Diabetes

Bemer & Diabetes

Diabetes en Bemer
Bemer BIJ Diabetes

Met de fysische vasculaire therapie BEMER bestaat er voor het eerst de mogelijkheid om de belangrijkste mechanismen van de microcirculatie te stimuleren. Wetenschappelijke artikelen en studies hebben de effectiviteit van de therapie ook bij diabetespatiënten aangetoond:
bij patiënten met diabetische polyneuropathie (een aandoening aan de perifere zenuwen die gepaard kan gaan met pijn, jeuk, een brandend gevoel of juist gevoelloosheid in de armen en de benen) bleek de BEMER-therapie na enkele weken zowel de functionaliteit van de subcutane microcirculatie als het immuunsysteem significant te verbeteren. Aanvullend onderzoek heeft aangetoond dat het wondoppervlak bij ambulante diabetespatiënten met een traditionele behandeling na een BEMER-therapie van 27 dagen significant kleiner was dan bij diabetespatiënten uit de controlegroep. Het verstoorde genezingsproces van wonden werd dus duidelijk verbeterd.
De fysische vasculaire therapie BEMER vormt bij de therapeutische aanpak voor de behandeling van stofwisselingsziekten als diabetes mellitus en het voorkomen van het metaboolsyndroom vandaag de dag (als gevolg van stress en een gebrek aan beweging) een essentiële complementaire behandeling.