Home


Laatste nieuws:
12-06-2017


Geachte ouders / verzorgers van [ROEPNAAM],

We gaan naar …

Ter afsluiting van het schooljaar gaan de tweedejaars leerlingen gezellig een dagje naar attractiepark Bobbejaanland in het Belgische Lichtaart.

Wanneer: donderdag 29 juni

Aanvang: 08:00 uur (verzamelen op school en melden bij je mentor)

Eindtijd: ± 18:00 uur (verwachting aankomst terug op school)

Kosten: vervoer van en naar Bobbejaanland en de toegang tot het attractiepark zijn gratis.

[ROEPNAAM] dient er voor te zorgen die dag een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort) bij zich te hebben. Let op! Zonder geldig legitimatiebewijs kan uw zoon dochter niet mee en zal hij of zij deze dag op school aan opdrachten werken.

Ons advies is om [ROEPNAAM] een lunchpakket mee te geven en niet meer dan €15,- aan zakgeld mee te nemen.

Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Team leerjaar 2


Afbeeldingsresultaat voor bobbejaanland logo

23-05-2017
De winnaars van de speurtocht zijn bekend! Super gedaan!:D

________________________________________________________________________Bekijk onze Mannequin challenge - uitgevoerd door 2M3
Welkom bij Niekée Roermond, leerjaar 2

Niekée Roermond wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de optimale ontwikkeling van kinderen. Niekée onderscheidt zich door leerprocesgerichtheid als uitgangspunt te kiezen.

Het optimaliseren van groei van kinderen. Uitgangspunt hierbij is dat een optimaal leerproces de voorwaarden schept voor optimaal resultaat. Ook eist de steeds veranderende complexe westerse samenleving een levenlang leren. Leren in scholen is vaak gericht op de cognitieve kant. Niekée wil meer zijn; de school wil vaardighedenkennis en attitudes die horen bij een levenlang leren bij leerlingen ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat leerlingen enthousiasme vertonen om te leren; nieuwsgierig blijven; creativiteitinventiviteit en flexibiliteitontwikkelen.

Ruimte voor het onverwachte en vastberaden de onzekerheid omhelzen. Niekée verzorgt onderwijs waarbij leerlingen op de meest optimale manier worden voorbereid op het onbekende, de maatschappij van morgen. Daarbij kun je niet alleen traditioneel resultaatgericht werken, maar tracht je steeds veranderd doel te vangen. Duidelijk is wel dat het hele leven object van leren is.

Dit is een proces dat zich richt op kwaliteiten en competenties om het onbekende in je voordeel te managen: Creativiteit, flexibiliteit, onderzoekende leermethoden, kennis uit het verleden toepassen voor de wijsheid van morgen etcetera.

Daarbij heeft de school de overtuiging dat beleving, passie, nieuwsgierigheidzelfdisciplineondernemingsgeest en zelfvertrouwen de motoren van het kind zijn voor een onafwendbaar levenlange leerverplichting die de komende jaren grote eisen zal stellen aan duurzaamheid en de moderne technologie in al zijn facetten in een globaliserende wereld.

Niekée leren is VIB-leren. De letters van het VIB leren staan voor de volgende kernwaarden:

  • Vertrouwen, Verwonderen en Verbeelden
  • Inspireren en Input
  • Begeleiden en Bewustworden