Rektor Annely Tärning med elever

Teamsidor


https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-2/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-3/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-3/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-5/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-5/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-6/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-7/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-8/startsida
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-9/

Tyresö Skola 2.0 på vetenskaplig grund, - idag för framtiden!

 

“Vi vill att våra elever utvecklar verktyg och strategier så att de, när de lämnar Tyresö Skola, framgångsrikt kan anta utmaningen utanför skolan!

Vi behöver åstadkomma trygga barn...För lärandet

… genom KUNSKAP /undervisnin

 

Låt mig tänka högt…

 

Våra elever lever i ett Sverige nästan utan ”vägledning”. Vi lever i världens ”lyckligaste” land och våra ungar har ”förmånen ”att snart vara ledare av sina egna liv och det ställer krav, oerhörda krav. Vi har heller aldrig haft så många barn som mår dåligt och den psykiska ohälsan sprider sig som en löpeld. 1/7 av Sveriges elever är inte behöriga till gymnasiet och 1/3 klarar inte av gymnasiet.

Skolan är och ska främst vara kompensatorisk och jag vet att vi inte kan lämna våra elever i att själva behöva välja. ”Lycklig” är den som får det dem behöver och inte det dem vill ha.

Så vi behöver en skola som ser förbi enskilda, enstaka kunskapskrav och snuttifierad ämneskunskaper.

Förmåga till att göra etiska ställningstaganden, förmågan att lösa problem i en allt mer komplex värld, de behöver förmågan att hantera misslyckanden och förmågan att visa kärlek. En av människans viktigaste drivkrafter är att göra nytta för någon annan.

 

På Tyresö Skola arbetar vi aktivt och medvetet med verkningsgrad, feedbackprocesser och tillsammansgörandet, för vi vet att det spelar roll. Vi försöker skjuta på den summativa bedömningen och hellre arbeta med bedömning av progression och ansträngning. Det tror vi, på riktigt, kan göra skillnad för våra elevers lärande. Vi är måna om att ha goda relationer med både elever och vårdnadshavare och det syns i den fina arbetsron på skolan. Det ämnesövergripande arbetet tillsammans med pulspass, temaveckor och IUP- dagar ger både elever och lärare möjlighet att nå ännu längre och ännu bättre. Att tänka om sitt eget lärande, det metakognitiva, förstå och utveckla verktyg och strategier att ta sig an lärandeutmaningarna, gör eleverna väl rustade för framtiden.

 

Ja jag vet att vi lever i en värld i ständig förändring, och det går fort… och tänk i morgon går det ännu fortare.

Vårt uppdrag, som vi förstår och ser det, handlar om att ge våra elever verktyg och strategier att anta utmaningarna i en värld vi inte vet hur den kommer att se ut och som ständigt förändras. Så hur i hela ”världen” gör vi det?

 

Vilka aktiviteter behöver eleverna utsättas för för att utveckla dessa förmågor? Ja det är och blir vårt uppdrag, att formulera och organisera för dessa aktiviteter.

 

Rektor på Tyresö Skola

 

Annely Tärning

 • Tyresö skola deltar i skolval 2018
  Åk 4-9 kommer fredag den 7 september få möjlighet att rösta i skolval 2018. Själva valet föregås av arbete i skolan med sätta sig in i vad de olika partierna tycker. 
  Inlagd 3 sep. 2018 02:29 av Magnus Nilimaa - TYR -
 • Tonårsresan för vårdnadshavare åk 7-9
  Nu erbjuder Tyresö kommun, Polisen och Nobina i Tyresö alla tonårsföräldrar till en rolig och lärorik resa in i tonårsvärlden! 
   
  Alla tonårsföräldrar är välkomna att delta i Tonårsresan. På en och en halv timme åker vi buss genom Tyresö i tonåringarnas fotspår. Under resan får vi se var tonåringarna är, får veta vad de gör och får en hel del fakta om ungdomar och droger i Tyresö. Under resan händer en del oväntade saker… Häng med på en innehållsrik, spännande och lärorik resa i tonåringarnas fotspår! Vi besöker kända ”ungdomshängplatser” och fritidsverksamheten.  
   Datum: 19 september  Tid: Klockan 18:00–20:00 Lokal: Vi samlas vid Tyresö centrum, utanför vårdcentralen/pizzerian och åker buss runt i Tyresö OBS! Föranmälan måste ske på Passa på – det finns ett begränsat antal platser! 
   
  För mer information: www.tyreso.se eller kontakta brottsförebyggande strateg Ola Åkesson 08-578 29 477 

  Resan är gratis och du anmäler dig till ola.akesson@tyreso.se
  Inlagd 3 sep. 2018 01:42 av Magnus Nilimaa - TYR -
 • Konflikthantering i skolan

  Vi på Tyresö Skola blir nu ännu bättre på att hjälpa våra elever med att utveckla sina strategier och kunskaper inom konflikthantering Vi arbetar också aktivt med Bråka Smartare – lektioner i konflikthantering. Bråka Smartare är ett värdegrundmaterial med lektioner i samarbete och konflikthantering. Materialet är uppdelat två versioner: F-6 och 7-9.  Inlagd 27 aug. 2018 01:34 av Annely Tärning - TYRFTH -
 • I år blir Tyresö Skola en "Trivselskola"!


  Om Trivselprogrammet: 

  Trivselprogrammet är ett program för aktivitet och inkludering i skolan där vänliga och respektfulla trivselledare i årskurs 3-9 skapar möjligheter för ökad aktivitet på rasterna. Trivselprogrammet sätter också fokus på ökad aktivitet i undervisningen genom Aktiv TL-undervisning  Trivselprogrammets mål är att:

  • öka trivseln
  • främja ökad och mer varierad aktivitet på rasterna
  • skapa mer aktivitet i undervisningen
  • bygga goda vänskapsrelationer
  • förebygga konflikter och mobbning
  • främja värderingar som inkludering, vänlighet och
  respekt

  Om du vill läsa mer om fördelarna med att vara en Trivselskola:


  Inlagd 21 aug. 2018 03:11 av Magnus Nilimaa - TYR -
 • Rakstabussen första veckan

  Morgonturen går som vanligt.


  Returresor från skolan:

  ·         Måndag 20/8 – Kl. 14:15

  ·         Tisdag 21/8 – kl. 14:15 och 15:15

  ·         Onsdag 22/8 – 14:15, 15:15, 16:15

  ·         Torsdag 23/8 – 14:15, 14:45

  ·         Fredag 24/8 – 14:00, 15:00, 15:30

   

   

  Från måndag 27/8 gäller returresorna enligt ordinarie turlista, se länken.

  www.tyreso.se/rakstabussen

  Inlagd 16 aug. 2018 05:08 av Magnus Nilimaa - TYR -
Visar inlägg 1 - 5 av 107. Visa mer »
Invigning av HK 2014