Univerza v Ljubljani se predstavi

Prireditev Informativa '13 bo potekala 1.2.2013 in 2.2.2013 od 9.00 do 18.00 ure na Gospodarskem razstavišču. Razstavni prostor Univerze v Ljubljani se bo nahajal  v kupoli A na levi strani od glavnega vhoda.

Vabimo vas, da se sprehodite skozi naše Univerzitetno mesto, kjer se vam bodo predstavile vse članice Univerze v Ljubljani, 3 akademije in 23 fakultet, ki izvajajo akreditirane študijske programe s področja humanistike, družboslovja, jezikoslovja, umetnosti, naravoslovja, tehnike in tehnologije. Na enem mestu si boste lahko ogledali izobraževalne programe, študijske, obštudijske ter ostale dejavnosti, ki vam jih ponujamo v okviru posameznih članic. Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja v zvezi s študijem ter vam svetovali pri izbiri vašega nadaljnega študija oz. izobraževanja.

Za vas smo pripravili tudi koristna in zanimiva predavanja, delavnice in še marsikaj drugega:

  • Predstavitev programov: predstavniki akademij in  fakultet vam bodo posredovali informacije o študijskih programih, obštudijskih dejavnostih in drugih aktivnostih, ki se odvijajo na njihovih akademijah oz. fakultetah.
  • Na virtualnem potepu »Z univerzo po Ljubljani«, v petek in soboto ob 10.00, 13.00 in 16.00 uri, boste izvedeli, katere fakultete in akademije so sestavni del Univerze v Ljubljani, kje v Ljubljani se nahajajo, s čim jih je mogoče povezati v dejanskem življenju in kakšna je Ljubljana kot univerzitetno mesto.
  • Predavanja, delavnice, predstavitve, pogovori ter druge aktivnosti bodo potekale na balkonu in v osrednjem delu razstavnega prostora Univerze v Ljubljani, kjer boste dobili podrobnejše informacije o študijskih programih, obštudijskih dejavnostih in drugih aktivnostih, ki so vam na voljo v okviru študija na Univerzi v Ljubljani.
  • Vsi tisti, ki še niste odločeni, kateri študij izbrati, se lahko udeležite individualnega svetovanja, kjer vas bodo karierni svetovalci seznanili o vsebinah študijskih programov in zaposlitvenih možnostih. 
  • Ogledali si boste lahko tudi projekt "Novogradnja objektov Univerze v Ljubljani, FRI - FKKT", kjer bo predstavljena izgradnja objektov dveh fakultet. S projektom želimo ustvariti pogoje za spodbujanje in oblikovanje bolj inovativnega in tehnološko naprednega gospodarstva ter odpirati kakovostnejša delovna mesta za izobraženo in usposobljeno delovno silo, okrepiti sodelovanje med raziskovalnim in akademskim področjem ter gospodarstvom.
  • Nagovor prorektorja Univerze v Ljubljani, prof. Aleša Valič, v petek, 1.2.2013 ob 10.00 uri v osrednjem prostoru Univerzitetnega mesta.