Artrose

Bemer & Artrose

Artrose en Bemer

Veel gezondheidsproblemen, waaronder artrose, ontstaan niet omdat het wonderlijke controlesysteem van het menselijk lichaam faalt.
Integendeel. Het controlesysteem blijft weliswaar functioneren ‒ maar wel op de verkeerde plek, op het foute tijdstip of in een ander bioritme.
Om deze reden zou het doel van elke therapie moeten zijn om de lichaamseigen controlemechanismen zo te stimuleren, dat de opgetreden stoornis op eigen kracht verholpen wordt door middel van natuurlijke mechanismen.

THERAPIE BIJ ARTROSE

De nieuwe en moderne fysische vasculaire therapie BEMER biedt de mogelijkheid om de belangrijkste controlemechanismen van de microcirculatie bij stoornissen of ziekten op een complexe manier te stimuleren.
De meest recente inzichten op het gebied van de regulering van de doorbloeding van weefsel, zenuwen en humorale componenten lijken een veelbelovende methode te bieden om ook de beperkte of verstoorde doorbloeding van de organen te stimuleren. Tijdens de fysische therapie wordt een pulserend signaal door het lichaam verstuurd dat gebaseerd is op het bioritme van de patiënt.

GENEZINGSPROCES BIJ ARTROSE

De fysische vasculaire therapie BEMER is een complementaire behandeling en vormt een belangrijke basis voor het genezingsproces bij degeneratieve aandoeningen aan het bewegingsapparaat.
De therapie stimuleert de aanvoer van voldoende voedingsstoffen naar de betreffende weefselcellen en ondersteunt de pijnbestrijding bij artrose.
De doelgerichte behandeling van individuele gebieden dient echter gepaard te gaan met fysische therapie of de toepassing van geneesmiddelen. Deze afzonderlijke maatregelen alleen zijn minder of helemaal niet succesvol.