Prvenstvo Univerze v Ljubljani v tenisu 2016/17PRVENSTVO UNIVERZE V LJUBLJANI V TENISU (PREDKROG)

 

Na Športni zvezi Univerze v Ljubljani smo 11. 5. 2017 v Športnem parku Kodeljevo priredili predkrog Prvenstva Univerze v Ljubljani v tenisu, ki je štel kot kvalifikacijski turnir za udeležbo na glavnem delu tekmovanja.

 

V predkrogu je sodelovalo 16 igralcev, ki so bili razdeljeni v štiri skupine. Skupini A1 in A2 sta bili tekmovalni, skupini B1 in B2 pa rekreativni. Na glavni del tekmovanja so se uvrstili po najboljši štirje tekmovalci iz tekmovalnega in rekreativnega dela. Dvoboji so potekali na devet osvojenih točk.

 

V skupini A1 so igrali Miha Okorn (FKKT), Omar Smajlovič (EF), Jan Jereb (FŠ) in Žiga Papež (EF). Največ znanja je pokazal Papež, ki je dobil vse tri dvoboje (razlika v točkah 27:9), drugo mesto je osvojil Okorn z dvema zmagama (26:12), tretje Jereb z eno zmago (12:19) in četrto Smajlovič brez zmage (2:27).

 

V skupini A2 so bili Deni Mehagič (EF), Oto Rihtarič (FŠ), Žiga Drobnič (MF) in Jakob Brec (FS). Igralci so bili zelo izenačeni in na koncu so imeli kar trije po dve zmagi. Prvo mesto je pripadlo Mehagiču (razlika v točkah 26:15), drugo Drobniču (23:16), tretje Rihtariču (23:17), četrti pa je bil Brec, ki je izgubil vse dvoboje (3:27).

 

Iz tekmovalnih skupin A1 in A2 so se tako na glavni del tekmovanja uvrstili Žiga Papež, Deni Mehagič, Miha Okorn in Žiga Drobnič.

 

V skupino B1 so bili Matija Šturm (EF), Primož Pristovnik (FŠ), Bor Ratajec (FF) in Denis Čater (FŠ). Izstopal je Šturm, ki je zmagal na vseh treh dvobojih (27:12) in osvojil prvo mesto, za njim pa so se zvrstili Ratajec z dvema zmagama (23:15), Pristovnik z eno zmago (13:27) in Čater brez zmage (16:27).

 

V skupini B2 so se pomerili Mišo Jonak (FF), Blaž Perič (FKKT), Klemen Burja (PEF) in Haris Sulejmanagič (FA). V tej skupini je bil Burja brez prave konkurence, saj je suvereno dobil vse tri obračune in nasprotnikom skupaj prepustil le 6 točk (27:6), drugo mesto je osvojil Perič z dvema zmagama (23:10), tretje Jonak z eno zmago (9:18), četrti pa Sulejmanagič, ki je trikrat ostal praznih rok (2:27).

Iz rekreativnih skupin B1 in B2 so na glavni del napredovali Matija Šturm, Klemen Burja, Bor Ratajec in Blaž Perič.

 

Okorn zmagovalec glavnega dela turnirja Univerze v Ljubljani v tenisu 

Glavni del turnirja Univerze v Ljubljani v tenisu je potekal v četrtek, 18. maja 2017 v Športnem parku Kodeljevo. Prvak pa je postal Miha Okorn s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo.


Na glavnem delu tekmovanja so nastopili po štirje igralci v tekmovalni in rekreativni skupini. V prvi so bili poleg Mihe Okorna še Žiga Papež (EF), Žiga Drobnič (MF) in Deni Mehagič (EF).

Organizator tekmovanja je pred začetkom izžrebal polfinalna para. Žiga Papež se je pomeril z Žigo Drobničem, Miha Okorn pa z Denijem Mehagičem.

Prvi polfinalni obračun med Papežem in Drobničem je bil zelo izenačen, na koncu pa se je tesne zmage z 9:8 veselil Papež. Drugi obračun je bil bolj enostranski, saj je Okorn z 9:1 premagal Mehagiča.

V finalu turnirja sta si nasproti stala Miha Okorn in Žiga Papež. Boljšo igro je prikazal Okorn, ki je zmagal z 9:3 in postal  teniški prvak Univerze v Ljubljani. Na tekmi za tretje mesto je Žiga Drobnič s suverenih 9:0 porazil Denija Mehagiča.

V rekreativnem delu turnirja so sodelovali Bor Ratajec (FF), Matija Šturm (EF), Blaž Perič (FKKT) in Klemen Burja (PEF), ki so igrali po enakem sistemu kot igralci tekmovalnega dela.

V prvem polfinalu sta bila nasprotnika Matija Šturm in Blaž Perič. Dvoboj se je končal s prepričljivo zmago Šturma, ki je bil boljši z 9:2. V drugem polfinalu sta igrala Bor Ratajec in Klemen Burja. Tudi ta obračun je bil vse prej kot izenačen, saj je Ratajec slavil z 9:3.

Finalista sta bila Bor Ratajec in Matija Šturm, dvoboj pa se je končal z zmago Ratajca z 9:4. Na dvoboju za tretje mesto je Blaž Perič z 9:6 premagal Klemna Burjo.


https://goo.gl/forms/UVtLTnyVZw2Th2Dr2

https://sites.google.com/a/student.uni-lj.si/sportna-zveza/programi-zveze/programi-sportne-zveze-univerze-v-ljubljani-2016-17/prvenstvo-univerze-v-ljubljnai-v-tenisu-2016-17/TRENUITNO%20PRIJAVLJENI.jpg


https://sites.google.com/a/student.uni-lj.si/sportna-zveza/programi-zveze/programi-sportne-zveze-univerze-v-ljubljani-2016-17/prvenstvo-univerze-v-ljubljnai-v-tenisu-2016-17/prvenstvo-univerze-v-ljubljani-v-tenisu-2016-17-fotogalerija

https://sites.google.com/a/student.uni-lj.si/sportna-zveza/prvenstvo-univerze-v-ljubljani-v-tenisu-2016-17-razpisPokrovitelj tekmovanja:


Podporniki programa:  
www.ljubljana.si

 

             http://www.petrol.si/


Zlati partner zveze:
 
 
http://www.decathlon.si/

Medijski partnerji: