Rektor Univerze v Ljubljani sprejel najuspešnejše študente športnike UL v letu 2013

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je v torek 4. februarja 2014 sprejel najuspešnejše športnike in športnice, študente Univerze v Ljubljani, na mednarodnih univerzitetnih tekmovanjih v letu 2013. Nosilci medalj na univerzijadah so prejeli enkratno štipendijo.
 
Študentke in študenti Univerze v Ljubljani so se v letu 2013 udeležili treh Evropskih univerzitetnih prvenstev (v košarki, namiznem tenisu, ulični košarki in), 26.. Zimske univerzijade, 27. Poletne univerzijade in 14. Mednarodne študentske veslaške regate Semper Primus v Dubrovniku na Hrvaškem). Vidnejše rezultate in posledično odličja so študentke in študenti osvojili v treh športih.
 
Polona Lampe, študentka Fakultete za šport, je osvojila tretje mesto v borilnem športu sambo v kategoriji do 60 kilogramov na 27. Poletni univerzijadi v Kazanu v Rusiji.
 
Borut Mavc, študent Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, je osvojil drugo mesto v nordijski kombinaciji, ekipno, na 26. Zimski univerzijadi v Trentinu v Italiji.
 
Tudi študenti v veslanju osmerca s krmarjem so s svojo uvrstitvijo prispevaki k prepoznavnosti Univerez v Ljubljani: na 14. Mednarodni študentski veslaški regati Semper Primus so 19.10.2013 osvojili drugo mesto. Člani osemrca s krmarjem so bili: Matej Rojec, Gašper Močnik, Peter Šolar, Luka Mohočič (vsi z Ekonomske fakultete), Tilen Pugelj, Ana Turšič (s Fakultete za elektrotehniko), Blaž Kramarič s Fakultete za arhitekturo, Gašper Čampa s Fakultete za matematiko in fiziko in Rok Žagar s Fakultete za strojništvo.
Sprejema se je udeležil tudi sambo trener Polone Lampe Dmitri Stojanov in selektor/trener veslaških reprezentanc Univerze v Ljubljani Jan Ilar.
 
Predsednik Športne zveze Univerze v Ljubljani prof. dr. Milan Žvan je prejemnikoma medalj na univerzijadah v letu 2013 Poloni Lampe in Borutu Mavcu podelil tudi enkratni štipendiji.

Rektor prof. dr. Ivan Svetlik je vsem športnikom in njihovim trenerjem čestital za osvojene odlične rezultate in jim zaželel vse najboljše tudi v prihodnje.
 
 
Foto: Željko Stevanić