Fuifbeest.be neemt afscheid

springaap

Beste fuifbeesten, vrienden en partners,

Het nieuwe jaar 2011 staat weer klaar, maar met spijt in het hart moeten wij het einde van Fuifbeest.be aankondigen. Na 10 prachtige jaren moeten we afscheid nemen...

Een korte geschiedenis en hoogtepunten:

Enkele jongeren van het Jeugd-Rode Kruis begonnen eind jaren 90 met de voorbereiding van de Parachute Party. Voor deze fuif werd een website opgericht met daarop ook een bescheiden kalender van enkele evenementen in Retie en Dessel. Dit kende een groot succes en daarop werd besloten verder te werken aan een nieuwe site, gebasseerd op deze kalender. Dit was de start van VZW Fuifbeest in april 2000.

In de jaren daarop groeide deze bescheiden fuifkalender uit tot een heuse fuivenatlas met evenementen over gans Vlaanderen. Fuifbeest werd een begrip in het geheugen van menig organisator en fuifganger.

Naast de fuifkalender waren wij ook de pioniers in het nemen van foto's op fuiven. Gewapend met de eerste grote exemplaren van digitale fotocamera's, schuimden fotografen de fuiven af om vele fuifgangers te flitsen. Het leverde vele mooie en soms knotsgekke foto's op. De website van Fuifbeest kreeg in deze gouden jaren vele duizenden bezoekers en vele aanvragen om foto's prive door te sturen.

Het hoogtepunt van het jaar was onze enige echte Nacht Van Het Fuifbeest. De fuif die veel jongeren van Retie en omstreken wist te bekoren. Ook deze stond in de loop der jaren garant voor duizenden bezoekers. Later kwam ook de organisatie van Breakball in onze handen, het kleinere broertje van de Nacht, maar zeker zo gezellig.

De Kentering:

Vanaf 2007 begonnen het tij te keren. Onze fuivenkalender kent nog steeds een succes, maar omwille van de opmars van sociale netwerksites zoals Netlog en Facebook en alsook de goedkopere digitale camera's en gsm's met geïntegreerde fotocamera, ondermijnen het concept van het nemen van foto's op fuiven. Fuifgangers nemen vanaf dan zelf foto's en plaatsen deze op hun profiel. Het succes van de fotografen verdwijnt stilaan. Ook het Fuiflandschap begint te veranderen. De bezoekersaantallen dalen en vaste tentfuiven moeten uitwijken naar feestzalen of moeten noodgedwongen stoppen. Ook Fuifbeest.be heeft hieronder te lijden. Het gedacht om te stoppen met fuifbeest wordt steeds groter en eind 2010 besluiten we definitief te stoppen met Fuifbeest.be

Namens de hele crew van Fuifbeest.be wil ik alle fuifbeesten bedanken voor hun steun en interesse de afgelopen 10 jaar. Ook niet te vergeten onze parters, zonder hen was het onmogelijk om 10 keer op rij onze fuiven te organiseren. Ook wil ik alle mensen van de Retiese Korfbalclub RKC bedanken, de onvoorwaardelijke inzet van deze fantastische mensen heeft er ook toe bijgedragen om de laatste edities van de  Nacht Van Het fuifbeest mee te realiseren.

Namens de crew van Fuifbeest wensen wij iedereen een voorspoedig 2011!

Je kan ons nog contacteren via info@fuifbeest.be

 Bezoek ook zeker www.springaap.be. Voor al uw springkasteel wensen!