Prvenstvo Univerze v Ljubljani v savatu 2013/14

 
Športna zveza Univerze v Ljubljani je v sodelovanju s Savate klubom Rival tudi v letošnjem študijskem letu organizirala prvenstvo Univerze v Ljubljani v športni panogi Savate.

 

Tekmovanje je potekalo v nedeljo, 16.3.2013 v univerzitetni športni dvorani v Rožni dolini. 

Prijavljeni so se pomerili kar v treh savate disciplinah: canne de combat – borjenje s palico, francoski boks (boks, kjer je dovoljeno brcati v posebnem ojačanem športnem obuvalu ter v glasbenem prikazu (savate forme). 


Udeleženci tekmovanja so se borili za naslove prvakov in prvakinj Univerze v Ljubljani v posameznih kategorijah za študijsko leto 2013/14, potekal pa je tudi napet ekipni boj med fakultetami, ki so imele vsaj 3 predstavnike.


V borjenju s kratko palico (Canne de combat) se je letos najbolje odrezal Jan Jug (FRI), ki j pokazal izredno atraktivno tehniko.

 


V novi disciplini v sklopu Univerzitetnega prvenstva v savatu glasbeni prikaz, je slavila Ana Lucija Šarič (FMF).


V francoskem boksu je v lahki moški kategoriji slavil Rok Ivanšek (FMF). Vredno je še omeniti, da sta drugo in tretje mesto zasedla prav tako predstavnika Fakultete za matematiko in fiziko ter veliko prispevala k končni ekipni zmagi.

V težki moški kategoriji je slavil Klemen Zagorščak (FKKT). Videli smo kar nekaj močnih udarcev, ki so veliko dodali k sami atraktivnosti.
V lahki ženski kategoriji si je zlato ponovno priborila Tjaša Kovačević (FMF), ki ji je tako uspelo obraniti lanski naslov.

Prav tako smo obrambo naslova videli tudi v težki ženski kategoriji kjer je na najvišjo stopničko stopila Polona Mihalič (FS).
Naslov najboljše fakultete je pripadel Fakulteti za matematiko in fiziko, ki so jo zastopali: Rok Ivanšek, Vid Seražin, Tjaša Kovačević, Gjorgji Cergarski, Matic Šinko in Ana Lucija Šarič.


Vsem udeležencem in prejemnikom medalj čestitamo in upamo, da se vidimo tudi naslednje leto, v še večjem številu.


 

      

www.ljubljana.si

 

Medijski partnerji:


Plakat tekmovanja: