Què, qui, com ...

Per que volem un 10 en valors, el nostre model educatiu en general i de la Pastoral en particular fomenta el creixement humà dels alumnes a través del treball de:

1.- El valor de la Solidaritat i la Tolerància: celebrem el DENIP, el dia internacional per l'educació en la Pau i la no-violència. Fomentem el valor de la democràcia, la pau i la justícia com a valors universals de convivència de futur. 

2.- El valor del Compromís Social: col.laborem amb la campanya de recollida d'aliments de Càritas, amb la campanya de recaptació de Mans Unides i col.laborem amb projectes de Cooperació Internacional amb les beques per nois i noies del Senegal a través de la Fundació Educació Solidària. D'aquesta manera treballem la solidaritat entre nois-es d'arreu del món, fent-los concients de totes les realitats del planeta. . Fomentem la conciència com a ciutadans responsables i compromesos amb la nostra societat per construïr un món més just, equitatiu i solidari. 

3.- El valor de la Convivència família-alumnes-escola: a l'escola celebrem al Juny el dia de la família així com també realitzem un pessebre vivent al Desembre amb els més menuts. Compartir la educació dels alumnes és tasca de totes les parts implicades. La col.laboració i sinergia entre tots és la clau de l'èxit.
 
4.- El valor de l'Autoconeixement i creixement personal: l'escola posa a disposició d'aquells alumnes que així ho desitgin la possibilitat d'aprofundir el seu creixement com a persones amb grups com el MOU-TE! a on es treballa el voluntariat, la interiorització, la reflexió i la diversió sana.

5.- El valor de Compartir: cada any celebrem el dia del nostre patró Sant Josep de Calassanç, amb activitats que convidin a relacionar tots els alumnes de totes les edats, dels més grans als més petits, fent escola i compartint una jornada lúdica i compromesa.

6.- El valor de l'Empatia: a l'escola portem a terme un projecte d'educació emocional, a través del qual ajudem als alumnes a identificar i gestionar millor les emocions i conseqüentment a ser persones més equilibrades i equitatives.

7.- El valor del Voluntariat: provoquem als alumnes la inquietud per la feina desinterssada com a motor de canvi i impuls cap a una societat millor: classes de repàs d'alumnes grans a petits, cantades de nadales a la gent gran ... 

8.- El valor del Respecte: una vegada a l'any alumnes de 4rt d'ESO de totes les escoles pies de Catalunya participen en la Caminada per la Pau, una jornada per fomentar els respecte i la tolerància cap els altres tot caminant i compartint una jornada amb alumnes d'arreu de Catalunya. Al Batxillerat els alumnes poden participar de FEM ÀGORA un indret on discutir, parlar i dialogar per fomentar que els alumnes es transformin en lliurepensadors.

9.- El valor de l'Assertivitat: el nostre centre ofereix un servei de Mediació de conflictes, tutelat per un professor i portat a terme pels propis alumnes, on aprenen a solucionar conflictes fomentant la empatia, la paciència i el diàleg, claus en el cultiu de l'assertivitat. 

10.- El valor de la Interiorització: de manera transversal, a totes les tutories, durant tot el curs es realitzen activitats i dinàmiques per fomentar la reflexió i el pensament crític, amb la intenció de fer créixer i cultivar la dimensió interior de cada alumne.