Rektor Annely Tärning med elever

Teamsidor


https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-1/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-2/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-3/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-4/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-5/arbetslagen
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-6/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-7/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-8/startsida
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-9/
 

 • Clowner

  För er information:


  Ni har säkerligen tagit del av diskussionen i olika medier kopplade till incidenter runt clowner och rädslan för dessa. Vi på Tyresö Skola har både idag och i går samtalat med flera barn som tycker sig ha sett utklädda “tonåringar” bakom gymnastikhallen samt i lilla skogen. Flera yngre barn har uttryckt oro och rädsla för att det finns en clown på skolans område som försöker skrämma barnen. Vi har nu utrett detta närmare, samtalat med flera barn samt polis, och gör bedömningen att det inte finns någon anledning till oro. Eleverna har dock fått vara inne på rasten idag för att säkerställa att de inte skrämmer upp varandra ytterligare och att de känner sig trygga. Vi kommer, vid behov, självklart att fortsätta samtala med barnen i syfte att stilla deras oro och vi uppmanar Er vårdnadshavare att göra detsamma.


  Har ni frågor kring detta så hör av er till Annely eller övrig skolledning.

  Inlagd 18 okt. 2016 04:16 av Magnus Nilimaa - TYR -
 • Tyresö Skola är en skola med ambitionen ”På vetenskaplig grund, -idag för framtiden”
  Och låt mig tänka högt…

  Vi lever i en värld i ständig förändring, och det går fort… och tänk i morgon går det ännu fortare.

  Våra elever lever i ett Sverige nästan utan ”vägledning”. Vi lever i världens ”lyckligaste” land och våra ungar har ”förmånen ”att snart vara ledare av sina egna liv och det ställer krav, oerhörda krav. Vi har heller aldrig haft så många barn som mår dåligt och den psykiska ohälsan sprider sig som en löpeld. 1/7 av Sveriges elever är inte behöriga till gymnasiet och 1/3 klarar inte av gymnasiet.

  Skolan är och ska främst vara kompensatorisk och jag vet att vi inte kan lämna våra elever i att själva behöva välja. ”Lycklig” är den som får det dem behöver och inte det dem vill ha.

  Så vi behöver en skola som ser förbi enskilda, enstaka kunskapskrav och snuttifierad ämneskunskaper.

  Vårt uppdrag handlar om att ge våra elever verktyg och strategier att anta utmaningarna i en värld vi inte vet hur den kommer att se ut och som ständigt förändras.  Så hur i hela ”världen” gör vi det?

   

  Förmåga till att göra etiska ställningstaganden, förmågan att lösa problem i en allt mer komplex värld, de behöver förmågan att hantera misslyckanden och förmågan att visa kärlek. En av människans viktigaste drivkrafter är att göra nytta för någon annan.

  Hur hjälper vi barnen att utveckla dessa förmågor?

   

  Sveriges framtid hänger på hur väl vi i skolan kan förvalta detta uppdrag. Så vilka aktiviteter behöver eleverna utsättas för att utveckla dessa förmågor? Det är och blir vårt uppdrag, att organisera för dessa aktiviteter.

  Vi arbetar aktivt och medvetet med verkningsgrad, feedbackprocesser och tillsammansgörandet, för vi vet att det spelar roll. Vi är måna om att ha goda relationer med både elever och vårdnadshavare och det syns i den fina arbetsron på skolan. Att det pedagogiska ledarskapet fungerar syns tydligt i elevenkäterna som görs, här vet man vem som leder skolan. Det ämnesövergripande arbetet tillsammans med temaveckor och IUP- dagar ger både elever och lärare möjlighet att nå ännu längre och ännu bättre. Att tänka om sitt eget lärande, det metakognitiva, förstå och utveckla verktyg och strategier att ta sig an lärandeutmaningarna, gör eleverna väl rustade för framtiden.

  Inlagd 13 okt. 2016 06:04 av Magnus Nilimaa - TYR -
 • Porträttfotografering Tyresö skola – Vecka 45

  Liksom förra året erbjuder vi två eftermiddagar, för de som vill, att komma till skolan och ta enskilda porträttbilder och/eller syskonbilder på ert/era barn.

  • Onsdag 9 november kl. 14:00-17:30
  • Torsdag 10 november kl. 14:00-17:30

  Vårdnadshavare är med och väljer bästa bild.
  All hantering sker direkt mellan Tema Klasskort och vårdnadshavare.
  Bokning görs av vårdnadshavare via nedanstående länk.
  Vid frågor: var vänlig och kontakta Tema klasskort.

   

  Observera att det finns flera skolor att välja mellan i länken så var noga med att välja Tyresö skola. Sedan får ni bläddra er fram i kalendern till vecka 45 där vi har våra bokningsbara dagar.

   

  http://www.bokamera.se/TemaKlasskort/Events
  Inlagd 6 okt. 2016 01:52 av Magnus Nilimaa - TYR -
 • Rektors nyhetsbrev Augusti
  Här kan ni läsa lärsårets första nyhetsbrev från Rektor Annely Tärning.  Inlagd 1 sep. 2016 04:27 av Magnus Nilimaa - TYR -
 • Jourfritids på måndagmorgnar

  På Tyresö skola börjar vi alltid veckan med ett personalmöte mellan kl. 7.45 och 8.45. Det är viktigt för kvaliteten att personalen får möjlighet att träffas och arbeta tillsammans på detta sätt.

  Detta innebär att alla elever börjar skolveckan kl. 9.00 varje måndag.

  För de elever som behöver fritidshemsomsorg före kl. 9.00 har vi ett jourfritids med begränsad verksamhet.

  Där arbetar inte ordinarie fritidspersonal.

  Vi uppmuntrar alla som kan, till att ta vara på möjligheten att börja veckan lite lugnare och komma först till kl. 9.00.

  Tack för er förståelse.  Inlagd 26 aug. 2016 02:46 av Magnus Nilimaa - TYR -
Visar inlägg 1 - 5 av 75. Visa mer »
Invigning av HK 2014