Državno univerzitetno prvenstvo v triatlonu 2015/16


V soboto, 4. junija je v Kopru potekalo prvo državno univerzitetno tekmovanje v triatlonu. V okviru discipline sprint triatlon se je 15 študentk in študentov potegovalo za naslov državnega univerzitetna prvaka v triatlonu za študijsko leto 2015/16 ter za uvrstitev na svetovno univerzitetno prvenstvo v triatlonu, ki bo letošnjega avgusta v Švici. Med študentkami je bil najhitrejša Maruša Klemenc, med študenti pa Urh Klenovšek.


Slovenska univerzitetna športna zveza je v sodelovanju s Triatlonsko zvezo Slovenije organizirala prvo državno študentsko prvenstvo v triatlonu. Tekmovanje za državnega univerzitetnega prvaka je potekalo v okviru Triatlona za pokal Istre v soboto 4. junija. Tekmovanja v sprint triatlonu se je udeležilo pet študentk in osem študentov, vsi z Univerze v Ljubljani. Tekma je štela tudi kot kvalifikacije za udeležbo na 13. svetovnem univerzitetnem prvenstvu v triatlonu, ki bo potekalo letošnjega avgusta v Švici. 

Med dekleti je bila najhitrejša Maruša Klemenc, članica TK Ultra in študentka Medicinske fakultete UL, ki je s časom 1:05:08 premagala 75 m plavanja, 21,5 km kolesarjenja in 5 km teka. Srebrno odličje si je prislužila Nina Mandl (članica Multisport kluba Krško in študentka Filozofske fakultete UL) s časom 1:09:48. Tretja pa je v cilj pritekla Klara Lukek, študentka Fakultete za šport UL in članica TK Telemach Ljubljana, s časom 1:12:12.

Med študenti je bil najhitrejši Urh Klenovšek, član TK Telemach Ljubljana in študent Fakultete za šport UL, s časom 1:00:18. Dobre dve minuti za njim je zaostal Leon Obreza, član TK Trisport Ekoterm in študent Fakultete za strojništvo UL (čas: 1:02:31). Z bronom se je okitil Jan Lipvšek prav tako član TK Trisport Ekoterm in študent Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo UL s časom 1:04:46.

Izvedbo tekmovanj podpirajo: Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, zavarovanja Coris ter športni dnevnih EkipaSN. Več o državnih univerzitetnih tekmovanjih lahko preberete na www.susa.org.


Organizatorji tekmovanja:
Izvajalec tekmovanja:
Podporniki programa:
Podporniki zveze:


Medijski partner: