Persoonlijk onderwijs

De Isaac Beeckman Academie is toegankelijk voor iedereen, maar biedt persoonlijk onderwijs dat op een dure privé school niet zou misstaan.

Kleine klassen (16 leerlingen) zorgen voor een persoonlijke sfeer en aandacht voor elke leerling.

Lessen op maat. Wie makkelijk leert, mag vakken op een hoger niveau volgen. Wie moeilijker leert, krijgt extra lessen met herhaling.

20% meer onderwijstijd. Goed onderwijs kost tijd. Daarom plannen we voor elk vak meer lestijd in dan gebruikelijk.

Goede doorstroom naar HAVO, VWO en VWO+. Leerlingen kunnen zelfs vak voor vak doorstromen. Vakken waar ze goed in zijn mogen ze op een hoger niveau volgen. Dat maakt een latere overstap makkelijker.
VWO+ voor leerlingen die in de laatste schooljaren al aan de propedeuse van hun studie willen werken.

Weinig huiswerk.
We doen zoveel mogelijk het werk op school.

Internationaal karakter door samenwerking met IVIO Wereldschool. Deze school verzorgt het onderwijs aan Nederlandse jongeren in het buitenland, zoals kinderen van artsen zonder grenzen of internationale zakenmensen. Bovendien gaan onze leerlingen vanaf klas 2 tot klas 5 jaarlijks 2x op taalreis.

Levensbeschouwing. We geven gelijke aandacht aan verschillende levensbeschouwingen en dragen er toe bij dat leerlingen hun eigen levensbeschouwing op kunnen bouwen. We doen dat onder meer door Filosofie standaard in het vakkenpakket op te nemen.

Persoonlijk, maar niet individueel. Persoonlijk betekent niet dat leerlingen eenzaam en alleen individueel onderwijs volgen. Het betekent dat docenten veel aandacht voor elke leerling hebben en daardoor met de individuele ontwikkeling rekening houden. 

Normale ouderbijdrage. Het lijkt een privé school, maar duur is het niet. De ouderbijdrage is vergelijkbaar met die voor andere scholen. Dat kan doordat we alle geld en tijd investeren in waar het om gaat: goede docenten en goede leermiddelen. Bij ons dus geen managers, dure nieuwbouwprojecten of een duurbetaald bestuur. We laten het geld in de klas en daar profiteren onze leerlingen van. De kleine klassen en de ruime onderwijstijd zijn vooral mogelijk door de intensieve steun van de Stichting voor Persoonlijk Onderwijs. Die steun is gegarandeerd als de school persoonlijk onderwijs biedt.

Goed bereikbaar tegenover treinstation Kapelle-Biezelinge. Daardoor zijn we ook uit Bergen op Zoom, Middelburg of Vlissingen goed bereikbaar.

Plaats op school reserveren? 
Om te garanderen dat elke leerling ruim aandacht krijgt, nemen we een beperkt aantal leerlingen per jaar aan. Omdat er mogelijk meer aanmeldingen zijn, is het belangrijk om een plaats te reserveren. Een reservering verplicht tot niets, maar u wordt wel als eerste uitgenodigd voor de open dagen en u krijgt voorrang als u daarna besluit om in te schrijven. Klik hier voor het reserveringsformulier.

Isaac Beeckman Nieuws

 • 5 jaar persoonlijk onderwijs bekroond Nu de eerste lichting leerlingen eindexamen heeft gedaan (zie foto's!), maken we de balans op van het persoonlijk onderwijs. De balans is zeer positief. Het slagingspercentage Havo is met ...
  Geplaatst 19 jul. 2015 07:00 door Redactie SvPO
 • Omroep Zeeland over de examenklas Havo Leerlingen komen aan het woord in een leuk item van Omroep Zeeland. Het item gaat over het hoge percentage leerlingen met een Vmbo-advies dat 'opstroomt' naar Havo. Overigens is ...
  Geplaatst 5 jul. 2015 15:02 door Misha van Denderen
 • Lustrum Isaac Beeckman Academie Schooljaar 2014 - 2015 is het lustrumjaar voor de Isaac Beeckman Academie (IBA). In vijf jaar tijd hebben we een volwassen school voor voortgezet onderwijs neergezet volgens de principes van Persoonlijk ...
  Geplaatst 10 sep. 2014 06:44 door Redactie SvPO
 • Sportdag leerjaar 4 2013-2014 Op 4 Juli hebben de seniors van de school, de 4e jaars, hun sportdag gehad. De sportdag vond plaats bij het Klok'uus in 's Heer-Arendskerke, een uitgebreide sport ...
  Geplaatst 20 aug. 2014 03:27 door Fonny Kint
Berichten 1 - 4 van 41 worden weergegeven. Meer bekijken »