care se află în diverse stadii ne încurajează şi pe noi să pornim la drum. Avem o locaţie perfectă, o idee de evocare medievală clară, un proiect solid şi curajul care foarte probabil i-a animat şi pe coloniştii care au poposit în valea Felmerului acum mai bine de 800 de ani. Mai rămâne să coagulăm în jurul acestei viziuni pe cei dornici de aventura vieţii lor. Acest site este sunetul de trompetă care lansează provocarea şi sună adunarea pentru cei care nu se tem să viseze, ba chiar mai mult, sunt capabili să transforme visele în realitate. 


Îi aşteptăm cu drag să vină la munca de jos pe tinerii de orice vârstă care doresc să facă în vacanţă ceva util cu braţele şi minţile lor, mai precis pentru a contribui la ridicarea locuinţei fortificate a nobilului Wellmer. Asociaţia va organiza anual câte o tabără de lucru în perioada verii. Acest program de voluntariat este singurul pe care asociaţia „Villa Wellmer” îl propune pentru moment. Dacă doriţi să ştiţi mai multe şi intenţionaţi să vă oferiţi voluntari, contactati-ne. Destul cu cazematele de iarnă ale copilăriei! Aveţi ocazia rară de a fi implicaţi în construirea unei fortificaţii adevărate! Ulterior, ca membri ai asociaţiei, puteţi avea şansa chiar să locuiţi în ea. 


Primul şantier medieval de la Felmer a fost organizat în perioada 15 iulie-15 august 2011. Am început cu binişorul şi cu patru voluntari. S-au făcut releveele topografice ale terenului şi au fost identificate punctul de organizare a şantierului, locaţiile de unde se poate excava piatra de construcţie şi zona unde se poate depozita pământul excavat. Am cutreierat pădurile din jur împreună cu pădurarul Ionică şi am marcat stejari pentru grinzi ce urmează a fi recoltaţi în această iarnă. A fost realizat un plan de acţiune pentru vara lui 2012. Să nu ne mai gândim că este anul în care se sfârşeşte lumea! Poate fi anul unui nou început!  

Asistenţă în natură, mecenat şi sponsorizare

Primim cu braţele deschise  şi ajutor din partea acelora care dispun de materiale de care nu au nevoie sau doresc  să  le doneze pentru a sprijini proiectul Casa Greavului. Pentru companiile interesate să ne sponsorizeze oferim vizibilitate şi reclamă pe villa-wellmer.org şi la Felmer, pe şantierul nostru. Iată o listă orientativă cu felul de materiale de care avem nevoie:

        Materiale de construcţie:

-          lemn de construcţie (grinzi şi scânduri de la şuri, şoproane, garaje demolate),

-          piatră fasonată şi nefasonată,

-          ciment, var, humă,

-          şindrilă pentru acoperiş,

-          feronerie (cuie, scoabe, tiranţi)

        Unelte şi scule de lucru pentru construcţie:

-          unelte de spart piatra: baroase, răngi,

-          unelte de zidărie şi spoitorie,

-          scule de tâmplărie şi rotărie,

-          echipamente de transportat şi ridicat: găleţi, roabe, scripeţi, lanţuri, frânghii,

-          echipamente de sprijinit: popi, cofraje, schele

        Materiale de recuzită pentru perioada sec. XII-XIII:

-          căruţă cu obezi şi jug, şaretă cu o osie,

-          plug vechi de lemn cu o brazdă sau două,

-          maşini şi echipamente de asediu,

-          scuturi, suliţe, arcuri, arbalete.

 

 Comments