DECATHLON štafetni tek Univerze v Ljubljani 2016/17


Včeraj, 12.10.2016 je v študentskem naselju v Rožni dolini potekal 5.  Decathlon štafetni tek Univerze v Ljubljani s katerim smo odprli študentska športna tekmovanja v novem študijskem letu. Točno ob 14. uri je podžupanja Mestne občina Ljubljana, ga. Jelka Žekar, s štartnim strelom v tek pognala študente in zaposlene Univerze v Ljubljani. Najhitrejša je bila ekipa Fakultete za šport, drugi so bili Decacepsi z Medicinske fakultete, na najnižjo stopničko pa so stopili Farmacevti.

PREDSTAVITVENE DELAVNICE NAJDETE V GALERIJI TRŽNICA ŠTUDETSKEGA ŠPORTA

Letos se je štafetni tek Univerze v Ljubljani odvijal v sklopu programa Športni pozdrav študentom, tržnici, kjer so se študentje lahko seznanili z različnimi oblikami športne vadbe, ki jim je oz. bo na voljo v že odvijajočem se, novem študijskem letu. Iz tega razloga, in z namenom, da bi štafetni tek čim bolj približali študentom – tako ali drugače – je peti štafetni tek zamenjal lokacijo in se namesto v centru Ljubljane, letos odvijal v študentskem naselju Rožna dolina.Dogodek se je odvil v odličnem vremenu in še boljšem vzdušju, ki so ga pričarali odlično razpoloženi študentje in zaposleni UL. Pomerilo se je deset ekip, v vsaki je bilo 5 fantov in 5 deklet, vsak izmed njih je pretekel traso dolgo 1 km. Še ena posebnost 5. štafetnega teka ja bila ta, da so ekipo morali sestavljati študenti oz. zaposleni iste fakultete, se pravi, da v eni ekipi niso mogli biti študentje z različnih fakultet. S tem je tekmovanje bilo manj predvidljivo in bolj zanimivo. Kot je dejal eden izmed udeležencev: »To, da se študentje med seboj nismo smeli mešati je bilo odlično. Tekmovanje je bilo bolj napeto in vsi smo se v tek pognali z upanjem. Nič ni bilo dorečeno v naprej kakor prejšnja leta, ko smo že pred samim startom vedeli, da proti določenim ekipam nimamo nobenih možnosti.«

Najhitrejši so, težko bi rekli, da presenetljivo, bili Difovci s Fakultete za šport s časom 34:26. Ekipo so sestavljali atleti, gorski in orientacijski tekači: Lara Janežič, Tine Lavrenčič, Nuša Jeram, Jošt Lapajne, Maruša Stermecki Pukl, Jan Dovč, Patricija Plazar, Gregor Verbošt, Neja Krišnar in Tadej Verbošt. Tudi najhitrejša tekačica in najhitrejši tekač sta bila iz zlate ekipe. Tine Lavrenčič s časom 03:03 in Patricija Plazar s časom 03:28. »Sama proga je bila kar zahtevna in izzivalna, na progi je bilo kar nekaj ovir – od pešcev do dreves – in ostrih ovinkov,« so dejali Difovci.

Srebro je osvojila ekipa Decaceps Medicinske fakultete v sestavi: Krištof Knap, Urša Matičič, Luka Kropivšek, Tina Berčič, Laura Betetto, Žan Čebron, Nina Žavber Kunaver, Aneli Cebek, Aljaž Zaletelj in Jernej Jeras. Njihov čas, nad katerim so bili izredno presenečeni, je bil 36:42. Takemu dosežku se res niso nadejali in je bil zgolj pika na i že tako čudovitemu dnevu. »Nagrado bom sigurno izkoristili za nove tekaške copate!«

Tretji pa so bili Farmacevti, ki so traso pretekli v času 37:06. Fakulteto za farmacijo so zastopali: Martin Grosek, Tina Požun, Anja Benko, Mitja Pišlar, Ema Valentina Sajovic, Lovro Klobučar, Dajana Dover, Jan Breznikar, Tina Kozjek in Mitja Lindič.

Bogat denarni sklad za naše tekače in tekačice je zagotovil Decathlon, ki pa ni nagradil le najboljše ampak tudi tiste, ki jim je tek »osmi šport«, kot je dejal letošnji zadnjeuvrščeni.  Letos sta namreč bogato nagrado prejela tudi zadnji tekač in tekačica. Bila sta presenečena in navdušena hkrati. S tem dejanjem je Športna zveza Univerze v Ljubljani želela študentom športnikom in športnicam sporočiti, da njihovi programi niso namenjeni zgolj profesionalnim športnikom ampak tudi študentom, ki se s športom ukvarjajo le ljubiteljsko.

Resno borbo za kolajno naslednje leto so napovedali četrtouvrščeni Triatlonci, ki menijo, da jih je kolajne stalo premalo taktiziranja. 

Mi se vsekakor se že veselimo napetega boja na 6. štafetem teku UL. Naj tudi takrat zmagajo najboljši!

Izvedbo 5. štafetnega teka Univerze v Ljubljani so podprli: Športna trgovina Decathlon, Mestna občina Ljubljana, Univerza v Ljubljani ter Študentski dom Ljubljana.
Glavni pokrovitelj:Podporniki programa:  
www.ljubljana.si
 

 

             http://www.petrol.si/


Zlati partner zveze:
 
 

Medijski partnerji: