Loparji.si prvenstvo Univerze v Ljubljani v namiznem tenisu 2016/17


V sredo, 14.12.2016 je v Športnem parku Kodeljevo potekalo prvenstvo Univerze v Ljubljani v namiznem tenisu. Tudi letos so študentje tekmovali v dveh jakostnih kategorijah: tekmovalni in rekreativni. Udeležba je bila odlična, za titulo najboljših in bogate nagrade, ki jih je zagotovil glavni pokrovitelj tekmovanja Loparji.si, se je potegovalo skoraj 60 študentov oz. študentk ter en zaposlen Univerze v Ljubljani. Ekipni pokal je tokrat odnesla ekipa Pedagoške fakultete.

https://sites.google.com/a/student.uni-lj.si/sportna-zveza/programi-zveze/programi-sportne-zveze-univerze-v-ljubljani-2016-17/prvenstvo-univerze-v-ljubljani-v-namiznem-tenisu-2016-17/_97B8301.jpg

Prvenstvo Univerze v Ljubljani v namiznem tenisu je letos potekalo v odličnem in veselem vzdušju, ki ga je pričaralo skorajda 60 udeležencev tekmovanja in kar nekaj njihovih navijačev.

Profesionalni in amaterski ljubitelji namiznega tenisa so tekmovali v dveh jakostnih skupinah: tekmovalni in rekreativni. Profesionalni igralci so tekmovali za uvrstitev na Evropsko univerzitetno prvenstvo, ki bo junija 2017 v Olomucku na Češkem.

Vodja tekmovanja Tina Matjašič je o dogajanju povedala: »Danes smo tukaj lahko videli res kvaliteten namizni tenis in pa tudi tistega malo manj. Mislim, da so ljubitelji namiznega tenisa lahko bili zadovoljni z videnim.«

Zaradi majhnega števila prijav v žensko tekmovalno kategorijo smo kaj hitro dobili odgovor kdo nas bo na Češkem zastopal v ženski kategoriji. To bosta zmagovalka prvenstva UL Katja Gutnik z Biotehniške fakultete, ki trenira pri NTK Logatec in drugouvrščena Sara Kozamernik s Pedagoške fakultete.

Zmagovalka, večkratna državna prvakinja v dvojicah, državna podprvakinja v individualnem delu, ki je tudi že tekmovala na mladinskem evropskem prvenstvu, nam je po tekmovanju povedala: »Bila bi vesela, če bi v moji tekmovalni kategoriji nastopila še kakšna punca več, samo tekmovanje pa je poteklo na pravem nivoju. Na EUP v Olomuck bm šla rade volje!«

Poleg Katje in Sare so se na EUP v badmintonu kvalificirali še letošnji prvak univerzitetni šampion Jurij Zdovc študent doktorskega študija na Fakulteti za farmacijo, podprvak Denis Pintar z Medicinske fakultete in tretjeuvrščeni Miha Petelinc s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo.

Jurij Zdovc, član namizno teniškega kluba Rakek: »Namen tekmovanja je bil dosežen – imeti se lepo, igral sem z užitkom. Bilo je lepo srečati kolege z ligaških tekmovanj. Konkurenca je bila prava. Sploh v dvojicah. EUP se bom udeležil, če bo mi čas in študij to dopuščal«.

V ženski rekreativni kategoriji je zlato medaljo in glavno nagrado, drugič zapored, osvojila študentka Pedagoške fakultete Ajda Centa, druga je bila Ema Mlakar Debenec s Fakultete za šport, z bronom pa se je okitila še ena bodoča pedagoginja, Danaja Knez.

Ajda je po tekmovanju dejala: »Tole tukaj je bilo res prijetno popoldne. Prišla sem zgolj zaradi užitka, rada obujam spomine na otroštvo, ko sem še igrala namizni tenis. Konkurenca ni bila prehuda, a na koncu se je bilo za prvo mesto kar potrudit!«

Največ, njih 35, se je borilo za zmago v moški rekreativni kategoriji. Na koncu je letos vnovič slavil Gaj Vidmar, profesor na Medicinski fakulteti, Drugi je bil Klemen Šorak (PEF) in tretji Matic Šen (FŠ).

Klemen Šorak
je povedal: »Danes je tukaj super. Organizacija na nivoju, vse informacije smo dobili pravočasno. Lokacija je letos boljša, konkurenca pa težja! Sem pa zelo zadovoljen z današnjim izkupičkom!«

V dvojicah sta zlato osvojila Gaj Vidmar in Denis Pintar (MF), srebrna sta bila Jurij Zdovc in Janko Stankić, bron pa je pripadel Nejcu Gutniku in Žanu Zadnikarju s Fakultete za računaliništvo in informatiko.

Ekipni pokal je osvojila odlična ekipa Pedagoške fakultete.


Tekmovanje je organizirala Športna zveza Univerze v Ljubljani. Glavni pokrovitelj tekmovanja je Loparji.si. Podporniki tekmovanja so Univerza v Ljubljani, Fundacija za šport, Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ŠOU v Ljubljani, e-študentski servis in Eles, medijska partnerja pa sta Ekipa24 in ŠKL.

Pokrovitelj tekmovanja: 


Podporniki programa:  
www.ljubljana.si

 

             http://www.petrol.si/


Zlati partner zveze:
 
 
http://www.decathlon.si/

Medijski partnerji: