Evropske univerzitetne igre 2016, 25.7.2016


Z današnjim dnem se 3. evropske univerzitetne igre zaključujejo. Tako je zagrebški del tekmovalcev že doma, kolegi na Reki pa so se danes pomerili še v zadnjih finalih.

Po včerajšnjih štirih zlatih medaljah in dveh bronastih – zlata in dve bronasti medalji v balvanskem plezanju, zlata medalja v paraplavanju in plavanju ter zlata medalja taekwondoistke Dunje Lemajić v kategoriji do 67 kg – so bili tudi danes slovenski študentje uspešni; para plavalec Haris Muratović (Gea College) je osvojil še tretjo zlato medaljo na teh igrah, dekleta Univerze v Ljubljani pa se domov vračajo s srebrnim odličjem s košarke 3 na 3.

Zvečer sledi tudi slovesno zaprtje iger, ki bo potekalo na reškem Korzu. V domovino se zadnji študentje vračamo jutri; skupaj z nami v Slovenijo potuje tudi 13 medalj, toliko, kolikor smo jih na teh igrah osvojili Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Gea College.

KOŠARKA 3 na 3

Danes so se odvijali zadnji boji na igriščih na Korzu.

Fantje z Univerze na Primorskem so po porazu proti Litovcem zasedli končno 4. mesto, tik za njimi – na 5. mesto – so se uvrstili fantje Univerze v Ljubljani. Skupaj je na turnirju sodelovalo 22 ekip.

Študentke Univerze v Ljubljani so se v finalu ponovno pomerile z nasprotnicami z Litovske športne univerze iz Kaunasa. V skupinskem delu so jih premagala s 14:11. A na današnji večer našim dekletom ni šlo vse po načrtih. Na zadnji tekmi skupinskega dela v soboto se je poškodovala Alina Gjerkeš, ki s turnirjem ni mogla nadaljevati. Tako so se morale Urša Žibert, Sara Meden in Ana Ljubenović znajti v izločilnih bojih brez rezervne igralke in možnosti menjave. Ob času finalnega nastopa našim dekletom ni bilo naklonjeno niti vreme; sunkovit veter je onemogočil najmočnejše ljubljansko orožje – met od daleč. Kljub temu dekletom ni šlo slabo in vse do zadnjih minut je bil rezultat poravnan. 3 minute do konca pa je visokim Litovkam uspel pobeg; po zaslugi nekaj sreče pri metih in zaključkih so prišla do 4 točk prednosti, in Ljubljančanke do konca niso mogle več nadoknaditi razlike.
V finalu je Sara Meden prispevala 6 točk, Ljubenović in Žibert pa vsaka po 3 točke.

JUDO in TKD

https://sites.google.com/a/student.uni-lj.si/sportna-zveza/programi-zveze/programi-sportne-zveze-univerze-v-ljubljani-2015-16/evropske-univerzitetne-igre-2016/Taekwondo.JPG
Naši judoisti so imeli težek žreb. Šele danes so uspeli priti do uvrstitve. Za to je z 9. mestom v kategoriji do 90 kg poskrbel Tilen Hadolin, študent ljubljanske univerze.

Danes je na tatami stopila še druga slovenska taekwondoistka; Anita Kaltak (UL) je osvojila končno 5. mesto v kategoriji do 53 kg.


PLAVANJE

Danes so potekala še zadnja finala. Erik Hren (UM) je na 200 m prosto zasedel končno 7. mesto, kolegica Kaja Perkovič na 100 m delfin prav tako.
Mešana štafeta 4x50 m Univerze v Ljubljani je prav tako v finalu zasedla 7. mesto.

Para plavalec Haris Muratović (Gea College) je danes v kategoriji S5 na 200 m v prostem slogu, z rezultatom 4:38,39, zmagal in osvojil še tretjo zlato medaljo na teh igrah.


Organizator tekmovanja:
 
 
 
Podporniki programa:

 

         
 
 
Zlati partnerji zveze:
 
 
Medijski partner:
http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-robu/557b44b9b0bee/dobrodosla-ekipa-sn