STOP 4-7 Vlaams Brabant

Meer info over het programma kan u steeds terugvinden op www.stop4-7.be of in onderstaande brochure
(zie bijlage).

 
“Als onze Wesley (5 jaar) zijn zin niet krijgt dan begint hij te roepen en te tieren en gooit met vanalles. Ik geef dan soms toe om van dat lawaai af te zijn of ik maak mij zo kwaad dat ik hem iets zou doen.”
 
"De juf zegt dat Meryem (6 jaar) op school niet goed kan samenspelen met andere kinderen, ze maakt veel ruzie en vecht regelmatig. Ze kan ook niet stilzitten en krijgt daarom voortdurend op haar kop. Wat moet dat worden als ze naar het eerste leerjaar moet?"
 
"Van de tweeling (4 jaar) raak ik soms over mijn toeren, zeker nu mijn man mij verlaten heeft. Sindsdien sta ik voor alles alleen en kan ik die drukte niet meer aan. Ze luisteren nauwelijks en maken steeds ruzie. Er is hier soms zoveel lawaai dat de buren op de muur kloppen."
 
 

Moeilijk gedrag?

STOP 4-7 (Samen Sterker Terug Op Pad) geeft een antwoord op de vragen van ouders om advies en biedt een daadwerkelijke hulp bij opvoedings- en gedragsproblemen. Met de kinderen wordt op een ervaringsgerichte manier in groep gewerkt rond sociale vaardigheden en rond probleempjes leren oplossen. Naast deze kindtraining biedt het een intensieve oudertraining én een leerkrachtentraining.

Het Stopteam werkt ongeveer zes maanden samen met de ouders en de leerkrachten. In deze periode bouwen ze samen aan een soort handleiding om zo opnieuw grip op hun kind/ leerling te krijgen en de relatie te herstellen.

 

STOP 4-7 is gratis en wordt gesteund Kind&Gezin en in Vlaams Brabant ook door de provincie.

STOP 4-7 richt zich naar kinderen tussen 4 en 7 jaar oud die gedragsproblemen (bvb. niet gehoorzamen, andere kinderen pijn doen,…) vertonen thuis of op school.

Er start een training na de kerstvakantie, na de paasvakantie en na de zomervakantie in Vlaams Brabant.

Ċ
STOP Vlaams-Brabant,
11 sep 2020 02:39
Ċ
STOP Vlaams-Brabant,
9 feb 2010 10:03
Comments