Elektronik

Læring om grundlæggende elektronik kan være en forudsætning for at kunne udvikle egne projekter med eksempelvis Arduino.

Man vil få brug for viden om forskellige elektroniske komponenter, hvordan indsættes og bruges en transistor i et kredsløb?hvad er et potentiometer?

Man kan vælge en traditionel tilgang til elektronik, hvor man bliver guidet gennem opbygningen af forskellige kredsløb a la det Frederiksen har udviklet. Eller man kan gå mere undersøgende til det.

Det er altid spændende at få lov til at skille ting ad. I vores Nørdcamp har vi god succes med denne tilgang. Eleverne har skilt computere ad og bygget nye kredsløb af komponenterne. Herved opstod der et naturligt behov for at lære om de forskellige komponenter, serie- og parallelforbindelser med mere.

Synes man det er for uoverskueligt med en computer kan man også tage udgangspunkt i mindre ting som eksempelvis en solcellelampe.

1. Hvilke komponenter består en solcelle lampe af?

2. Gæt - undersøg

3. Byg noget nyt af komponenterne.

Har du brug for en gennemgang af de forskellige elektroniske komponenter og ideer til simple kredsløb kan denne finde hjælp på kopien af gotech.dk.

Du kan finde et kopi af gotech her. Siden vedligeholdes desværre ikke længere.

Man anvender breadboard som også anvendes til mange Arduino projekter. Breadboardet har den fordel i forhold at komponenter kan bruges igen og igen, samtidig med at mulighederne til at eksperimentere øges. Undersøg eksempelvis hvilken betydningen størrelsen af kondensatoren har?

Elektronik-forum

Et andet godt sted at hente hjælp er på det danske elektronik-forum.dk/