Synopia is een samentrekking van synergie en utopia. Dit houdt voor Synopia in dat samenwerking leidt tot het bereiken van de gestelde streefdoelen. Het bedrijf is opgericht in januari 2014 door Wouter Goedvriend. In de praktijk is gebleken dat samenwerken in werkgebieden van Synopia van groot belang is om succesvol te zijn. Synopia is in te zetten in de volgende vakgebieden:
 • Agile coaching
 • Business / Informatie analyse
 • Architectuur


Agile coaching


Tegenwoordig worden de meeste software ontwikkel projecten agile uitgevoerd. Daarbij is het volgen van een werkwijze van belang. Dat geeft namelijk structuur en houvast. SCRUM is op dit moment een veel ingezette werkwijze. Het gebruik van SCRUM op zich is geen garantie voor succes. De mensen die het uitvoeren maken nog steeds een project tot een succes of een complete afknapper. Synopia en agile zijn een zeer goede combinatie.Business / informatie analyse

Een van de lastige zaken die bedrijven over het algemeen voor hun voeten krijgen, is het vormen van een duidelijk beeld van de huidige bedrijfsprocessen en het opstellen van nieuwe/aangepaste processen. Met behulp van BPMN en UML en de juiste begeleiding is duidelijk in kaart te brengen hoe processen in elkaar zitten en waar eventuele verbeteringen kunnen worden doorgevoerd.Architectuur

Deze term is nogal verwarrend. Wat is (bedrijfs)architectuur nu eigenlijk? Synopia heeft daar een mening over. Architectuur dient er voor om uw bedrijfsstrategie en doelstelling te ondersteunen en focust zeer zeker niet alleen op ICT-gebied.  • Synopia van start! In januari 2014 is Synopia van start gegaan. Synopia levert consultancy aan bedrijven op het gebied van Agile Coaching, Business Analyse en Architectuur.
  Geplaatst 20 jan. 2014 11:45 door Wouter Goedvriend
Berichten 1 - 1 van 1 worden weergegeven. Meer bekijken »Wouter Goedvriend 

Wouter Goedvriend

Wouter heeft gedegen kennis op het gebied van Agile Coaching (met o.a. SCRUM en SMART Agile), Business / informatie analyse en ondersteuning bij het verwezenlijken van architectuur bij bedrijven. Hij heeft zijn kennis opgebouwd door het uitvoeren van opdrachten bij bedrijven in verschillende rollen en door vakopleidingen. Hij is op freelance basis in te huren.

Zijn specialismen zijn:

 • Agile coaching
 • Business / Informatie analyse
 • Architectuur (Archimate)
 • Gecertificeerd SCRUM Master (PSM 1)
 • TOGAF 9 gecertificeerd (Level 2)
 • Requirements engineering (BPMN en UML)
PSM1Zijn contactgegevens:
Zijn volledige profiel met werkervaring op Linked in: