Vad är en prövning för en gymnasieelev ?

Om du har betyget F i någon kurs eller deltagit i undervisningen men inte fått något betyg har du möjlighet att göra en prövning. En prövning innebär att du gör prov på hela kursen under en kort period, som du sedan får ett betyg på. Du studerar själv inför en prövning. Du, som elev, kan anmäla dig till max tre kurser per period (fyll i formuläret i tre omgångar).

Skolan har fyra perioder under ett läsår - två på hösten och två på våren. Aktuella datum för att anmäla sig anges längre ner.
Du måste anmäla dig för att vara med i aktuell period och betala in 100 kr i depositionsavgift. Dessa 100 kr får du tillbaka efter att alla prov är skrivna och du har fått ett betyg på prövningen. Tänk på att ta med legitimation. 

Om du inte kommer på schemalagd skrivkväll eller lämnar in provet blankt får du inte tillbaka depositionsavgiften.
När din anmälan är helt klar så tar du kontakt med kurslärare för att få veta vad du ska studera, hur många delprov det blir mm.

Utökad kurs

Anmäler du dig till en kurs som inte finns med på din studieplan så räknas det som en utökad kurs. Innan du anmäler dig så ska du ha pratat med vår SYV på skolan.
Betala 500 kr (detta är inte en depositionsavgift som du får tillbaka) Du betalar in det på bankgiro 660-7022. Ange i meddelande: prövning för GY och ditt personnr. Man bör även ange referens 9070. Skriv ut kvittot och ta med till receptionen innan sista anmälningsdagen.

Period 0 - Anmälan är stängd.
Skrivdag 14/8.
Ni, som är anmälda, kommer få ett mail i början av augusti med information om sal och tid.

Perioder under hösten/våren kommer annonseras här i samband med skolstart i augusti.

När du har anmält dig behöver du gå till receptionen
för att betala 100 kr i depositionsavgift. 
För att du ska vara med i perioden behöver betalningen
och blanketten vara oss tillhanda innan sista anmälningsdagen.

Receptionens öppettider
Måndag: 8:00-14:00
Tisdag: 8:00-15:00
Onsdag: 8:00-15:00
Torsdag: 8:00-15:00
Fredag: 8:00-15:00