Loparji.si prvenstvo Univerze v Ljubljani v badmintonu 2016/17


Včeraj, 7.12.216 je v Športnem centru Konex potekalo Loparji.si prvenstvo Univerze v Ljubljani v badmintonu za študijsko leto 2016/17. Prvenstva se je udeležilo 60 študentov in študentk, ki so tudi letos tekmovali v dveh kakovostnih kategorijah in v štirih disciplinah. Prvaka Univerze v Ljubljani v tekmovalni kategoriji sta Kaja Stankovič (ZF) in Martin Cerkovnik (PeF). V rekreativni kategoriji pa sta slavila Jona Gričar (FMF) in JaN Van der Broek (FŠ). Ekipno zmago so si priigrali predstavniki in predstavnice Fakultete za šport.

Tekmovanje je potekalo v rekreativni in tekmovalni kategoriji. Tekmovanje v tekmovalni kategoriji je štelo za kvalifikacije za udeležbo na 11. Evropskem univerzitetnem prvenstvu v badmintonu, ki bo potekalo junija 2017 v Ljubljani.


V moški tekmovalni kategoriji je zmagal Martin Cerkovnik, študent Pedagoške fakultete, bodoči učitelj matematike in fizike ter član BK Ljubljana. Martin igra tudi avstrijsko ligo za klub iz Celovca. Po tekmovanju nam je zaupal: »Tekmovanja sem se udeležil, ker se mi zdi prav, da zastopam svojo fakulteto, sploh zaradi tega, ker uveljavljam status športnika. Zdi se mi, da lahko na ta način nekaj vrnem svoji fakulteti. Mislim, da bi tako moral razmišljati vsak študent športnik«, in nadaljeval, »vesel sem, ker sem v finalu zmagal težko tekmo proti svojemu »večnem rivalu« Navadno je zmagal on a letos je sreča očitno bila na moji strani«.

Drugi je bil Andraž Krapež s Fakultete za šport, tretji pa Nejc Zaviršek s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo.

Prvakinja UL v tekmovalni kategoriji a je letos vnovič Kaja Stankovič, absolventka fizioterapije na Zdravstveni fakulteti, prav tako članica BK Ljubljana. Kaja je dvakratna članska prvakinja, uvrstila se je tudi na Evropske igre v Baku. O tekmovanju pa je dejala: »Najtežja tekma je bila finalna, a izkušnjam in dobri formi se lahko zahvalim, da sem odnesla zlato«.

Srebro je letos ponovno osvojila »večno druga« Sabina Magyar s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo,  članica BK Lendava, ki med tednom igra v BK Konex. Vzdevek »večno druga« si je dala kar sama. »Prvenstva UL se udeležujem vsako leto in prav vsakič sem osvojila drugo mesto. Tudi v dvojicah.  Poleg tega me drugo mesto spremlja tudi na drugih tekmovanjih, ne zgolj univerzitetnih,« je dejala odlično razpoložena Prekmurka. Tretja je bila Nika Polanič s Fakultete za družbene vede.

Dekleta se že veselijo Evropskega prvenstva, kjer bodo nastopile kot domačinke.

V rekreativni kategoriji je slavila Jona Gričar s Fakultete za matematiko in fiziko, ki se je na tekmovanje prijavila v zadnjem hipu, na nagovor prijateljice. Zaradi lepe nagrade, ki so jo dobitnikom medalj poklonili Loparji.si, odločitve prav gotovo ne obžaluje. Druga je bila Katja Lorber z Ekonomske fakultete, tretja pa Nina Škof S Fakultete za matematiko in fiziko.

V moški rekreativni kategoriji je zlato odnesel Jan van den Broek, študent kineziologije na Fakulteti za šport, ki se drugače ukvarja z odbojko. »Na tekmovanje sem prišel z namenom, da zmagam in to sem tudi naredil. Organizacija je bila dobra, tekme so se kar lepo zvrstile ena za drugo, tako, da ni bilo treba vmes dolgo čakat. Lepo je bilo.«

Srebro je osvojil Matjaž Kern s Fakultete za strojništvo, bron pa Jure Kirn s Pedagoške fakultete.

V ženskih dvojicah sta zmagali Nina Škof in Jona Gričar (FMF), srebrni sta bili Vanesa Gradišar in Živa Škof (FRI), bronasti pa Ema Mlakar Debenc in Špela Petelin (FŠ).

V moški konkurenci sta slavila Žan Laznik in Nejc Zaviršek (FKKT), druga sta bila Martin Cerkovnik in Jure Kirn (PeF), tretja pa Urban Herman in Luka Pungerčar (FŠ).

Ekipno zmago je odnesla Fakulteta za šport.

Tekmovanje je organizirala Športna zveza Univerze v Ljubljani. Glavni pokrovitelj tekmovanja je Loparji.si. Podporniki tekmovanja so Univerza v Ljubljani, Fundacija za šport, Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ŠOU v Ljubljani, e-študentski servis in Eles, medijska partnerja pa sta Ekipa24 in ŠKL.
Pokrovitelj tekmovanja: 


Podporniki programa:  
www.ljubljana.si

 

             http://www.petrol.si/


Zlati partner zveze:
 
 
http://www.decathlon.si/

Medijski partnerji: