Om skolan‎ > ‎

Musikklass

Ansvarig lärare: Niclas Bertell (Visning fungerar allra bäst i webläsare Safari eller Firefox.)

Tråsättraskolans musikklass ger dig en bred musikutbildning från skolår 7-9
Här får eleverna sjunga och spela instrument . Eleverna får träna sig i att uppträda genom offentliga konserter som julkonsert, vårkonsert, musikkaféer, mm. Vi arbetar i anpassade lokaler och använder modern teknik för inlärning och musikskapande. Vårt mål med musikklasserna är att ge eleverna en bred musikalisk grund för fortsatta studier eller för ett fortsatt brinnande fritidsintresse. En nyhet är att eleverna dessutom får lära sig att spela in egna låtar i musikprogrammet Logic, på nyinköpta Mac datorer.
 För dig som vill söka musikklass
Anmäl ditt intresse inför läsåret 2017/2018 genom att ansöka via länken nedan. Ansökan ska göras senast 13 oktober 2017 före Skolvalet inför åk 7. För att ansöka till Tråsättraskolans musikklasser, fyll i vårt webbaserade ansökningsformulär nedan. 


Alla som söker blir sedan kallade till antagningsprov, där får du visa din musikalitet, gehör och sångröst.

Övrig tid sker ansökan på samma sätt som övriga skolbyten (Se blanketter för Skolbyte/Ansökan om plats i kommunal skola). Ange då önskemål om Mu-profil. Skicka din ansökan till skolans expedition eller maila din ansökan tilulla.danielsson@osteraker.se.

Den 30/3 hade klass 8MU besök av låtskrivaren och musikproducenten Christian Walz. Christian har själv tidigare varit verksam som artist, låten Wonderchild var hans största hit, och han medverkade i melodifestivalen 2011 med låten "Like Suicide"
Christian har arbetat med många svenska artister, tex Petter, Bo Kaspers orkester, mfl. Hans stora genombrott som låtskrivare och producent kom med Veronica Maggios album Satan i gatan, som gav honom två Grammisar vid Grammisgalan 2012.
Klassen har under vårterminen arbetat med att skriva egna låtar, och fick under en eftermiddag möjlighet att få hjälp och inspiration av Christian.

Den 13/12 hölls sedvanligt den traditionella Luciakonserten i Österåkers kyrka med Tråsättraskolans musikklasser. Kyrkan var fullsatt med åhörare som kommit denna mörka vinterkväll för att lyssna på vacker och härligt stämningsfull körsång.

Luciakonsert 2016


Vill du få mer information? Kontakta Tråsättraskolans expedition: Tel 08-540 819 40 eller skicka din fråga direkt med e-post till