Aktuellt

Vid sjukdom eller frånvaro skicka ett sms till Christer 0708-361440.

V.08

Bra vecka och nu ett skönt och avkopplande sportlov.

Ha det så bra så ses vi måndag vecka 10.

Hälsningar Christer och Sanna
V.07
Lite bortfall i form av sjuka elever. I övrigt har veckan runnit på som den ska. De flesta har dessutom lärt sig att knyta sina skor. Fortsätt att öva hemma.

Trevlig helg Christer och SannaV.06
En vecka som hade två kortare dagar p.g.a. IUP samtal. Glöm inte att göra valet till Gymnasie senast den 15:e Februari. Alla i klassen har nu fått godkänt i att knyta skor. Men fortsätt att öva hemma. Övning ger färdighet.

Trevlig helg önskar Christer och Stoja


V.05
Veckan har trots snöoväder fungerat bra. Lite strul med Samtrans som vanligt men i det stora hela. Fortfarande några elever som ej kan knyta skor. De säger dessutom att de inte har tränat hemma. Snälla hjälp dem.

Trevlig Helg Christer och Sanna
V.04
Liten klass vilket har gjort att vi varit tillsammans med Stojas klass ibland. På torsdagen hade vi en temadag (s.k soldag) där vi tillsammans med lite 6:or och 7:or i grundskolan förde diskussioner om vad som måste tas med om vi skall kolonisera en annan planet som ligger 6.000 år härifrån. Våra elever skötte sig med bravur och hade många bra och nödvändiga idéer kring detta. Fredagen avslutades med skoknytning istället för fysisk idrott. Det känns inte ok att 75% av eleverna (åk7-9) inte kan knyta sina idrottsskor själva. Det är ingen raketforskning och med övning, övning, övning så kan ALLA göra det. Nu har vi tränat i totalt 60 minuter och efter detta så kan 75% knyta själv. För de som precis lärt sig och för de som ännu inte kan ber jag er att även öva hemma. Till höger på denna sida finns en länk till YouTube som ni kan ha nytta av "Knyt Skor"

Trevlig helg Christer Och Sanna


V.03
En lite mindre klass än vanligt då en elev varit på Prao. Nästkommande vecka är ytterligare en elev borta för sin sista Prao. I övrigt har allt varit enligt schema. Till nästa vecka ta med 1 st tom PET flaska 1,5 liter då vi bygger raketer.


V.02
Kort vecka men en bra start. Alla var glada att var tillbaka. Vi likaså.

Trevlig helg Christer o Sanna

V51
Då var det så slutligen jullov. Detta efter en termin som har fungerat så bra. Sanna och jag är så nöjda med era barn som har visat ett stort engagemang kombinerat med en bra social förmåga. 
Tack för en bra hösttermin så ses vi igen onsdagen den 10:e januari kl 08:00 helt enligt ordinarie schema.

Hälsningar Christer och Sanna

V50
En vecka som verkligen innehållit mycket. Utöver en hel del ordinarie lektioner har en del simmat, vi har varit på "hemlig aktivitet", vi har gått till kyrkan och sett Lucia, tillverkat och bjudit ledningen och våra övriga lärare på ett dignande julbord. Dessutom har vi firat advent. Oj oj oj vad vi alla var trötta när vi stängde för veckan.

Trevlig helg önskar 
Christer och Sanna


V.49
Veckan blev som planerat. Tisdagens aktivitet (hemlig då det kan handla om julklappar) gick mycket bra. Avslutningen av veckan med höjdhopp blev så bra att samtliga slog sitt eget rekord.
Trevlig Helg

Christer och SannaV.48
Måndagens julpyssel blev en succé. Åk 4 och 5 kom med sina grupper till våra klassrum och pysslade och pratade. I övrigt en vecka enligt schema utan några större avvikelser.

Trevlig helg
Christer och Sanna.
V47.
Hela veckan har den lilla gruppen (2 elever) varit tillsammans med Stojas grupp. Filmen vi såg upplevdes lite blandat då den var textad och på franska. Men kul att bara göra något annat ibland.Det har fungerat bra och det har känts som om eleverna tyckt att det varit lite roligt. 
Trevlig helg önskar 
Christer och Sanna

V46.
En helt fungerande vecka med en relativt liten klass (2 elever på Prao), 
men allt har fungerat som vanligt ändå.

Trevlig helg önskar 
Christer och Sanna
V45. 
Första veckan efter höstlovet har varit lugn. En elev är på Prao, några lärare har varit sjuka, men allt har fungerat och alla lektioner har blivit genomförda. Under kommande veckor kommer det p.g.a. prao vara väldigt få elever i klassen emellanåt. En vecka är vi endast två elever så då slår vi ihop oss med Stojas klass. Dock inga andra start och sluttider när detta sker. 
Trevlig helg önskar Christer och Stoja. 
V44.
Höstlov. 

V43.
En helt underbar sista vecka innan höstlovet, toppat med bad i Norrtälje och Disco idag fredag. De elever som har varit iväg på Prao har klarat av hela veckan, trots nervositet. Jag är så spänd på att få höra om detta efter lovet. 

Ha ett riktigt skönt höstlov så ses vi igen den 6:e november kl 08:00.

Christer och Sanna.


V42. 
I skrivande stund är jag precis på väg in till stan med några elever för att se deras skolor som de skall prova på de närmaste veckorna. Eleverna är både förväntansfulla och en aning nervösa. I övrigt har veckan varit lugn och skön. I onsdags var vi ner till pedagogverkstaden och lärde oss lite mer om programmering. Mycket spännande. 
Trevlig helg Christer och Sanna

V41. 
En vecka som toppades av vårt besök på Cosmonova, med både film och besök på Naturhistoriska. 

V40.
En lugn och fin vecka. Allt enligt schema och bra stämning. 
Trevlig helg
Christer och Sanna.

V39.
Tisdagens hembygdsdag var mycket lyckad., film, museum, lunch och möte med kommunalrådet på Alceahuset. På fredagen hade vi fotografering och i övrigt var allt enligt schema. 
Trevlig helg Christer och SannaV38.
Jag är bara så imponerad av era ungdomar. De är bara bäst och helt underbara. Både mot varandra och oss lärare. Ge dem glass eller något annat mys i helgen.

Trevlig helg
Christer och Sanna.


V37.
Veckan har gått mycket bra. Det blev kortare dagar både på tisdagen och onsdagen p.g.a. IUP samtal. Musikläraren har varit sjuk så på dessa lektioner har vi gjort lite annat. 
Veckan avslutades med idrott och hinderbana och alla kämpade mycket väl.
Trevlig helg önskar Christer och Sanna. 

V36
Ni har fantastiska ungdomar!
Veckan har gått helt problemfritt både socialt och rent ämnesmässigt.

Trevlig helg Christer och Sanna.

Vecka 35
Första hela skolveckan är då avslutad. Schemat har fungerat förhållandevis mycket bra. En liten korrigering har gjorts kring idrotten på fredagar. Inget som påverkar sluttider etc, men som ger ungdomar lite mer tid och mindre stress i omklädningsrum och dusch. 
På föräldramötet kom de flesta och på informationen om Gymnasiet var vi riktigt många. Glöm nu inte att titta på filmerna tillsammans med era barn och bestäm vilka program/skolor som kan vara intressanta. Länk till filmerna och de nio olika nationella programmen hittar ni längst till höger på denna sida.

Trevlig Helg önskar
Christer och SannaSkolstart V 34.
Så har då den första skolveckan tagit slut. Allt har gått mycket bra. Lite strul med taxi, lite strul med scheman men eleverna har skött sig helt fantastiskt. På all-aktivitetsdagen i torsdags tävlade vår klass mot skolans övriga klasser och fick fler vinster än förluster. Plus att vi fick träffa alla andra barn och vuxna på skolan. Med det fantastiska vädret blev den dagen en riktig succé. 

Trevlig Helg Christer och Sanna. 

Så var skolan igång och alla elever var på plats denna första dag. Det kändes väldigt bra och eleverna verkade vara "glada" att vara tillbaka igen. 
På denna sida kommer jag varje fredag e.m/kväll lägga in kommande veckas aktiviteter. Eleverna har idag med sig lite papper som behöver fyllas i och returneras till oss i skolan.
Schema har de också fått men här får vi vara beredda på att det kan bli lite ändringar under de första veckorna när fel och brister upptäcks. Start och sluttider bör dock bestå. Start 08:00 varje morgon och avslut runt kl 14:00 alla dagar. Idrott tis, ons och fre. Vi är ute i möjligaste mån men skicka med både utomhusskor och inomhusskor. Inget ombyte behövs imorgon tisdag.

Mer info kommer på föräldrarmötet om saker ni kanske undrar över.

Hälsningar Christer och Sanna
V.09 Sportlov

V.08
Tiden går fort och detta är sista veckan innan sportlovet. Det mesta enligt schema med simskola som vanligt för berörda. På tisdag simning för alla och pulka/skidåkning med korvgrillning på onsdag, medtag vad man vill åka på + hjälm. 

V.07
Veckan är helt enligt schema. Simning för de som har simskola på måndag som vanligt. 

V.06
Veckan innehåller IUP samtal se tider. Jag ber alla som ännu inte gett mig er ansökan påskriven av elev att ta med en utskrift av dessa till samtalen. Ingen idrott onsdag då eleverna precis som på tisdagen slutar kl 12:00.

V.05
LÄXA: KNYTA SKOR. se länk till höger.
Praoperioder är nu slut. Full klass och schema helt som vanligt. Medtag en 1,5 liters PET-flaska för raketbygge om du inte redan gjort det. Simning måndag. V.04
Två elever är på Prao. Alla bör senast denna vecka få hem lappar och instruktioner för val av Gymnasiekola. 
Valet skall göras senast 15 februari. Innan dess har vi IUP-samtal då vi kan tala om detta val ytterligare. Se info till höger. Då endast en förälder hört av sig om önskad tid så får ni tider här och via mail. 

V.03 
Allt enligt schema denna vecka. OBS att ni som har simskola på måndag så är det badkläder som gäller. Också dags att boka tid för IUP samtal. Dessa äger rum Tis 6/2 och onsdag 7/2 första bokningsbara tid kl 12.00. Sista bokningsbara tid kl 15:30. Först till kvarn gäller. Har ni inte hört av er senast onsdag 17/1 så fördelar jag ut tider. Under samtalet för åk 9 fokuserar vi på gymnasieval.

V51.
En något kortare vecka eftersom vi går på jullov kl 13:00 på Torsdag. 
I övrigt så kommer veckan att handla om att avsluta så mycket som möjligt, ha mentorsdag med reflektioner kring terminen. Vi kommer också att ha lite julfirande. På tisdag gäller återigen lite varmare kläder och bra skor då vi kommer att gå för att färdigställa vår hemliga aktivitet.


V50.
Under veckan kommer det att hända en hel del som inte står på schemat. Måndagen simskola för berörda (sista för terminen). Tisdagen fortsätter vi med den hemliga julklapps-aktiviteten. 
Onsdag är det Luciauppträdande i kyrkan. Vi kommer att gå dit direkt på morgonen kl 08:00. Se till att barnen har bra och varma kläder på sig. Därefter lagar och äter vi julbord på hemkunskapen. Torsdag och fredag helt enligt schema.V49. 
Kommer inte bli full klass denna vecka heller. Två elever är på Prao men vi kör enligt vårt schema. Skapande skola på tisdag men då det närmar sig jul och julklappar skriver jag inte mer kring detta här. Men lite varma kläder och bra promenadskor kan vara bra att att ha då vi kommer att promenera en del om vädret är ok.  
V48.
Måndag börjar med bad för samtliga elever så badkläder med. 
Därefter har skolan en av de 10 soldagarna. Denna gång kommer våra klasser att ägna sig åt julpyssel på olika stationer. Eventuellt kommer vi även att gästa några andra klasser för utbyte av deras pysslande.


V47. 
Denna vecka är i princip hela klassen på Prao. Endast 2 utav barnen är i klassen under hela vecka. P.g.a. det så slår vi ihop oss med Stojas klass och arbetar helt efter hennes schema. Start och sluttider är dock desamma, idrottsdagarna likaså. Simskola som vanligt på måndag för de som går på det. Film på Bergateatern på tisdag f.m.


46. 
En vecka helt enligt schema med den skillnad att några elever är på Prao.V44.
Höstlov. V43.
Några elever är på sina prova-på-skolor. För övriga gäller följande. Simning på onsdag. I skrivande stund vet vi inte om det blir Norrtälje eller Eriksdalsbadet. Men simning blir det med egen matsäck om man vill. I annat fall klämmor från skolan. Badkläder är dock ett krav att ta med sig. 
På fredag är det Hallowen-disco och alla har ännu INTE lämnat 10.-. Skicka med det till på måndag så blir jag glad. Denna dag får man också vara utklädd om man vill, men inte med clownmasker då många barn är extra rädda för just dessa.


V42. Under denna vecka kommer några av oss att åka till de gymnasier som man skall prova på. Några har prova på redan nästa vecka, men det kan hända att vi tar med någon annan elev också när vi ändå är på den skolan. I övrigt är det skola enligt schema. 10.- till disco nästa vecka är bra att skicka med redan nu. (godis etc skall inhandlas).

V41.
Första utflykten utanför Åkersberga för denna termin sker på onsdag. Då åker vi till Cosmonova och ser både film om vår planet samt tittar på utställningen på Naturhistoriska museet. Vill man ha annan mat än klämmor, frukt och juice så får man ta med egen matsäck. om vanligt är godis, läsk och andra sockerfyllda produkter inte godkänt att ta med. Förutom onsdag kör vi enligt schema.


V40.
Veckan kommer att bli helt enligt schema. Nu börjar det också att dra ihop sig för de första praoperioderna på de olika gymnasieprogrammen. Redan V 43 åker de första tre eleverna iväg. Taxi etc håller på att beställas, och info kommer till berörda löpande.

V39.
Denna vecka blir lite ändringar i ordinarie schema. Måndag är som vanligt inkl. simskola för berörda. Tis har vi en s.k. hembygdsdag med filmvisning, museibesök och avslutning i Alceahuset. Ingen matsäck tas med denna dag då vi äter på annat sätt. Den sista schemaändringen gäller fredag då det är skolfotografering både i grupp och individuellt direkt på morgonen. Idrott onsdag och fredag som vanligt.V38.
Veckan kommer att vara helt enligt schema. Simning för de som går på simskola på måndag. Idrott tisdag, onsdag och fredag. För er som ännu inte lämnat in en påskriven "pedagogisk information". Gör det snarast. Prova på gymnasierna kräver detta.
Kommande vecka: 37
Veckan är i stort sett enligt schema förutom då tisdag och onsdag då det är IUP-samtal i skolan och eleverna slutar kl 12.30. För er med elever i åk 9, glöm inte att titta på gymnasiefilmer innan vårt möte på tisdag. 
Simning på måndag för de som är berörda så kom ihåg badkläder etc.Kommande vecka: 36
Allt kommer (förhoppningsvis) ske enligt schema. Simning på måndag för de som går på simskola. Idrott tis, ons och fredag. Skicka gärna med separat handduk till simningen så att hela påsen kan skickas hem samma dag för torkning och tvätt.


V35
Denna vecka skall löpa helt efter schema. Idrott Tisdag, onsdag och fredag med utrustning för både utomhus/inomhus + handduk och hygienartiklar. Jag kommer att vara borta från skolan på onsdagen men andra personer fyller upp mina lektioner. Föräldramöte på tisdag den 29/8 se tider här till höger. Tisdagen den 20:e februari: Simning i Söra simhall. Medtag vad som behövs. Samling i skolan kl 08:00 som vanligt.

Onsdagen den 21:a februari.
Vintersportdag med korvgrillning i Hackstabacken. Ta med pulka/skidor + Hjälm.

V09 sportlov.Höstterminen 2017

  • Måndag den 21 augusti: Första skoldag
  • Torsdag den 21 december: Terminens sista skoldag

Under höstterminen 2017 är eleverna lediga:

  • Vecka 44 (30 oktober-3 november): Höstlov

Vårterminen 2018

  • Onsdag den 10 januari: Terminens första skoldag. Start kl 08:00 enligt ordinarie schema.
  • Torsdag den 14 juni: Skolavslutning

Under vårterminen 2018 är eleverna lediga:

  • Vecka 9 (26 februari - 2 mars): Sportlov
  • Vecka 14 (3 april - 6 april): Påsklov
  • Tisdag 1 maj:
  • Måndag 30 april: Klämdag
  • Fredag 11 maj: Klämdag