Arduino

Velkomment til siderne for programmering med Arduino

Her er der hjælp at hente, til når du har mod på at skrive rigtig computerkode. Vi arbejder på disse sider med minicomputeren Arduino. Frygt ej, det er lettere end du tror. Og faktisk bliver arbejdet ofte langt lettere end ved blokprogrammering, fordi du kan kopiere kode meget let, både fra dit eget program og fra andres som du finder rundt omkring på nettet. Vi arbejder med to trin, Arduino for novicer og for eksperter, som du kan læse om herunder.

Introduktion til Arduino

Her får du en kort introduktion til tankerne bag og mulighederne med Arduino.

Dette trin er lavet til novicerne og hjælper dig i gang med de helt basale dele af programmeringen. Siden "Arduino for novicer" finder du her, eller i menuen ovenfor. Der er videoer og programmer på siden, som du kan downloade. I de programmer du downloader er der ydermere inkluderet brugbare opgaver, der kan anbefales at lave, hvis man vil forstå hvad der foregår. Derudover lyder anbefalingen på at du eksperimenterer så meget som muligt! Du kan nemlig ikke gøre noget forkert mens du programmerer.

Dette trin er lavet til dig der "kan selv", eller dig der mangler udfordring efter at have været i gang med siden for novicer. På siden er der opgaver i form af programmer du ser på video, som du kan forsøge at gøre efter selv, uden ret meget hjælp. Der er også videoer til at inspirere dig til at komme i gang med at bygge og programmere sjove og nyttige maskiner; som fx. Farmor-havestolen, Bordfodbold-mål-tælleren og et fuldautomatisk potteplantevandingsanlæg. Gi den gas, del Jeres opfindelser og programmer med hinanden og nyd at du snart kan bygge alt selv.

Materialet om Arduino er udviklet af Søren Storm. Du kan læse mere om Sørens øvrige arbejde på undervisningsfysik.dk eller tage et kig på undervisningskanalen på youtube.com/scienceguides.