Actueel‎ > ‎

Actueel

Agenda Algemene Ledenvergadering FOSS

Geplaatst 3 apr. 2018 05:49 door Ingrid Waardenburg

Beste ouder(s)/verzorger(s),

In de bijlage treft u de agenda van de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de FOSS, federatie voor ouders van slechthorende kinderen en kinderen met spraak-taalmoeilijkheden.

Een deel van uw ouderbijdrage wordt gebruikt voor het lidmaatschap van de FOSS; dat houdt in dat ook u uitgenodigd bent om deze vergadering bij te wonen. 

Staking woensdag 14 maart

Geplaatst 13 mrt. 2018 01:41 door Ingrid Waardenburg

Zoals u weet wordt er sinds begin dit schooljaar in het onderwijs gestaakt voor een hoger salaris en een lagere werkdruk. Na twee landelijke stakingen worden er nu regionale estafettestakingen georganiseerd. Voor onze regio is dit op woensdag 14 maart. 

Doordat er geen overeenstemming is bereikt, gaat deze staking door. Ook de medewerkers van alle locaties van de Burgemeester de Wildeschool doen mee aan deze stakingsdag. De school is dus woensdag 14 maart gesloten! Vanuit de school zijn de contactpersonen van het leerlingenvervoer reeds geïnformeerd. Vraag uw chauffeur nog even of deze informatie juist is doorgekomen.


Berend Plant - interim regiodirecteur VierTaal NHN

Liedjes bij thema ziek en gezond

Geplaatst 22 feb. 2018 04:39 door Ingrid Waardenburg   [ 22 feb. 2018 04:40 bijgewerkt ]

In de maanden februari/maart wordt het onderwijs aan de kleuters gekoppeld aan het thema ‘ziek en gezond’. 

Een thema dat de kinderen enorm aanspreekt. Slechthorende kinderen en kinderen met een spraaktaalontwikkelingsstoornis (S-TOS) hebben regelmatig te maken met keel-, neus- en oorklachten en zijn daarom ervaringsdeskundig zijn met pijn en dokters of zelfs ziekenhuisbezoeken.

Liedjes, die bij dit thema op school gezongen worden, vindt u hier op de website. Ook zijn er van deze en vele andere liedjes door het Gebarencentrum video's gemaakt. Zo kunt u ook met bewegend beeld oefenen met uw kind. Als voorbeeld: Voor het filmpje van het liedje "au, au, au" kunt u hier klikken.


Mogelijke staking op woensdag 14 maart

Geplaatst 22 feb. 2018 00:29 door Ingrid Waardenburg

Zoals u weet wordt er sinds begin dit schooljaar in het onderwijs gestaakt voor een hoger salaris en een lagere werkdruk.

Na twee landelijke stakingen worden er nu voorbereidingen getroffen voor mogelijke regionale estafettestakingen. Voor onze regio is dit op woensdag 14 maart.

Wij vragen u daarom alvast rekening te houden met een mogelijke stakingsdag op deze datum. 

Zodra er meer bekend is hoort u uiteraard van ons. 

Berend Plant - interim regiodirecteur VierTaal NHN

Film 'Leren Zichtbaar Maken'

Geplaatst 21 feb. 2018 00:00 door Ingrid Waardenburg

Vorig schooljaar is binnen onze regio gestart met 'Leren Zichtbaar Maken'. Een manier om voor leerlingen zichtbaar te maken welke kwaliteiten en leerdoelen ze hebben en wat er voor nodig is om zich te kunnen ontwikkelen. Gebaseerd op het gedachtegoed 'Visible Learning' van John Hattie.

De leerlingen van VierTaal College Schagen hebben samen met Sebastiaan Labrie (van 'Just Curious') de film 'Leren Zichtbaar Maken' gemaakt. In deze film geven zij concrete voorbeelden van de wijze waarop schooljaar 2017-2018 binnen VierTaal College Schagen wordt gewerkt met de "Leerkuil', 'Fantastische fouten' en 'Piramides' in de klas.

Complimenten en met dank aan alle leerlingen voor dit prachtige resultaat!Met vriendelijke groet,

Iris van der Burgh - Teamleider VierTaal College Schagen

Open Dag

Geplaatst 8 jan. 2018 03:10 door Ingrid Waardenburg

Op vrijdag 19 januari vindt de jaarlijkse  OPEN DAG van de Burgemeester de Wildeschool en het VierTaal College Schagen weer plaats! Alle belangstellenden zijn deze dag van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

In de bijlage vindt u meer informatie over wat er die dag allemaal te zien en te beleven valt op de scholen.

Kerstliedjes

Geplaatst 14 dec. 2017 06:12 door Ingrid Waardenburg

Zoals aangekondigd in de nieuwsbrief van december, vindt u hieronder de gevisualiseerde liedjes voor Kerst.


Succesvol samenwerken speciaal en regulier onderwijs

Geplaatst 14 dec. 2017 02:15 door Ingrid Waardenburg   [ 14 dec. 2017 02:16 bijgewerkt ]

In 2014 is de wet Passend Onderwijs ingevoerd. Hoe hebben speciale en reguliere scholen hieraan vorm gegeven in de afgelopen drie jaar? 

In deze reportage laten medewerkers van Kentalis en VierTaal zien hoe ze in Zwolle en Schagen succesvol samenwerken met het regulier onderwijs. “Er is niet één manier.” 

School dicht op dinsdag 12 december

Geplaatst 7 dec. 2017 02:20 door Ingrid Waardenburg

Onlangs hebben wij u al geïnformeerd dat de vakbonden en werkgeversorganisatie (PO Raad) plannen maakten om in het onderwijs stakingsacties te gaan organiseren. Woensdag 6 december is duidelijk geworden dat er op dinsdag 12 december (aanstaande dinsdag) inderdaad door het onderwijzend personeel gestaakt gaat worden.

Dit heeft tot gevolg dat die dag de school (op alle locaties) dicht zal zijn. Wij zullen de vervoersmaatschappijen op de hoogte brengen, maar vragen u de chauffeur van uw kind ook te informeren dat uw kind die dag niet opgehaald hoeft te worden.

Wij hopen dat u begrip heeft voor de situatie.

Berend Plant - interim regiodirecteur VierTaal NHN

Kalender met gebarentekeningen

Geplaatst 23 nov. 2017 00:17 door Ingrid Waardenburg   [ 23 nov. 2017 00:20 bijgewerkt ]

Graag brengen we deze prachtig vormgegeven kalender met in totaal 120 gebarentekeningen van het Nederlands Gebarencentrum bij u onder de aandacht. Elke maand is voorzien van een vrolijke, kleurrijke afbeelding en 10 gebaren die passen bij de maand. 

Nu tijdelijk t/m 21 december met gratis 3 maanden online Gebarenschat.  

De Gebarenschat: Een vrolijke online applicatie voor jonge (dove) kinderen die gebaren gebruiken. De Gebarenschat bevat alle 41 verhaaltjes, 24 liedjes en 6 rijmpjes die het Nederlands Gebarencentrum eerder heeft uitgebracht op DVD of online, maar ook nieuw materiaal. Daarnaast zijn er oefeningen en spelletjes. Alles is op een overzichtelijke manier bij elkaar gebracht, geschikt voor jonge kinderen om zelf verhaaltjes liedjes en gebaren te bekijken in NGT (Nederlandse Gebarentaal) of NmG (Nederlands met gebaren). 

1-10 of 16