Persoonlijk onderwijs

Tjalling Koopmans College in Hurdegaryp is toegankelijk voor iedereen, maar biedt persoonlijk onderwijs vergelijkbaar met een privéschool.

Kleine klassen (16 leerlingen), ingedeeld naar tempo en niveau, zorgen voor de verdiende aandacht voor elke leerling.

We nemen 80 leerlingen per jaar aan, in volgorde van reservering. Dus: reserveer tijdig!


2x per jaar op taalreis vanaf
klas 2 (de eerstejaars gaan een week naar Amsterdam). Om in de praktijk Engels, Frans en Duits of Spaans te oefenen. De reizen met de leerlingen van het eigen leerjaar zorgen ook voor een onderlinge band en prettige sfeer op school.

Levensbeschouwing. We geven gelijke aandacht aan verschillende levensbeschouwingen en dragen er toe bij dat leerlingen hun eigen levensbeschouwing uit kunnen bouwen. We doen dat onder meer door Filosofie standaard in het vakkenpakket op te nemen.

Goed bereikbaar bij het trein-station Hurdegaryp.

Normale ouderbijdrage. Het lijkt een privé school, maar duur is het niet. De ouderbijdrage is vergelijk-baar met die voor andere scholen.

Beter onderwijs door alle tijd en geld te investeren in waar het om gaat: goede docenten en goede leermiddelen. Dus geen managers, dure nieuwbouwprojecten of duur-betaalde besturen. We laten het geld in de klas en daar profiteren onze leerlingen van. 

De kleine klassen en de ruime onderwijstijd zijn mede mogelijk door steun van de Stichting voor Persoonlijk Onderwijs. Die steun is gegarandeerd als de school persoonlijk onderwijs biedt.
Prettige sfeer. Een kleinschalige 
school waar mensen elkaar kennen. Docenten die zich op het onderwijs kunnen concentreren en tijd voor je hebben. Leerlingen die goed onderling contact hebben. 

Groei! Nergens anders krijg je zoveel kansen om door te groeien. Vmbo'ers bieden we ter verdieping Havo stof aan. Bijna de helft van hen haalt vervolgens het Havo-examen. Een derde van onze Havisten stroomt na het examen door naar Vwo. En driekwart van onze Vwo'ers start op school al met de universiteit*.

20% meer tijd per vak. Goed onderwijs kost tijd. Daarom 
plannen we voor elk vak meer onderwijstijd in dan gebruikelijk.

Minder huiswerkWe doen veel van het werk al op school. Daar heb je immers een docent bij de hand om je te helpen waar dat nodig is.

Weinig zittenblijven. Door de extra aandacht en het goede onderwijs hebben we het laagste percentage
zittenblijvers in Nederland (2%).

Plaats op school reserveren?
Om te garanderen dat elke leerling ruim aandacht krijgt, nemen we max. 80 eerste klas leerlingen per jaar aan. Omdat er mogelijk meer aanmeldingen zijn, is het belangrijk een plaats te reserveren. Dat verplicht tot niets, maar u wordt wel als eerste uitgenodigd voor de informatiedagen en u krijgt voorrang als u daarna besluit om in te schrijven. Klik hier voor het reserveringsformulier.

Gymnasium, Vwo, Havo, Havo-kans

 • Nieuwsbrief April 2018 Deze nieuwsbrief is weer samengesteld dankzij de input van stukjes tekst en foto's van docenten en leerlingen van het Tjalling Koopmans College. U kunt lezen wat er wat er ...
  Geplaatst 6 apr. 2018 07:29 door Mirjam Rienstra
 • Filmpje over het TKC schoolleven Om iedereen een indruk te geven hoe een dag van een leerling er uitziet op het TKC hebben we een filmpje laten maken.
  Geplaatst 9 feb. 2018 03:35 door Suzan Polet
 • Persoonlijk onderwijs voorbeeld in Nederland Wij moeten in ons onderwijs het voorbeeld van het persoonlijk onderwijs volgen, betoogt Misha van Denderen in de Volkskant. Hij doet dat in reactie op pleidooien van anderen om het ...
  Geplaatst 11 feb. 2018 07:52 door Redactie SvPO
 • Hoe kleiner de klassen hoe meer geslaagden Op omroep zeeland een item over ons persoonlijk onderwijs. De Isaac Beeckman Academie in Kapelle heeft in Zeeland het hoogste percentage leerlingen dat het diploma behaald binnen de gestelde tijd ...
  Geplaatst 5 nov. 2017 10:58 door Suzan Polet
 • Nieuwsbrief oktober 2017 Dit is de eerste nieuwsbrief van het dit schooljaar. We zijn alweer een paar weken bezig, de herfstvakantie is zelfs alweer in zicht. In deze nieuwsbrief is een heuse prijsvraag ...
  Geplaatst 13 okt. 2017 06:57 door Mirjam Rienstra
Berichten 1 - 5 van 49 worden weergegeven. Meer bekijken »