Persoonlijk onderwijs

Isaac Beeckman Academie in Kapelle is toegankelijk voor iedereen, maar biedt persoonlijk onderwijs vergelijkbaar met een privéschool.

Kleine klassen (16 leerlingen), ingedeeld naar tempo en niveau, zorgen voor de verdiende aandacht voor elke leerling.

We nemen 80 leerlingen per jaar aan, in volgorde van reservering. Dus: reserveer tijdig!


2x per jaar op taalreis vanaf
klas 2 (de eerstejaars gaan een week naar Amsterdam). Om in de praktijk Engels, Frans en Duits of Spaans te oefenen. De reizen met de leerlingen van het eigen leerjaar zorgen ook voor een onderlinge band en prettige sfeer op school.

Levensbeschouwing. We geven gelijke aandacht aan verschillende levensbeschouwingen en dragen er toe bij dat leerlingen hun eigen levensbeschouwing uit kunnen bouwen. We doen dat onder meer door Filosofie standaard in het vakkenpakket op te nemen.

Goed bereikbaar bij het trein-station van Kapelle-Biezelinge.

Normale ouderbijdrage. Het lijkt een privé school, maar duur is het niet. De ouderbijdrage is vergelijk-baar met die voor andere scholen.

Beter onderwijs door alle tijd en geld te investeren in waar het om gaat: goede docenten en goede leermiddelen. Dus geen managers, dure nieuwbouwprojecten of duur-betaalde besturen. We laten het geld in de klas en daar profiteren onze leerlingen van.
Prettige sfeer. Een kleinschalige 
school waar mensen elkaar kennen. Docenten die zich op het onderwijs kunnen concentreren en tijd voor je hebben. Leerlingen die goed onderling contact hebben. 

Groei! Nergens anders krijg je zoveel kansen om door te groeien. Vmbo'ers bieden we ter verdieping Havo stof aan. Bijna de helft van hen haalt vervolgens het Havo-examen. Een derde van onze Havisten stroomt na het examen door naar Vwo. En driekwart van onze Vwo'ers start op school al met de universiteit*.

20% meer onderwijs per vak. Goed onderwijs kost tijd. Daarom 
plannen we voor elk vak meer onderwijstijd in dan gebruikelijk. Daardoor kunnen we er ook voor zorgen dat er minder huiswerk is.

Weinig zittenblijven. Door de extra aandacht en het goede onderwijs hebben we het laagste percentage zittenblijvers in Nederland (2%).

Plaats op school reserveren?
Om te garanderen dat elke leerling ruim aandacht krijgt, nemen we maar 80 eerste klas leerlingen per jaar aan. Omdat er mogelijk meer aanmeldingen zijn, is het belangrijk een plaats te reserveren. Dat verplicht tot niets, maar u wordt wel als eerste uitgenodigd voor de informatiedagen en u krijgt voorrang als u daarna besluit om in te schrijven. Klik hier voor het reserveringsformulier.

Gymnasium, Vwo, Havo, Havo-kans

 • Brede SvPO beter dan categoraal Gymnasium of Vwo Vaak kiezen leerlingen met een Vwo-advies voor een categoraal Gymnasium of een aparte Vwo-school. Dat zou beter zijn dan een gemengde school waar ook Havo wordt gegeven. Dat ...
  Geplaatst 25 jan. 2017 02:59 door Misha van Denderen
 • Archeologie voor Gymnasiasten Op dinsdag 28 juni jl hebben onze Gymnasium klassen 1 en 2, onder leiding van de docent Klassieke Talen Nina Schelling, een les archeologie gehad.Plaats van bestemming was Middelburg ...
  Geplaatst 30 jun. 2016 04:24 door Redactie SvPO
 • Ruim 95% geslaagd Opnieuw een prima eindexamenresultaat. Ruim 95% van de kandidaten is geslaagd, bijna allemaal met een dubbel profiel en van de Vwo/ Gymnasium-leerlingen zelfs 23% cum laude.Voor één derde ...
  Geplaatst 4 jul. 2016 04:55 door Misha van Denderen
 • Valentijnsdag op de IBA In between alle eindexamen voorbereidingen was er toch nog tijd voor Valentijn!
  Geplaatst 14 feb. 2016 07:17 door Redactie SvPO
Berichten 1 - 4 van 46 worden weergegeven. Meer bekijken »