De Vossemeren

Twee indrukwekkende meren, ontelbare watersport- en piratenavonturen

 • 2 grote meren om te waterskiën, wakeboarden en meer
 • Megaglijbaan Monkey Splash: nog hoger, sneller en leuker
 • Indoorspeelwereld Discovery Bay: tropische piratenavonturen en hoogspanning op de High Adventure Experience

De Vossemeren ligt om twee grote meren heen. Dubbel zoveel avontuur in Belgisch Limburg! Buiten wachten het waterskiën en wakeboarden terwijl je indoor tropische piratenavonturen beleeft in de Discovery Bay. Hier maken echte helden zich kenbaar op het touwbanenparcours tijdens de High Adventure Experience.


Wie durft er met ogen dicht van de megaglijbaan Monkey Splash? Deze ongelofelijk hoge en snelle glijbaan is te vinden in de tropische Aqua Mundo. Hier ontdekt u ook al snorkelend de exotische vissen in het koraalbad. En daarna blaast u stoom af in Nature & Spa, Health en Beauty Center.


Smul elke avond bij een ander restaurant in de Market Dome, waar verschillende smaken en werelden samen komen. En daarna is het gezellig relaxen in uw cottage of het hotel.


De Vossemeren; twee imposante meren die alle ruimte bieden voor de grootste avonturen en waterpret.

De Vossemeren is het tweede park van Center Parcs (voorheen Sporthuis Centrum) in België. Het park werd geopend in 1987 en is gelegen in het Limburgse Lommel. Het is bovendien het eerste park waarbij alle voorzieningen (sporthal, aqua mundo, restaurants en winkels) zich bevinden onder één dak.

Het park heeft 650 cottages die plaats bieden aan 3459 personen, onderverdeeld in 3 categorieën: Comfort Cottage, Premium Cottage (waarvan ook de voormalige Style Cottages) en VIP Cottage.

De Vossemeren is het eerste park met het concept Discovery Bay. Dit concept komt overheen met de op Het Heijderbos gelegen Jungle Dome.

De Aqua Mundo van De Vossemeren heeft de zelfde indeling als op Bispinger Heide en Les Bois Francs. Het was bij de bouw financieel aantrekkelijk driemaal hetzelfde ontwerp te gebruiken.

De Vossemeren in Belgisch Limburg is de perfecte vakantieplek voor u. De omgeving is ideaal voor een ontspannende wandel- of fietstocht, bijvoorbeeld in de 'Sahara van Lommel' één van Vlaanderens mooiste natuurgebieden. Het bungalowpark zelf heeft maar liefst twee meren waar u de rust kunt opzoeken, windsurfend of varend. Of zoek het onder water, met een tropische snorkeltocht. Heerlijk ontspannen kan natuurlijk ook: trakteer uzelf eens op uitgebreide beautybehandeling of een massage in Nature & Spa, het Wellness Center.

Leuke weetjes

 • Openingsjaar: 1987
 • Aantal cottages: 650
 • Oppervlakte van het park: onbekend
 • Aantal cottagezones: 9
 • Aantal cottagetypen: 10
 • De Vossemeren was het eerste park met een koepel over alle faciliteiten, de overdekte Parc Plaza.
 • De Vossemeren heeft als parkspecialiteit onder andere de Discovery Bay, een indoor kinderspeelparadijs in piratenthema.
 • Over het grote meer van De Vossemeren is een lange brug gebouwd.
 • In het zwembad van De Vossemeren was vroeger een zwemmersbar te vinden. Later is de verlaagde cirkel tussen bad en wandelpad dichtgemaakt om extra zitplaatsen te bieden.
 • De Vossemeren beschikt ook over een hotel

Unieke eigenschappen (verleden en heden)

 • NIEUW! Monkey Splash in ons subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo
 • Indoor piratenspeelwereld, Discovery Bay met High Adventure klimparcours: Het overdekte speelparadijs Discovery Bay in bungalowpark De Vossemeren is geheel in piratenstijl. Compleet met kinderactiviteiten en een klimparcours de High Adventure Experience. Vinden uw kinderen de oude piratenschat in deze geheimzinnige jungle?
 • Snorkel tussen de subtropische vissen in het koraal bad: Als waterrat kunt u tussendoor een verfrissende duik nemen in de prachtige Aqua Mundo. Glij van de verschillende glijbanen en de wildwaterbaan en ga snorkelen in de wonderlijke onderwaterwereld van het koraalbad met tropische vissen.
 • Beoefen verschillende watersporten op twee grote meren met Surf & Fun: Of u nu wilt kajakken, windsurfen, banaanvaren of waterfietsen: watersporters vinden snel hun weg naar ons Surf & Fun Center. Daar hebben we bijna alles wat u kunt bedenken voor een sportief en uitdagend dagje op het water.
 • Laat je verwennen in ons wellness centrum Nature & Spa
 • Maak een wandel -of fietstocht in natuurgebied: de "Sahara van Lommel"
 • Hotel in Bungalowpark De Vossemeren: In bungalowpark De Vossemeren kunt u heerlijk genieten in één van de luxe hotelkamers in het hotel. Ook hier kunt u optimaal genieten en gebruik maken van de faciliteiten en activiteiten in Center Parcs. Inclusief ontbijt.

Tips uit de omgeving

 • De Hoge Kempen:
 • Het enige nationale park van België ligt in Limburg. In de Hoge Kempen gaan uitgestrekte dennenbossen hand in hand met grote waterplassen en paarse heidevelden. Er zijn prachtige routes voor fietsers, ruiters en wandelaars. En wil je het nationale park intensief beleven? Ga dan op pad met een Ranger. Wie weet kom je dan oog in oog te staan met één van de vele zeldzame dieren, die er leven, zoals de bedreigde zwarte specht!
 • Openluchtmuseum Bokrijk:
 • In het Openluchtmuseum van Bokrijk waan je je in vervlogen tijden. Je loopt er rond tussen meer dan 100 historische gebouwen. Maar dat niet alleen. Acteurs zorgen dat de geschiedenis echt tot leven komt. Terwijl een boer zijn ploeg slijpt, patrouilleert een champetter waakzaam door het dorp en bakt een bakker heerlijk vers brood. De authenticiteit van de gebouwen en de beleving van de acteurs maken van Bokrijk een topattractie. Bezoek het Openluchtmuseum en combineer dit met de tentoonstelling ‘De Sixties’.
 • C-mine:
 • Wie Tate Modern in Londen kent, weet dat voormalige industriële gebouwen zich uitstekend lenen voor een nieuwe, super eigentijdse invulling. Datzelfde geldt voor C-mine, dat zijn basis kent in de voormalige mijngebouwen van Winterslag. Hier vind je een mix van industrieel erfgoed en hypermoderne architectuur. Bezoek zeker de interactieve, ondergrondse C-mine expeditie.
 • Sahara van Lommel: Een woestijnachtig landschap, met middenin een helderblauw meer en daaromheen naaldbossen. Het is een prachtige plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het is ontstaan door uitwasemingen van de vroegere zinkfabriek, waardoor een dor en zanderig landschap ontstond. Door zandwinning is het meer ontstaan. Om verdere uitbreiding te voorkomen werden om het gebied heen bossen aangelegd.
Center Parcs de vossemeren

Eind oktober 2000 werd een volledige metamorfose van de cottages op dit park afgerond. Deze werden namelijk allemaal vernieuwd. Ook de kamers van het hotel zijn vernieuwd en kregen een Afrikaanse stijl. Speciaal voor de jonge, maar ook oudere kinderen opende het vernieuwde Action Company Clubhouse. De Aqua Mundo werd gemoderniseerd en beschikt sinds toen over nieuwe vloeren, decoratie, kleedruimtes en douchecabines. Het toen nog nieuwe Hammond’s Family Restaurant werd aangekleed in Mexicaanse stijl en kreeg er een buitenterras bij.