SPALDING univerzitetna košarkarska liga 2016/17 FINALNE TEKME

FINALE (MOŠKI)


Fakulteta za šport : Fakulteta za upravo 62 : 50

Finale kot vedno napet in nepredvidljiv – finale se ne igra, finale se zmaguje. »Športniki« so odločno krenili v dvoboj in si do konca prvega polčasa priigrali 16 točk prednosti. Tudi v drugem polčasu so »športniki« nekje do pet minut pred koncem tekme nadzorovali rezultat. Potem pa se jim je v napadu popolnoma ustavilo, kar so »upravniki« izkoristili in do konca tekme rezultat izenačili – še več, v zadnjem napadu so imeli priložnost preko Dežmana odločiti tekmo v svojo korist - vendar se jim to ni posrečilo. V podaljšku so bili «športniki« izjemno prepričljivi in finale zasluženo odločili svojo korist. Študent Matic Sirnik je z največ doseženimi točkami v finalu postal tudi MVP letošnjega tekmovanja.
Strelci tekme:
Strelci za FSP
: Sirnik 20, Fižuleto 13, Kalezič 8;
Strelci za FU: Dežman in Hojč 14, Sajevic 8;

TEKMA ZA TRETJE MESTO (MOŠKI)

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Ekonomska fakulteta 42 : 66  

Tudi tekma za 3. mesto v SPALDING UKL 2016/17 pri moških je bil pravi derbi dveh ekip, ki sta stalnici pri finalnih dnevih UKL lige. Začetek tekme je pripadel »ekonomistom«, ki so odlično zadevali za tri točke, tako da so prvo četrtino dobili za pet točk. Tudi v drugi četrtini so »ekonomisti« nadaljevali z odličnim metom za tri točke (Panič štiri trojke), kar jim je prineslo še izdatnejšo prednost ob polčasu za 13 točk.  Tudi v drugem polčasu »kemiki« niso uspeli najti zmagovalne formule za preobrat na tej tekmi in tako je zmaga odšla v roke študentom z Ekonomske fakultete. Čestitke »ekonomistom« za osvojeno 3. mesto, kot tudi  »kemikom« za 4. mesto v SPALDING UKL 2016/17.

Strelci tekme:
Strelci za FKKT
: Trstenjak 12, Butala 11, Zupančič Ž. 8;
Strelci za EF: Panič 19, Kovačević 18, Štih 13;


FINALE (ŽENSKE)

Ekonomska fakulteta : Fakulteta za farmacijo  67 : 57

Žensko finale SPALDING UKL 2016/17 nam je omogočilo, da smo dobro uro uživali v fenomenalni košarkarski predstavi. Gledalci so počasi polnili dvorano, košarkarice pa nasprotni koš. Favorizirane »ekonomistke« so na krilih Mlakarjeve in njenih 23 točkah držale minimalno prednost pred presenečenjem lige »farmacevtkam«, ki so tudi na finalni tekmi prikazale odlično igro in si kljub porazu zaslužile veliko pohval za največji napredek. Tu

moramo izpostaviti fenomenalno Uršo Žibert, ki je vseskozi študentke s Fakultete za farmacijo držala med »živimi« in bila tudi izbrana za MVP letošnjega
tekmovanja. Čestitamo »ekonomistkam« za zaslužen naslov prvakinj, prav tako tudi »farmacevtkam za odlično drugo mesto
Strelke tekme:
Strelke za EF
: Mlakar 23, Mičunović 19, Klavžar 11;
Strelke za FFA: Žibert 24, Dolenc 12, Jakobčič 9;

 

TEKMA ZA TRETJE MESTO (ŽENSKE)

Fakulteta za šport : Medicinska fakulteta  39 : 56

Prva tekma finalnega dneva SPALDING UKL 2016/17 je nakazala, da nas v tem košarkarskem dnevu čaka kar nekaj zanimivih finalnih odločitev. Po izenačenem začetku je sledil močan napad »medicink« in hitro vodstvo za deset točk. Tudi v nadaljevanju se maloštevilne »športnice« nikakor niso mogle zoperstaviti razpoloženim visokim »medicinkam«. Trener »športnic« je izkoristil vse minute odmora, da bi svojim igralkam vlil dovolj moči za borbo proti danes odličnim nasprotnicam, a na njegovo žalost to ni bilo dovolj, saj so študentke z Medicinske fakultete do konca srečanja nadzirale rezultat in zasluženo osvojile 3. mesto v SPALDING UKL 2016/17. Čestitke obema ekipama za letošnje nastope!

Strelke tekme:
Strelke za FSP
: Kastelic 15, Sever 10, Škoda in Percan 6;
Strelke za MF: Meden 17, Lesar Ž. 14, Macura 12;
Comments