Persoonlijk onderwijs

Isaac Beeckman Academie in Kapelle is toegankelijk voor iedereen, maar biedt persoonlijk onderwijs vergelijkbaar met een privéschool.

Kleine klassen (16 leerlingen), ingedeeld naar tempo en niveau, zorgen voor de verdiende aandacht voor elke leerling.

Groei! Nergens anders krijg je zoveel kansen om door te groeien. Vmbo'ers bieden we ter verdieping Havo stof aan. Bijna de helft van hen haalt vervolgens het Havo-examen. Een derde van onze Havisten stroomt na het examen door naar Vwo. En driekwart van onze Vwo'ers start op school al met de universiteit*.

2x per jaar op taalreis vanaf
klas 2 (de eerstejaars gaan een week naar Amsterdam). Om in de praktijk Engels, Frans en Duits of Spaans te oefenen. De reizen met de leerlingen van het eigen leerjaar zorgen ook voor een onderlinge band en prettige sfeer op school.

Levensbeschouwing. We geven gelijke aandacht aan verschillende levensbeschouwingen en dragen er toe bij dat leerlingen hun eigen levensbeschouwing uit kunnen bouwen. We doen dat onder meer door Filosofie standaard in het vakkenpakket op te nemen.

Goed bereikbaar bij het trein-station van Kapelle-Biezelinge.

Normale ouderbijdrage. Het lijkt een privé school, maar duur is het niet. De ouderbijdrage is vergelijk-baar met die voor andere scholen.

Beter onderwijs door alle tijd en geld te investeren in waar het om gaat: goede docenten en goede leermiddelen. Dus geen managers, dure nieuwbouwprojecten of duur-betaalde besturen. We laten het geld in de klas en daar profiteren onze leerlingen van.

We nemen 80 leerlingen per jaar aan, in volgorde van reservering. Dus: reserveer tijdig!
Prettige sfeer. Een kleinschalige 
school waar mensen elkaar kennen. Docenten die zich op het onderwijs kunnen concentreren en tijd voor je hebben. Leerlingen die goed onderling contact hebben. 20% meer onderwijs per vak. Goed onderwijs kost tijd. Daarom 
plannen we voor elk vak meer onderwijstijd in dan gebruikelijk. Daardoor kunnen we er ook voor zorgen dat er minder huiswerk is.

Weinig zittenblijven. Door de extra aandacht en het goede onderwijs hebben we het laagste percentage zittenblijvers in Nederland (2%).

Plaats op school reserveren?
Om te garanderen dat elke leerling ruim aandacht krijgt, nemen we maar 80 eerste klas leerlingen per jaar aan. Omdat er mogelijk meer aanmeldingen zijn, is het belangrijk een plaats te reserveren. Dat verplicht tot niets, maar u wordt wel als eerste uitgenodigd voor de informatiedagen en u krijgt voorrang als u daarna besluit om in te schrijven. Klik hier voor het reserveringsformulier.

Gymnasium, Vwo, Havo, Havo-kans

 • Grote verschillen tussen Zeeuwse scholen In een rapport van mei 2017 meldde de Onderwijsinspectie verrast te zijn door de grote verschillen tussen middelbare scholen. Op de ene school hebben leerlingen veel meer kans zich te ...
  Geplaatst 4 mrt. 2018 14:20 door Misha van Denderen
 • Persoonlijk onderwijs voorbeeld in Nederland Wij moeten in ons onderwijs het voorbeeld van het persoonlijk onderwijs volgen, betoogt Misha van Denderen in de Volkskant. Hij doet dat in reactie op pleidooien van anderen om het ...
  Geplaatst 11 feb. 2018 07:49 door Redactie SvPO
 • Meeste kans om in één keer te slagen Liefst 72,9% van onze leerlingen haalt het Havo of Vwo diploma zonder ooit te doubleren of te zakken. Op Zeeuwse scholen is dat gemiddeld slechts 56,6%. Dat blijkt ...
  Geplaatst 3 jul. 2017 04:48 door Redactie SvPO
 • Beter dan categoraal Gymnasium of Vwo Vaak kiezen leerlingen met een Vwo-advies voor een categoraal Gymnasium of een aparte Vwo-school. Dat zou beter zijn dan een gemengde school waar ook Havo wordt gegeven. Dat ...
  Geplaatst 14 feb. 2018 07:53 door Redactie SvPO
Berichten 1 - 4 van 49 worden weergegeven. Meer bekijken »