Rektor Annely Tärning med elever

Teamsidor


https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-3/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-1/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-3/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-6/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-5/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-6/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-7/
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-8/startsida
https://sites.google.com/a/utb.tyreso.se/tyr-team-9/
 

 • Och låt mig tänka högt…
  Rektor Annely Tärning
   • Vi lever i en värld i ständig förändring, och det går fort… och tänk i morgon går det ännu fortare.

  Våra elever lever i ett Sverige nästan utan ”vägledning”. Vi lever i världens ”lyckligaste” land och våra ungar har ”förmånen ”att snart vara ledare av sina egna liv och det ställer krav, oerhörda krav. Vi har heller aldrig haft så många barn som mår dåligt och den psykiska ohälsan sprider sig som en löpeld. 1/7 av Sveriges elever är inte behöriga till gymnasiet och 1/3 klarar inte av gymnasiet.

  Skolan är och ska främst vara kompensatorisk och jag vet att vi inte kan lämna våra elever i att själva behöva välja. ”Lycklig” är den som får det dem behöver och inte det dem vill ha.

  Så vi behöver en skola som ser förbi enskilda, enstaka kunskapskrav och snuttifierad ämneskunskaper.

  Vårt uppdrag handlar om att ge våra elever verktyg och strategier att anta utmaningarna i en värld vi inte vet hur den kommer att se ut och som ständigt förändras.  Så hur i hela ”världen” gör vi det?

   

  Förmåga till att göra etiska ställningstaganden, förmågan att lösa problem i en allt mer komplex värld, de behöver förmågan att hantera misslyckanden och förmågan att visa kärlek. En av människans viktigaste drivkrafter är att göra nytta för någon annan.

  Hur hjälper vi barnen att utveckla dessa förmågor?

   

  Sveriges framtid hänger på hur väl vi i skolan kan förvalta detta uppdrag. Så vilka aktiviteter behöver eleverna utsättas för att utveckla dessa förmågor? Det är och blir vårt uppdrag, att organisera för dessa aktiviteter.

  Vi arbetar aktivt och medvetet med verkningsgrad, feedbackprocesser och tillsammansgörandet, för vi vet att det spelar roll. Vi är måna om att ha goda relationer med både elever och vårdnadshavare och det syns i den fina arbetsron på skolan. Att det pedagogiska ledarskapet fungerar syns tydligt i elevenkäterna som görs, här vet man vem som leder skolan. Det ämnesövergripande arbetet tillsammans med temaveckor och IUP- dagar ger både elever och lärare möjlighet att nå ännu längre och ännu bättre. Att tänka om sitt eget lärande, det metakognitiva, förstå och utveckla verktyg och strategier att ta sig an lärandeutmaningarna, gör eleverna väl rustade för framtiden. • Åk 6 är mediagenier!

  Team 6 har arbetat med medier och reklam och även deltagit i tävlingen Mediagenier.  Där kammade 6a hem en andraplacering och 5000 kronor till klasskassan. Stort grattis och bra jobbat!

  I Media Genier tävlar mellanstadieelever från hela landet med egna reklamkampanjer för en ideell organisation, i år var det Bris och en av Barnkonventionen artiklar.  Vinnarna utses av en duktig jury och pristagarna vinner pengar till klassen. På ett både roligt och lärorikt vis får eleverna visa sina kunskaper om reklam, media och källkritik. Tävlingen är en del av det kostnadsfria läromedlet Media Smart.

  Media Genier ger mellanstadieelever chansen att bevisa att de är morgondagens skarpaste konsumenter och att ni förstår reklamens mål och syfte, men också hur man som konsument påverkas av reklam och andra budskap.

  Inlagd 15 nov. 2017 00:30 av Magnus Nilimaa - TYR -
 • Fotografering

  Hej!

  Liksom förra året erbjuder vi två eftermiddagar, för de som vill, att komma till skolan och ta enskilda porträttbilder och/eller syskonbilder på ert/era barn.Tänk dock på att inte boka tid då ditt/ert barn har lektion. 

  ·  Onsdag 4 oktober kl. 14:00-17:30

  ·  Torsdag 5 oktober kl. 14:00-17:30


  Vårdnadshavare är med och väljer bästa bild.
  All hantering sker direkt mellan Exakta foto och vårdnadshavare.
  Bokning görs av vårdnadshavare via nedanstående länk.
  Vid frågor: var vänlig och kontakta Exakta foto

   

  Observera att det finns flera skolor att välja mellan i länken så var noga med att välja Tyresö skola. Sedan får ni bläddra er fram i kalendern till vecka 40 där vi har våra bokningsbara dagar.


   www.bokamera.se/TemaKlasskort/Events

  Inlagd 18 sep. 2017 00:43 av Magnus Nilimaa - TYR -
 • Filmer som visades på föräldramöte
  Hjärn- och motivationsforskaren Ann Rudman förklarar på 2 minuter varför det är så viktigt för barn och ungdomar att möta utmaningar och annat härligt som upplevs vara svårt i vardagen.


  Denna film på 2 minuter gör forskningsinsikter om beröm och mindset enkla att förstå och använda sig av. Detta är verkligen värt att dela med andra föräldrar. Hur vi väljer att berömma våra barn har stark inverkan på deras val och förhållningssätt i livet.

  Inlagd 13 sep. 2017 06:17 av Magnus Nilimaa - TYR -
 • Skolstart
  Skolstart är den 21/8 klockan 9:00. Nya och gamla elever hälsas då välkomna till ett nytt läsår. Första skoldagen kommer att pågå till ca 14:00. Första skolveckan kommer delvis bestå av schemabrytande aktiviteter som ni får vidare information om den första skoldagen. Ordinarie schema hittar ni här. Observera att det brukar var en del ändringar i schemat i början av terminen.

  Bildresultat för skolstart
  Inlagd 1 aug. 2017 01:21 av Magnus Nilimaa - TYR -
 • Skolskjuts nästa läsår?

  Behöver ditt barn skolskjuts nästa läsår? Ansökan om skolskjuts inför läsåret 17/18 öppnar i samband med skolavslutningen.

  Nytt för i år är att alla ansökningar ska göras via kommunens e-tjänstportal. Kontakta Servicecenter om du behöver hjälp med att använda e-tjänsten.

  Bildresultat för skolskjuts

  Inlagd 23 maj 2017 05:42 av Magnus Nilimaa - TYR -
Visar inlägg 1 - 5 av 96. Visa mer »
Invigning av HK 2014