___________________________________________________________________________________________________________________


Aquí té a disposició alguns blogs que em semblen interessants i útils per al traductor. N’hi ha molts més, però són els que personalment he seguit i m’han ajudat a arribar on sóc:

    1. El Traductor en la sombra: Isabel García Cutillas, traductora autònoma des del 2006. Especialitzada en textos tècnics i financers de l’alemany i el català a l’espanyol, comparteix amb els seus seguidors articles sobre la pràctica de la traducció, sobre l’activitat diària del traductor autònom i sobre la llengua espanyola.

    2. Localización y testeo con Curri: Curri Barceló, apassionada dels idiomes i especialitzada en la localització i el control de qualitat. Ha estat nominada diverses vegades al concurs Best Language Lovers, un concurs per premiar els millors blogs relacionats amb la llengua.

    3. Notas del traductor:  Moisés Jomarrón de la Cerda, lingüista professional, ens proporciona a través dels seus articles informació relacionada amb el món de la traducció, les agències, màrqueting, etc. Autor del webinar de Proz.com Herramientas de Google para traductores. Google Apps y Google Sites: construya su web en un momento, gràcies al qual vaig poder elaborar la meva pròpia pàgina.

    4. Tradux: Antonio Carrillo Tundidor és el gerent de Tradux i autor d’aquest blog. Els seus articles captiven el lector gràcies a la combinació de professionalitat, humor i la senzilla capacitat de transmetre i aproximar-se al lector.

    5. Speech Marks Translation: Megan Onions és traductora, editora i escriptora. Amb 5 anys d’experiència, està especialitzada en màrqueting i publicitat, moda i disseny, turisme i esports, entre altres. Apassionada dels idiomes, la Megan comparteix amb els seus seguidors l’expèriencia i els objetius aconseguits en el món de la traducció.

    6. Simona Weber: La Simona, filla de mare italiana i pare austríac, treballa com a traductora i intèrpret autònoma des del 2009. Parla anglès, francès, alemany i italià. Grans institucions com el Parlament Europeu, l’Institut Francès d’Àustria o el Patrimoine sans frontières, a França, s’han beneficiat dels seus serveis professionals.


La missió de The Rosetta Foundation es alleugerir la pobresa, treballar conjuntament amb els serveis sanitaris, crear programes d'educació i promoure la justícia mitjançant un accés equitatiu a la informació i al coneixement en les llengües del món.