Nieuws‎ > ‎

Sportdag leerjaar 4 2013-2014

Op 4 Juli hebben de seniors van de school, de 4e jaars, hun sportdag gehad. De sportdag vond plaats bij het Klok'uus in 's Heer-Arendskerke, een uitgebreide sport en spel locatie net buiten Goes. Voor de meeste leerlingen geen onbekende locatie, vanwege eerdere uitstapjes en de verbintenis van de familie Lokerse aan de IBA. 

Als activiteit was het lasergame terrein voor 2 uur afgehuurd, voor een fanatiek potje tactisch teamspel. De groep die niet aan het lasergamen was kon zich vermaken op het voetbalveld en op de rodeostier. Na korte en duidelijke uitleg van het materiaal, kon de eerste groep van 25 man aan de slag. Die 25 werden verdeeld in twee teams tegenover elkaar, met verschillende spellen:

- Spelen op punten, proberen zo veel mogelijk te raken, en zelf zo weinig mogelijk geraakt worden.
- Capture the flag, proberen 2 forten te verdedigen en de forten van de tegenstander te veroveren door je eigen vlag er op te zetten.
- King of the hill, proberen om zo lang mogelijk de heuvel op het terrein bezet te houden.

Ondanks de warmte (28 graden C) werd er bijzonder fanatiek gespeeld. Zo fanatiek dat sommigen bedachten dat het handig was om hun hoofdband met sensors niet op te zetten, met gevolg dat je uiteraard niet kan worden geraakt. Na lichte dwang waren de banden weer op en kon er weer sportief verder worden gespeeld. 

Niet alleen de leerlingen waren fanatiek, ook de docenten van leerjaar 4 hebben zich van hun goede kant laten zien. Voor sommigen een test van hun fanatisme, en voor andere een leuke afwisseling om de leerlingen ook eens in een andere rol te zien. Na de twee rondes spelen werden de leerlingen voor hun harde werken beloond met een drankje en een frietje op het terras. Een aantal leerlingen heeft zelfs nog van de waterglijbaan gebruik gemaakt om zich te verkoelen na de heftige strijd op het veld.

Al met al een zeer geslaagde sportdag, waarbij iedereen zich zichtbaar heeft vermaakt, een sportdag die zeker voor herhaling vatbaar is!

Getekend, Dhr. Dicke.