Om skolan‎ > ‎

Profil Musik

Ansvarig lärare: Niclas Bertell (Visning fungerar allra bäst i webläsare Safari eller Firefox.)

Tråsättraskolans musikklass ger dig en bred musikutbildning från skolår 7-9. Här får eleverna sjunga och spela instrument . Eleverna får träna sig i att uppträda genom offentliga konserter som julkonsert, vårkonsert, musikkaféer, mm. Vi arbetar i anpassade lokaler och använder modern teknik för inlärning och musikskapande.

Vårt mål med musikklasserna är att ge eleverna en bred musikalisk grund för fortsatta studier eller för ett fortsatt brinnande fritidsintresse. En nyhet är att eleverna dessutom får lära sig att spela in egna låtar i musikprogrammet Logic, på nyinköpta Mac datorer.

Aktuellt

Kom och se musikklasserna!

26/8 Kanalens dag  
kl 10-16 Tråsättraskolan musikklasser är på plats och informerar om musikklasserna med framträdanden fortlöpande under hela dagen. Kom och se oss framträda, och ställ gärna frågor!

Tider för framträdanden:
kl 10:10 på Blå vågenscenen på Ekbacken
kl 11:30 på vår plats vid foodcourten i Säby
kl 12:30 på dansbanan på Ekbacken
kl 13:30 Säby
kl 14:15 Säby
kl 15:00 Säby
kl 15:45 Säby

För dig som vill söka musikklass

Anmäl ditt intresse inför läsåret 2018/2019 genom att ansöka via länken till ansökningsformuläret nedan.

Efter skolvalet är gjort i höst kan det i mån av plats fortfarande gå att söka till musikklassen. Då sker ansökan på samma sätt som övriga skolbyten (se "Söka till Tråsättraskolan" i menyn till vänster). Ange då önskemål om Mu-profil.


Alla som söker blir sedan kallade till antagningsprov, där får du visa din musikalitet, gehör och sångröst.
Musikproduktion:
Den 27/4 hade klass 8MU besök av låtskrivaren och musikproducenten Christian Walz. Christian har själv tidigare varit verksam som artist, låten Wonderchild var hans största hit, och han medverkade i melodifestivalen 2011 med låten "Like Suicide" Christian har arbetat med många svenska artister, tex Petter, Bo Kaspers orkester, mfl. Hans stora genombrott som låtskrivare och producent kom med Veronica Maggios album Satan i gatan, som gav honom två Grammisar vid Grammisgalan 2012.
Klassen har under vårterminen arbetat med att skriva egna låtar, och fick under en eftermiddag möjlighet att få hjälp och inspiration av Christian.


Vill du få mer information? Kontakta Tråsättraskolans expedition: Tel 08-540 819 40 eller skicka din fråga direkt med e-post till