PROJECTS‎ > ‎Relgious‎ > ‎

Church on the Rock

Master planning & Adaptive Re-use
Sanctuary Expansion & Office Remodel
Florence, Oregon - 2013 - 2014
Church on the Rock, A Calvary Chapel Fellowship

This Mufti-phased project consists of demolition of the existing office & classroom building and the expansion of their Sanctuary to include a classroom wing.


Initial planning consists of overall site design implementing the City of Florence planning guidelines and procurement of Conditional Use & Design Review approvals.


The project consists of a phased approach to accommodate donated funds and allow the congregation flexibility to still use and occupy the facility during construction.


Visit their Website:

http://ccflorence.com/COTR/HOME.html

Existing Configuration 

Proposed Configuration

Final Site Layout (looking east)

Final Site Layout (looking west)

New Sanctuary (looking southeast)

New Classroom Expansion (looking west)

New Facility (looking north down the new parking lot)

Site (looking North)

Looking North at new construction

View of new expansion

View of New Sanctuary Door

Elevation (looking North)











Comments