QuasiCon: An (Un)Conference at the University of Michigan Dedicated To Libraries

QuasiCon Attendees thanks for coming!: Please give us feedback about this event.

The official twitter hashtag for this year's event is #quasicon14.

QuasiCon Schedule

8:30 - 9:00


Breakfast & Registration (30 minutes)
Space 2435 (North Quad)

9:00 – 9:30

Welcome & Unconference Brainstorming (30 minutes)

Space 2435 (North Quad)

9:45 – 10:35

Panel Discussion (50 minutes)

NQ 2255 : Information Spaces  

Chris Bulin, Kirsten Hansen, Jean Hardy & Ashley Walker – “Information Across the Spectrum Presents: LGBTQ Perspectives in Libraries”

NQ 2245 : I Wish…

Steven Hoelscher, Alix Keener & Setsuko Yokoyama – “A New Mode of Scholarship: Digital Humanities, the Library, and the Collaboratory”

NQ 1255 : Wildcard, Tech

Sarah Cramer, Mollie Hall, Alyssa Pisarski, Alexandra Quay & Jessica Schmidt “YASL Presents...KidAPProved: The Best Apps for Young People”

10:55 – 11:55

Unconference Shuffle
Unconference Shuffle

12:00 – 1:00

Lunch & Keynote Speaker (60 minutes)

Space 2435 (North Quad)

Jane Blumenthal, Associate University Librarian & Director, Taubman Health Sciences Library – “The 5 Rs, Libraries, and Space”

1:10 – 2:00

Lightning Talks

NQ 2255 : Information Spaces

  • Alix Norton – “Where Do I Find That?': Creating a Central Shared Documentation System for Michigan Publishing Staff”

  • Denise Foley – “When Email is Not Enough: My Experience Engaging the U-M Library Workspace”

  • Sebastian Ferrari – “The State of Information Visualization in Academic Libraries (Online and Offline)”

  • Jackie Wolf “The Embedded Librarian: Reference Services in the Trenches”


NQ 2245 : Wildcard, Policy & Tech

  • Chris Bulin – “Quantified Self, Privacy and PATRIOTISM”

  • Michael Barera – “What can Wikipedia do for your Library, Archive, Museum, or Gallery?”

  • Madeline Sheldon“Viewshare: Visualizing Digital Humanities”


NQ 1255 : Fail Camp & I Wish…

  • Caitlin Kelley – “Information Literacy in the Digital Age; Undergraduate Nursing Instruction for All Settings”

  • Meg Morrissey – “Moving Beyond Preservation Week: Digital Preservation Workshops in Public Libraries”

  • Rachel Seltz“Autism and the Library: Celebrating Neurodiversity with Inclusive Information Services”

2:15 – 3:15

Presentations (60 minutes)

NQ 2255 : Information Spaces

  • Amy Blau – “Yiddish Digital Libraries: Virtual Spaces for a National Literature Without a Country”

  • Michelle Bass – “More than Meets the Eye: An Overview of Taubman Health Sciences Library Resources”

NQ 2245 : I Wish…

  • Sarah Cramer “What’s the Cache? Lessons from Leading a Summer Geocaching Program”

  • Madeline Sheldon & Molly Malcolm“Fail Camp: Archivists' Toolkit Edition"

NQ 1255 : Wildcard, Tech

  • Jharina Pascual – “The Usability and Instruction of One-Box/Single-Search”

  • Elaine Meyer – “User Experience in Academic Libraries: Current Trends and Vision for the Future”

  • Andrea Cluck – “If You Can't Bring the Learner to the Library, Bring the Library to the Learner: Best Practices for Instructional Screencasting”

3:30 – 4:15

Unconference Shuffle (45 minutes)
Unconference Shuffle

4:20 – 4:30

Conference Wrap-Up (10 minutes)
Space 2435 (North Quad)


Learn more about what QuasiCon is.
You must be logged in to add gadgets that are only visible to you