Rollbar odprto študentsko ljubljansko prvenstvo v kartingu 2016/17


V četrtek, 12.1.2017 je Športna zveza Univerze v Ljubljani organizirala Rollbar odprto študentsko ljubljansko prvenstvo v kartingu 2016/17. Za naslov najboljšega se je potegovalo 45 študentov in študentk. Na koncu je to uspelo Evi Peternel s Fakultete za strojništvo ter Andražu Koritniku s Fakultete za matematiko in fiziko. Ekipno zmago je odnesla Fakulteta za strojništvo.

https://sites.google.com/a/student.uni-lj.si/sportna-zveza/programi-zveze/programi-sportne-zveze-univerze-v-ljubljani-2016-17/prvenstvo-univerze-v-ljubljani-v-kartingu-2016-17/Matej%20Pu%C5%A1nik-8.jpg

Rollbar odprto študentsko ljubljansko prvenstvo v kartingu 2016/17 je na karting stezo v Rollbar-indoor karting BTC privabil kar 35 tekmovalcev in 11 tekmovalk, od tega tudi dva zaposlena na Univerzi v Ljubljani. Tekmovanje se je pričelo ob 18. uri in je trajalo do 21.ure.
V teh treh urah smo bili priča zanimivim in napetim vožnjam, zelo hitrim pa tudi tistim malo bolj previdnim. Kakorkoli že, v veselem in sproščenem vzdušju, smo dobili univerzitetnega ljubljanskega prvaka in prvakinjo v kartingu. V moški kategoriji je najhitrejši krog, s časom 29:04 uspel Andražu Koritniku s Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Po tekmovanju je dejal: »Sem izkušen amater v kartingu, dejal bi da so me resno ogrožali štirje sotekmovalci, a na koncu je moj rezultat, ki bi sicer lahko bil še malo boljši, zadostoval za zmago. Tekmovanje je bilo čisti užitek in naslednje leto se definitivno vrnem

Drugo mesto je osvojil Sebastjan Koderman (29:27) s Fakultete za strojništvo UL, ki se na karting stezo poda nekajkrat letno. Povedal nam je, da je za dober rezultat potrebno voziti sproščeno in predvsem uživati v vožnji. Zasluge za osvojeno srebrno medaljo je pripisal tudi nasvetom izkušenega dirkača Vladimirja Stankoviča. Tretji najboljši čas (29:39) je uspel Denisu Bohu, študentu Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

V ženski kategoriji se je z zlatom okitila izkušena voznica Eva Peternel, brucka s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani. Je amaterska ljubiteljica kartinga, ki vozi gokart enkrat tedensko. To je bilo njeno prvo karting tekmovanje, v prihodnosti pa si jih želi še veliko več. Razmišlja tudi o profesionalnem dirkanju; če bodo to dopuščale finance. Čas, ki ji je prinesel zmago je bil 29:34. Na drugo stopničko je stopila simpatična Katjuša Pernuš, študentka Fakultete za šport, njen najboljši čas je bil 29:53. Tretje mesto pa je osvojila podiplomska študentka Fakultete za družbene vede Nina Černič (31:08). »Bilo je noro. Na tej stezi sem vozila prvič, v finalu še sploh nisem vedela, da moram spustiti ročno zavoro. Konkurenca je bila precej huda, rekla bi, da sem tekmovala s profesionalkami oziroma vsaj s polprofesionalkami in osvojila sem tretje mesto!« je navdušeno, še vedno pod vtisom dirke, povedala Nina.

Ekipni pokal je osvojila odlična Ekipa Fakultete za strojništvo.
https://sites.google.com/a/student.uni-lj.si/sportna-zveza/programi-zveze/programi-sportne-zveze-univerze-v-ljubljani-2016-17/prvenstvo-univerze-v-ljubljani-v-kartingu-2016-17/Matej%20Pu%C5%A1nik-115.jpg

Pokrovitelj tekmovanja je bil Karting BTC in Rollbar.
Podporniki prvenstva Univerze v Ljubljani so Univerza v Ljubljani, Fundacija za šport, Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ŠOU v Ljubljani, E-študentski servis, tiskarna Kubelj ter zlati partner zveze Eles d.o.o. in podjetje Decathlon Ljubljana. Medijska partnerja programa sta športni dnevnik EkipaSN in televizijska oddaja ŠKL - šport mladih.


https://drive.google.com/file/d/0B5i0PXWGg-qeQmhQXzlOQWVrWnc/view?usp=sharing
Pokrovitelj tekmovanja:

http://www.indoor-karting.com/sl/Rollbar/
Podporniki programa:  
www.ljubljana.si

 

             http://www.petrol.si/


Zlati partner zveze:
 
 
http://www.decathlon.si/

Medijski partnerji: