Aktuellt

Vid sjukdom eller frånvaro skicka ett sms till Stoja 0736 427457 
Läxor:
Metteläxa: - tisdag till torsdag
LÄsläxa:       torsdag till torsdag

Idrottskläder - på tisdagar till skolan, fredagar från skolan hem.


V23
Nu är det bara tre dagar kvar innan sommarlovet. En av de tre dagarna är utflykten till Skansen på tisdag. Ingen mat från skolan utan det är matsäck hemifrån som gäller. 
Skolavslutningen är på torsdag. Ni föräldrar är välkomna redan från kl 9:00 om ni vill och har tid. Kl 9:30 börjar rektor sitt tal, ute scenen. Kom till klassrummet sen går vi tillsammans till scenen. Fika i klassrummet efteråt. Eleverna kommer med taxin som vanligt den dagen.
Trevlig hgelg
Stoja och Ulrika
V22
Nedräkningen har börjat 8 skoldagar kvar till sommarlovet. Nästa vecka bjuder inte på några överraskningar förutom belönings film som är på måndag och lov på onsdag. Nästa utflykt är det tisdag 14 juni.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja

V21
Hej alla föräldrar!
En hel vecka med strålande väder! Eleverna är för det mesta ute på rasterna, njuter så länge är det varmt och soligt. Utflykten till Vikingaby, Norrtälje gick väldigt bra, alla var jätteduktiga. 
Nästa vecka:
Tisdag cirkus Roman kommer till skolan och på onsdag har vi en utflykt till till Tekniska museet. Då är det matsäck som gäller, skicka något gott det höjer upplevelse det kan jag lova. Vi hoppas på försätt solig och fin väder.
Inga mer matte läxor för den här terminen.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja
V20
Det var en bra vecka, avslutades som en utflykt till Domarudden, vi hade tur med vädret också. Vi hade också Sjökarby elever här för sista gången. Nu vet alla hur grupperna kommer att se ut nästa skolår.  
Nästa vecka har vi en stor utflykt till Norrtälje, Vikingaby. Samling som vanligt i klassrummet sedan åker vi direkt med bilar till Norrtälje. Mat har vi beställt från matsalen och det blir pasta sallad för alla så ni behöver inte skicka någon mat. Eleverna har också bakat så vi tar med oss kakor. Stoja, Christer och Sanna stannar kvar och söver över med Christers klass medan alla andra kommer tillbaka till Åkersberga. Eleverna blir skjutsade hem, jag har avbokat taxin och de som går till fritids lämnar vi på fritids.  
Inga läxor nästa vecka!
trevlig helg!
Ulrika och Stoja
V18
Hej!
Den korta veckan avslutades med en belöningsfilm på förmiddag och idrottslektion på eftermiddag. Hela veckan gick bra.
Nästa vecka har vi igen en kort vecka och därför blir det inga läxor.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja


V17
Hej alla föräldrar!
Veckan har varit bra som vanligt, besöket från Sjökarbyskolan gick också bra. 
Nästa vecka besöker eleverna från Sjökarbyskolan igen, andra gången, denna gången blir det på fredag.

Studiedag har vi 23 maj då är eleverna lediga, fritids är informerad och taxin ändrad.
Det blir ingen matteläxa nästa vecka.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja

V16
Hej!
Veckan har varit bra som vanligt. Eleverna var väldigt imponerade av vikingamuseet och  kommer ihåg allt de har sett och hört från guiden. 
Nästa vecka börjar inskolning för elever från Sjökarbyskolan. De ska besöka oss vid tre tillfälle. Första gången kommer de  på tisdag och är med oss en timme och fikar. 
Läxor som vanligt!
Trevlig helg
Ulrika och Stoja 


V15
Hej alla föräldrar!
Vecka har varit bra, precis som vanligt. Det blev ingen matteläxa, har jobbad med väderleken och det tar en hel lektion så jag glömde dela ut läxor. 
Tisdag nästa vecka  åker vi till Vikingamuseet och har guidad visning, matsäck gäller.
trewvlig helg
Ulrika och Stoja


V12
Hej alla föräldrar!
Nu har vi bara en vecka kvar innan påsklovet och den är kort. På tisdag  åker vi till Eriksdalsbadet. Samling som vanligt i klassrummet sen åker vi direkt efter samlingen. Vi får matsäck från matsalen. Ni kan också skicka egen matsäck eller pengar så de köper korv eller hamburgare på plats. Det är ganska lång väntetid att köpa något där därför föreslår jag att ni skickar matsäck något eleverna tycker om. Sista dag Torsdag då har vi påskdisco så glöm inte skicka 10 kr för inträde, även elever Sjökarbyskolan kommer.
Inga läxor nästa vecka!
Trevlig helg
Ulrika och Stoja

V11
Denna vecka  avslutades med besök på ungdomsmottagningen. Jag själv har inte varit där, stannade i klassen med två elever som är under 14  år. Eleverna tyckte att det var intressant och spännande besök, fick lite grejer med sig hem.  
På måndag är det en soldag och vi åker  till brandstationen för att  få lite information om hur det fungerar när det brinner. 
Läxor som vanligt!
Trevlig Helg önskar
Ulrika och Stoja
V10
Första veckan efter lovet drog igång med en teater som eleverna tyckte att det var roligt och skrattade en hel del.  
Fredag nästa vecka besöker våra 8:or och 9:or Ungdomsmottagning här i Alcea huset. Vi har pratat om det idag.
Annars är det som vanligt med läxor.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja 

V8
Hej!
Den sista veckan innan sportlovet har gått bra. Som aslutning på veckan såg eleverna en film, de har samlat ihop sina stjärnor. 
Veckan efter sportlovet är precis som vanligt med läxor och idrott. 
Trevlig sportlov önskar 
Ulrika och Stoja

V7
Hej alla föräldrar!
Allt enligt schema denna vecka. Nästa vecka åker vi och badar, Söra simhall, så skicka gärna  badkläder redan på måndag. På onsdag har hela skola Soldag och då har vi planerat att åka pulka, promenera och grilla vid Hackstabacke. Skicka hjälm och varma kläder/täckbyxor, stjärtlappar har vi här. Ingen matteläxa nästa vecka eftersom vi badar och har inte mattelektionen.
Trevlig helg önskar
Ulrika och Stoja

V6
Hej!
Veckan har fungerat bra, många sjuka, idag var det bara två elever i skolan. 
Trevlig helg
Ulrika och Stoja

V5
Hej!
Det var en hel vanlig vecka. De flesta elever har lärt sig knyta skor. De som inte har lärts sig är på väg, kanske en lektion till och så är alla klara. 
Tisdag och onsdag nästa vecka slutar eleverna kl 12:00. Taxin är ändrad och fritids informerad.
Läxor som vanligt1
trevlig helg
Ulrika och Stoja

V4
Hej!
Vi håller på och tränar eleverna hur man knyter skor. Har haft två fredagar i rad och det har visat resultat, de flesta har lärt sig knyta skor. Till höger på den här sidan har ni länken "Knyta skor." Titta med era barn och träna även hemma framförallt de som inte lärt sig. 
Igår hade vi soldag. Vi var med åk 6 och 7 och hade grupparbete om en resa i rymden.Det var rektor själv som håll i arbete.  Dagen avslutades med en film om rymden vilken uppskattades av eleverna.
Annars var det en lugn och fin vecka.
Trevlig helg önskar
Ulrika och Stoja


V3
Hej!
Den här vecka började allt som vanligt med läxor. IUP har jag planerat 6/2 för hela gruppen. Samtalet börjar 12:00 med första eleven och avslutas kl 17:00. Tiden för Utvecklingssamtal hittar ni till höger på den här sidan. Planera en  timme för IUP. Hör av er om tiden inte passar då hittar vi en ny tid och dag om det behövs. 
Trevlig helg
Ulrika och Stoja

V2
Hej alla föräldrar!
God fortsättning på det nya året! Hoppas jullovet har varit bra! Själv har jag bara varit hemma och vilat. Ny termin har börjat och vi drog igång för fullt direkt. Eleverna var inte alls så trötta som vi hade förväntat oss, de var väldigt engagerade och jobbade från dag 1. De har tydligen vilat upp sig ordentlig under lovet. 
Redan nu vill jag informera om att IUP kommer att äga rum den 6 och 7 februari från kl 12:00. Om ni har några önskningar hör gärna av er via mail till mig, annars fördelar jag tiderna och mailar till er redan nästa vecka. Planera en timme för IUP och vi börjar varje hel timme. Nästa vecka börjar också simning för de eleverna som inte kan simma. Även läxor börjar vi med nästa vecka. 
Trevlig helg
Ulrika och Stoja


V51
En kort vecka som avslutades med fika. Information om specialkost finns längst ner på sidan.
God Jul och Gått Nytt år!

V50
Nästa vecka är det sista veckan för den här terminen. Avslutningen är  torsdag 21/12. Eleverna slutar 13:00.
Trevlig heölg
Ulrika och Stoja

V49
Lugn och fin vecka! Matteläxa har vi slutat med för den här terminen. Onsdag nästa vecka har vi Luciatåget i Österåkers ka: 8:30. Samling som vanligt i skolan sedan går vi tillsammans till kyrkan. Efter Luciatåget äter vi Julbord i hemkunskapssalen, mat som våra elever har lagat.
Julavslutningen är torsdag 21 december. Om någon av föräldrar vill då är ni välkomna efter lunch vid strax efter 12:00.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja 
V48
Snart är det Jul vad tiden går! Vi har julpyntat vårt klassrum och så har vi firat första Advent med fika bröd som en av våra klasser har bakat. Annars har veckan varit ganska lugnt. Det är några elever fortfarande som är på sina praoplatsen. Nästa vecka är det två elever till som ska prova på och det är slut för den här terminen. Det blir ingen matteläxa nästa vecka, läsläxa som vanligt.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja
V47
Hej alla föräldrar!
Det var väldigt lugn vecka, det blev en klass eftersom många elever var på sin prao. 
Måndag, har vi badet här på skolan ledig från 8:30 - 10:00 så hela klassen kommer att bada från 9:00. Glöm inte att skicka badkläder. På måndag är det också soldag och vi har bestämt att tillbringa dagen med julpyssel här på skolan. Läxor som vanligt nästa vecka.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja

V46
Hej!
Veckan gick bra som vanligt. Det är många elever (åk 9)  som är på sin PRAO nu så nästa vecka har vi bara 7 elever om alla är här. Därför kommer vi att ha bara en grupp och vi följer vårt schema.  Ingen matte läxa nästa vecka då är vi och tittar på filmen. Vi ska också åka till Åkersberga biblioteket, det gör vi på torsdag 23/11 innan lunch.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja

V45
Veckan efter höstlovet var bra, vi glömde matteläxa men eleverna har ingenting emot. 
Trevlig helg
Ulrika och Stoja

V43
Hej alla föräldrar!
Det var en fin sista vecka innan höstlovet som avslutades med Halloweendisco och en belönings film i klassrummet. Nu är det dags för välförtjänt höstlov för alla våra ungdomar.  
Inga läxor under höstlovet.
 Ha ett skönt höstlov! 
Ulrika och Stoja


V42
En vecka kvar till höstlovet, lite ledighet behöver vi alla. Det går bra här som vanligt, fin och mysig grupp. Onsdag nästa vecka åker vi till Norrtälje och badar. Glöm inte att skicka badkläder. Skicka gärna matsäck också men ingen godis. Och på fredag, som avslutning på veckan  har vi Halloween disco, inträde 10 kr. Skicka gärna 10kr redan på måndag ni som inte har skickat. Det är upp till elever och föräldrar att klä ut sig, brukar vara blandat. Några elever klär ut sig och några är precis som vanligt.
Matteläxa som vanligt nästa vecka. 
Trevlig helg
Ulrika och Stoja 

V41
Hej!
Utflykten till Cosmonova gick jättebra, alla var skötsamma och trevliga. Onsdag nästa vecka åker vi till pedagogcentrum i Åkersberga för att för några lektioner i programmering. Läxor som vanligt.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja

V40
Hej alla föräldrar!
Lugn och fin vecka! Nästa vecka ska vi till Cosmonova och se filmen" A beautiful planet." Glöm inte att packa en matsäck. Eleverna får från matsalen 2 makor och en dricka men det räcker inte så skicka  gärna mat hemifrån också. Halloweendisco har vi V43, inträdde kostar 10 kr så skicka gärna även 10 kr redan nästa vecka så att ni inte glömmer. 
Läxor som vanligt!
Trevlig helg
Ulrika och Stoja


V39
Vecka har varit bra. Eleverna verkar trivas med varandra, alla leker tillsammans under rasterna, framförallt lunchrasten. Utflykten till fattighuset och alceahuset gick också bra.
Nästa vecka ska vi till Sjökarbyskolan, Elisabet har bjudit oss.
Läxor som vanligt.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja

V38
Hej alla föräldrar!
Tisdag nästa vecka  har vi en heldag utflykt här i Åkersberga. Dagen startar som vanligt i klassrummet. KL 9:00 ska vi vara i rytmiksalen för att se filmen om Åkersberga, sedan går vi till hembygdsmuseum för guidad visning.   Efter museet går vi till Alceahuset för att äta lunch (vi är bjudna). Dagen slutar i klassrummet kl 14:00. Ingen matteläxa nästa vecka.
Torsdag 28/9 är det fotografering så se till att eleverna har fina kläder på sig. Läsläxa som vanligt.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja

V37
Hej alla föräldrar!
Alla IUP har ägt rum och det känns skönt. Tack för att alla kunde komma!
Vi missade matteläxa förra veckan!!!!
Annars hade vi en  lugn och fin vecka.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja

V36
Hej alla föräldrar!
Veckan har varit bra och allt fortsätter att fungera bra i klassen. Nästa vecka på tisdag har vi utvecklingssamtal och eleverna slutar 12:30. Taxin är ändrat och fritids informerad. Kom ihåg att avboka eftermiddagstaxi om ni kommer till IUP och ert barn åker hem med taxin. Eleverna slutar även på onsdag kl 12:30 då har skolan IUP och alla lärare är upptagna. Taxin ändrad även den dagen.
Annars är det som vanligt, matteläxa tisdag - torsdag, läsläxa torsdag - torsdag.
Trevlig helg
Ulrika och Stoja


V35
Hej!
Tack för ett givande föräldramöte och tack för att så många kunde komma! 
F o m nästa vecka börjar vi med läxor, som vi har kommit överens, matte - tisdag till torsdag och läsläxa - torsdag till torsdag. Simkläder på måndag för de som har simskola och idrottskläder på tisdag till skola och på fredag hem. 
Trevlig helg!
Ulrika och StojaV34
Hej alla föräldrar!
Den första veckan har gått, alla lektioner har börjat enligt schema och det känns väldigt bra. Gruppen verkar vara väldigt mysigt och homogen.
På tisdag 
Föräldramöte är på tisdag 29/8 kl 18:30 - 20:00 då kommer vi att prata lite mer om våra rutiner och regler.

Trevlig helg
Ulrika och Stoja

Kommande vecka:
Tisdag 12/6 - Skansen

Torsdag 14/6 - Skolavslutning
Avslutning ute kl. 9:30 - 10:30 därefter i klassrummet, då är ni föräldrar också välkomna.
Information till hemmet!

Som ni redan vet har vi en ny organisation i Solskiftesskolan.
Eftersom jag har fått ett nytt uppdrag i kommunen som elevhälsochef är Mia Dernell är Tf rektor from 180416. 
Min första tanke när jag fick det nya uppdraget var att det skulle dra igång till det nya läsåret och att jag hade några månader att avsluta mitt värv på Solskiftesskolan. Nu ville min chef annorlunda då det är viktigt att vi kommer i gång redan nu i vår med kartläggningen av skolornas behov av elevhälsa till höstterminen 2018.

Precis som jag berättade för eleverna så är det med blandade känslor jag byter tjänst.  Jag trivs fantastiskt bra på skolan, dels med alla fina elever och duktig personal, men också med er föräldrar. Solskiftesskolan kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta.

Resten av terminen kommer jag att arbeta 25 % på skolan för att göra övergången så smidig som möjligt för Mia. Riktigt farväl från Solskiftet blir det först på skolavslutningen den 14 juni.

Hoppas vi ses då.
Allt gott!
Henrik
V24

Tisdag 12/6 - Skansen
Torsdag 14/6 - Skolavslutning
Avslutning ute kl. 9:30 - 10:30 därefter i klassrummet, då är ni föräldrar också välkomna.


 

Vårterminen 2018
- Onsdag den 10 januari:Terminens första skoldag
Torsdag den 14 juni: Skolavslutning

Under vårterminen 2018 är eleverna lediga:
- V9 (26 februari - 2 mars) Sportlov
- Vecka 14 (3 april - 6 april): Påsklov
- Måndag 30 april: Klämdag
- Tisdag 1 maj
- Fredag 11 maj: Klämdag
- Onsdag 6 juni :LovĊ
Stoja Djokic Teglund,
21 dec. 2017 03:18