MakeyMakey

Om MakeyMakey

MakeyMakey er et lille board du slutter til computeren. Så kan du styre computeren via MakeyMakey i stedet for tastatur eller mus. Ideen er at du så kan slutte alt muligt til din MakeyMakey, pludselig kan du styre din computer med en banan, staniol en spand vand eller lign.

Tænk dig, hvis du i stedet kunne styre computeren med bananer, eller ved at ‘high five’ med din bedste ven, eller ved at klappe katten, eller ved at hoppe i en spand vand. Mulighederne ville jo være nærmest uendelige!

Husk sølvpapir og andre ledende ting er vigtige i arbejdet med MakeyMakey

Undervisningsmaterialer og inspiration til arbejdet med MakeyMakey

En kort videointroduktion og forskellige opgaver. Bemærk videoen er fra 2014, men den er stadig interessant, da MakeyMakey sammen med Scratch gør det let for eleverne hurtigt at blive kreative og få erfaringer med at tilslutte forskelligt programmerbart hardware til computeren.


Teksperimentet

Det jeg godt kan lide ved Teksperimentet er at der nogle forholdsvis lukkede videoguides, efterfulgt af nogle * udfordringer.

Der er tre forløb til Scratch med MakeyMakey. Man behøver ikke at have arbejdet med Scracth først, da forløbet starter med en intro til Scratch.

Grønt for begyndere

Gult for letøvede, og man starter med en repetition af om man kan det fra grønt forløb, som man skulle kunne for at gå videre.

Rødt forløb, hvor der næsten er fri leg med Scratch og evt. MakeyMakey

Under fanen til læreren er der en oversigt over videoerne i de forskellige forløb.

Fugle i mit hoved

Se materiale, som Dansklærerforeningen har lavet i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab og InnovationLab