Persoonlijk onderwijs

Isaac Beeckman Academie in Kapelle is toegankelijk voor iedereen, maar biedt persoonlijk onderwijs vergelijkbaar met een privéschool.

Kleine klassen (16 leerlingen), ingedeeld naar tempo en niveau, zorgen voor de verdiende aandacht voor elke leerling.

We nemen 80 leerlingen per jaar aan, in volgorde van reservering. Dus: reserveer tijdig!


2x per jaar op taalreis vanaf
klas 2 (de eerstejaars gaan een week naar Amsterdam). Om in de praktijk Engels, Frans en Duits of Spaans te oefenen. De reizen met de leerlingen van het eigen leerjaar zorgen ook voor een onderlinge band en prettige sfeer op school.

Levensbeschouwing. We geven gelijke aandacht aan verschillende levensbeschouwingen en dragen er toe bij dat leerlingen hun eigen levensbeschouwing uit kunnen bouwen. We doen dat onder meer door Filosofie standaard in het vakkenpakket op te nemen.

Goed bereikbaar bij het trein-station van Kapelle-Biezelinge.

Normale ouderbijdrage. Het lijkt een privé school, maar duur is het niet. De ouderbijdrage is vergelijk-baar met die voor andere scholen.

Beter onderwijs door alle tijd en geld te investeren in waar het om gaat: goede docenten en goede leermiddelen. Dus geen managers, dure nieuwbouwprojecten of duur-betaalde besturen. We laten het geld in de klas en daar profiteren onze leerlingen van. 

De kleine klassen en de ruime onderwijstijd zijn mede mogelijk door steun van de Stichting voor Persoonlijk Onderwijs. Die steun is gegarandeerd als de school persoonlijk onderwijs biedt.
Prettige sfeer. Een kleinschalige 
school waar mensen elkaar kennen. Docenten die zich op het onderwijs kunnen concentreren en tijd voor je hebben. Leerlingen die goed onderling contact hebben. 

Groei! Nergens anders krijg je zoveel kansen om door te groeien. Vmbo'ers bieden we ter verdieping Havo stof aan. Bijna de helft van hen haalt vervolgens het Havo-examen. Een derde van onze Havisten stroomt na het examen door naar Vwo. En driekwart van onze Vwo'ers start op school al met de universiteit*.

20% meer onderwijs per vak. Goed onderwijs kost tijd. Daarom 
plannen we voor elk vak meer onderwijstijd in dan gebruikelijk.

Weinig zittenblijven. Door de extra aandacht en het goede onderwijs behoort het percentage zittenblijvers (nog geen 2%) tot de laagste in Nederland.

Plaats op school reserveren?
Om te garanderen dat elke leerling ruim aandacht krijgt, nemen we maar 80 eerste klas leerlingen per jaar aan. Omdat er mogelijk meer aanmeldingen zijn, is het belangrijk een plaats te reserveren. Dat verplicht tot niets, maar u wordt wel als eerste uitgenodigd voor de informatiedagen en u krijgt voorrang als u daarna besluit om in te schrijven. Klik hier voor het reserveringsformulier.

Isaac Beeckman Nieuws

 • Valentijnsdag op de IBA In between alle eindexamen voorbereidingen was er toch nog tijd voor Valentijn!
  Geplaatst 14 feb. 2016 07:17 door Redactie SvPO
 • Omroep Zeeland besteedt aandacht aan item uit nieuwsbrief Omroep Zeeland heeft een item gemaakt over een stukje uit onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief, opgesteld door onze docenten, heeft in oktober aandacht besteed aan het gedrag van een aantal leerlingen ...
  Geplaatst 26 nov. 2015 06:17 door Redactie SvPO
 • 5 jaar persoonlijk onderwijs bekroond Nu de eerste lichting leerlingen eindexamen heeft gedaan (zie foto's!), maken we de balans op van het persoonlijk onderwijs. De balans is zeer positief. Het slagingspercentage Havo is met ...
  Geplaatst 19 jul. 2015 07:00 door Redactie SvPO
 • Omroep Zeeland over de examenklas Havo Leerlingen komen aan het woord in een leuk item van Omroep Zeeland. Het item gaat over het hoge percentage leerlingen met een Vmbo-advies dat 'opstroomt' naar Havo. Overigens is ...
  Geplaatst 5 jul. 2015 15:02 door Misha van Denderen
Berichten 1 - 4 van 43 worden weergegeven. Meer bekijken »