Fizian državno univerzitetno prvenstvo v judu 2016/17


Letošnje prvenstvo Univerze v Ljubljani v judu je potekalo v okviru Državnega univerzitetnega prvenstva v judu, ki so ga s skupnimi močmi organizirali Športna zveza UL, Slovenska univerzitetna športna zveza in Judo zveza Slovenije. Letošnje študentsko prvenstvo v judu je štelo za kvalifikacije za udeležbo na 29. Poletni univerzijadi.


Prvenstva se je udeležilo 15 študentk in študentov, od katerih je Univerzo v Ljubljani zastopalo 13 študentk in študentov.
Tako moški kot ženske so bili razvrščeni v tri kategorije.

V lahki kategoriji si je prvo mesto priborila Hana Prelog, študentka Fakultete za šport UL. 

V srednje težki kategoriji je slavila Brigita Mardjonović, članica Judo klub Bežigrad  in študentka Fakultete za šport UL. Drugo mesto je pripadlo študentki Biotehniške fakultete Barbari Halas.
V kategoriji do 78 kg je slavila Urška Torkar, prav tako Fakultet za šport.

Študenti so prav tako tekmovali v treh težnostnih kategorijah.
V kategoriji do 73kg je prvo mesto osvojil Uroš Zavrtanik, drugi je bil Dominik Kukovec in tretji študent Žan Gostenčnik, medtem ko je Ribo Aldin, zaradi poškodbe, tekmovanje zaključil predčasno.
V kategoriji do 81 kg je slavil študent Ekonomske fakultete Janez Vidmar, drugi mesto je osvojil David Berdajs.
V kategoriji do 100 kg je prvo mesto osvojil Jakob Vrhovec, drugo mesto Tilen Hadolin in tretje Gašper Truševec.

Najboljše tekmovalke in tekmovalci študenti Univerze v Ljubljani bodo povabljeni v judo reprezentanco Univerze v Ljubljani, ki bo nastopila na 29. Poletni univerzijadi, ki bo potekala letos avgusta v Tajpeju.

Za nagrade najboljšim judoistom in judoistkam je poskrbel sponzor tekmovanja podjetje FIZIAN d.o.o.
https://sites.google.com/a/student.uni-lj.si/sportna-zveza/programi-zveze/programi-sportne-zveze-univerze-v-ljubljani-2016-17/prvenstvo-univerze-v-ljubljani-v-judu-2016-17/Prijava.jpg


https://sites.google.com/a/student.uni-lj.si/sportna-zveza/fizian-drzavno-univerzitetno-prvenstvo-v-judu-2016-17-rezultati

https://sites.google.com/a/student.uni-lj.si/sportna-zveza/programi-zveze/programi-sportne-zveze-univerze-v-ljubljani-2016-17/prvenstvo-univerze-v-ljubljani-v-judu-2016-17/fizian-drzavno-univerzitetno-prvenstvo-v-judu-2016-17-razpis

Organizator tekmovanja:


Partner tekmovanja:


Podporniki programa:

 

             

www.ljubljana.si
Zlati partner zveze:
 
 

Medijski partnerji: