Prvenstvo Univerze v Ljubljani v curlingu 2016/17


V ponedeljek, 14. 11 in v torek, 15. 11 je v Ledeni dvorani Zalog potekalo Prvenstvo Univerze v Ljubljani v curlingu 2016/17. Tekmovanja se je udeležilo 85 študentk in študentov, ki so sestavili 19 ekip. Univerzitetni prvaki UL v curlingu so postali ekipa Orange s Fakultete za računalništvo in informatiko.

Letošnje prvenstvo UL v curlingu se je začelo v ponedeljek 14.11, ko se je na ledeni ploskvi pomerilo vseh 19 ekip, osem najboljših pa se je uvrstilo v torkovo veliko finale. Oba tekmovalna dneva sta potekala v odličnem vzdušju. Kljub temu, da so fantje in dekleta borbo za naslov univerzitetnega prvaka vzeli zelo resno, smeha in veselja ni manjkalo.

Naslov prvaka Univerze v Ljubljani si je izborila ekipa Orange v sestavi: Lan Žagar, Ajda Pretnar, Jaka Jenko in Ernest Beličič. Študentje in študentka Fakultete za računalništvo in informatiko so zmagali prepričljivo, odlična ekipa je v svoji vrsti imeli tudi tri člane Curling kluba Ljubljana. O tekmovanju in nasprotnikih pa so prvaki dejali takole: »Bilo je kar naporno, odigrali smo tri zaporedne tekme, časa za počitek ni bilo ampak smo zdržali. Konkurenca je bila odlična, potruditi smo se morali prav za vsako tekmo, do naslova nismo prišli brez borbe. Vse pohvale nasprotnikom.«
Prava senzacija so bili podprvaki Autsajderji, ki so se s kamni in metlo srečali prvič oziroma drugič: »Danes je tukaj bilo super! V četrtfinalu smo odigrali svojo tekmo življenja, se uvrstili v polfinale, kjer smo suvereno opravili z nasprotniki, v finalu sreča žal ni bila na naši strani. V prvi igri smo z zadnjim metom pokvarili svojo uvrstitev in namesto 1:0 izgubili kar s 5:0. V tistem trenutku so naše sanje splavale po vodi, a kar šteje je to, da smo se uvrstili višje kot je to kdorkoli pričakoval, vključno z nami,« so ponosno zaključili študentje Fakultete za šport, ki so napovedali resen boj za naslov državnega prvaka.


Bronasto odličje je pripadlo ekipi Žar Crew s Fakultete za farmacijo, ki na prvenstvu UL v curlingu tekmujejo že tretje leto, a so se na stopničke uspeli povzpeti prvič: »Občutek je res fenomenalen! Tega športa drugače ne treniramo, ko smo na e-mail dobili obvestilo tekmovanju v curlingu smo se odločili izkoristiti to edinstveno priložnost, da se preizkusimo v tem svojevrstnem športu, imeli smo se odlično in to je razlog, da se vsako leto znova vračamo na led. Tudi naslednje leto prvenstvo ne bo minilo brez nas.«

Osem najbolje uvrščenih ekip se je kvalificiralo za udeležbo na državnem univerzitetnem prvenstvu v curlingu (DUP), ki bo izvedeno 5.12.2016. Na DUP v curlingu za leto 2016/2017 so se tako uvrstile sledeče ekipe: Orange (FRI), Autsajderji (FŠ), Žar Crew (FFA), Plajba (FGG), Kamenčki (NTF), Filozofi (FF), Poljanc (FŠ) ter Ruby on Ice (FRI).

Izvedbo programa so podprli: Mestna občina Ljubljana, Univerza v Ljubljani, ŠOU v Ljubljani, Fundacija za šport, Športni dnevnik EkipaSN, Športna trgovina Decathlon, Petrol z blagovno znamko Fresh in Eles.


Podporniki programa:  
www.ljubljana.si

 

             http://www.petrol.si/


Zlati partner zveze:
 
 
http://www.decathlon.si/

Medijski partnerji: