Actueel

 • Informatiedag SH en TOS op zaterdag 4 november
  Thema van de dag: Communicatie versterken

  Zaterdag 4 november wordt de landelijke Informatiedag SH en TOS gehouden met een zeer aantrekkelijk programma. De dag wordt georganiseerd door Stichting Hoormij en is speciaal bedoeld voor ouders van slechthorende kinderen en voor ouders van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Ook professionals die werkzaam zijn in de sector zijn van harte welkom.
  Deze bijeenkomst is dé gelegenheid om in korte tijd heel veel informatie te krijgen en in een ongedwongen sfeer met elkaar te spreken. Diverse organisaties en bedrijven presenteren zich deze dag met een informatiestand. Kinderen van 3 tot 11 jaar kunnen meedoen aan het kinderprogramma. SH-Jong organiseert een leuk programma voor slechthorende jongeren.
  U bent zaterdag 4 november van harte welkom op de school Auris Fortaal, Santa Cruzdreef 30 te Utrecht.
  Lees hier het programma en de mogelijkheid om u in te schrijven!
  Geplaatst 8 sep. 2017 06:27 door l.devries@viertaal.nl
 • nieuwe website voor dove en slechthorende kinderen en jongeren

  Persbericht:

  Gloednieuwe website www.erbijhoren.nl speciaal voor slechthorende en dove kinderen

   Deze website is nu online!

  Een unieke site, speciaal bedoeld voor slechthorende en dove kinderen en jongeren.

  Van elkaar kun je leren! Vanuit die gedachte is het project Erbij Horen door Stichting Hoormij en FODOK gestart om tips op te halen bij slechthorende en dove kinderen en ze aan te reiken via een website. Tips die je helpen om aansluiting te vinden bij andere kinderen en die je helpen om in allerlei situaties goed voor jezelf op te komen.

  Onderzoeken wijzen uit dat slechthorende en dove kinderen in het regulier onderwijs het sociaal vaak moeilijker hebben dan hun goed horende klasgenoten. Dat geldt met name voor de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Vanuit het project zijn diverse bijeenkomsten geweest met kinderen en jongeren om de tips te verzamelen. Die tips staan nu allemaal op de website.

   Vier thema's

  De website is ingedeeld in vier thema’s; de thuissituatie, de basisschool, de middelbare school en vrije tijd. Bij elk thema staan veel leuke en slimme tips in de vorm van tekst, films en tekeningen. Die tekeningen zijn gemaakt door Geeske van Voorthuijsen die zelf slechthorend is en dus goed begrijpt tegen welke problemen je allemaal aan kunt lopen.

   Tips? Geef ze door! 

  De site wordt de komende tijd uitgebreid met nieuwe tips. De website nodigt kinderen en jongeren uit om vooral tips in te sturen. Via Facebook, Twitter en Instagram bespreken we tips met de kinderen en jongeren. De jongerenorganisaties SH-Jong en Nederlandse Dove Jongeren gaan hier onder andere actief mee aan de slag. 

   Neem voor meer informatie contact op met projectleider Arend Verschoor, via arend.verschoor@stichtinghoormij.nl

   Het project Erbij Horen, inclusief de website, is mede mogelijk gemaakt door:

  Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), Cornelia Stichting, Participatiefonds van de NVVS, Sponsorloop Martinus van Beekschool te Nijmegen en diverse donaties.

  Geplaatst 12 jul. 2017 07:16 door l.devries@viertaal.nl
 • Ouderbijeenkomst Passend Onderwijs
  Op donderdag 15 juni 2017 wordt in Amsterdam door Hoormij en FODOK een ouderbijeenkomst georganiseerd voor ouders van leerlingen met TOS en dove of slechthorende leerlingen. Meer informatie en hoe u zich hiervoor aan kunt melden vindt u hier.
  Geplaatst 16 mei 2017 00:53 door Lindy Leevendig
 • ESM wordt TOS
  De term ernstige spraak- en taalmoeilijkheden (ESM) wordt officieel vervangen door de term taalontwikkelingsstoornis (TOS). 
  Dit hebben Siméa, SIAC en de FENAC samen met cliëntorganisaties besloten
  Geplaatst 20 mrt. 2015 05:14 door Lindy Leevendig
Berichten 1 - 4 van 4 worden weergegeven. Meer bekijken »