rezultati državnega prvenstva

Ljubljanski košarkarji premočni za Primorce


Na košarkarskem turnirju sta sodelovali moški ekipi Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Ljubljančani so hitro zagospodarili na igrišču in dosegli prvih sedem točk na tekmi, uvodno četrtini pa dobili z rezultatom 18:8. Univerza v Ljubljani je od tu naprej mirno nadzorovala potek tekme in ob glavnem odmoru vodila z 31:21, ob koncu tretje četrtine s 46:36, končni izid pa je bil 66:47.

 Odbojkarska naslova Ljubljančanom in Mariborčankam

Na odbojkarskem prvenstvu za moške so bili najboljši igralci Univerze v Ljubljani. Ti so na svoji prvi tekmi z 2:0 v nizih premagali Univerzo na Primorskem (25:10, 25:18), na drugi pa prav tako z 2:0 Univerzo v Mariboru (25:17, 25:23). Na zadnji tekmi prvenstva sta Univerza na Primorskem in Univerza v Mariboru igrali za končno drugo mesto, uspešnejši pa so bili Mariborčani, ki so zmagali s 2:0 (25:20, 25:18).

 

Na ženskem delu turnirja so naslov osvojile odbojkarice Univerze v Mariboru. Ti so se morale na prvi tekmi pošteno potruditi za zmago nad Univerzo v Ljubljani, saj so njen odpor strle po treh nizih (25:20, 18:25, 15:6), nato pa so gladko premagale še Univerzo na Primorskem s 25:10 in 25:14. Drugo mesto je pripadlo Ljubljančankam, ki so Primorke premagale s 25:17 in 25:9.

 V futsalu zmagi za Univerzo v Ljubljani in Univerzo na Primorskem

Prvenstvo v futsalu so zaznamovali izenačeni boji, saj so gledalci na štirih tekmah videli dva neodločena izida in eno zmago z le golom razlike. Moški del prvenstva se je začel z dvema delitvama točk. Nogometaši Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem so se razšli z izidom 3:3, nato pa so igralci Univerze v Ljubljani proti igralcem Univerze na Primorskem igrali 1:1. Za konec je potekala še odločilna tekma med Ljubljančani in Mariborčani. Več so pokazali prvi, ki so zmagali z 2:0 in osvojili prvo mesto, Mariborčani so bili drugi, Primorci pa tretji.

Na ženskem delu turnirja sta sodelovali le Univerza v Ljubljani in Univerza na Primorskem. Uspešnejše so bile Primorke, ki so prvi polčas dobile z 2:0, v drugem sicer prejele gol za znižanje izida, a tekmo uspešno pripeljale h koncu (2:1).

Ljubljančani osvojili obe lovoriki v rokometu

Na Državnem univerzitetnem prvenstvu v rokometu je sodelovalo pet ekip. Pri ženskah sta se prvi tekmi končali enostransko, Univerza v Mariboru je s 24:12 premagala Univerzo na Primorskem, ta pa je morala nato priznati premoč še Univerzi v Ljubljani (16:32). Tako je prav zadnja tekma med Ljubljančankami in Mariborčankami odločala o naslovu. Ritem so narekovale Ljubljančanke, ki so po prvem polčasu vodile s 15:11, nato pa tudi v drugem svoje nasprotnice držale na varni razdalji in zmagale s 26:22.

 

Pri moških je potekala le tekma med Univerzo v Ljubljani in Univerzo v Mariboru, ki pa je bila zelo izenačena. V prvem delu so bolje igrali Mariborčani in ob glavnem odmoru vodili z 11:9, v drugem pa je sledil preobrat ljubljanske zasedbe, ki je ujela svojo nasprotnico in zmagala s tesnim izidom 23:22.


REZULTATI POLETNEGA FESTIVALA ZDRAVA ZABAVA