¡Bienvenidos!

Välkomna till sjuornas spansksite. Vi som arbetar med spanska på Fäladsgården, Ann, Cissi och Niklas siktar på att så mycket av allt material som vi arbetar med ska finnas digitalt på de olika årskurssiterna. Vi tänker oss siterna som digitala läromedel och vill att de ska nyttjas flitigt av elever, föräldrar och andra intresserade. Just här, hos sjuorna, är stoffet just nu uppdelat på fyra olika PP:er, arbetsområden. På alla områden finns det filmer, övningar, dialoger, kahoots. Det vi arbetar med just nu ligger på förstasidan och resten i flikar. Arbetsområdena är följande:

 1. Mi casa es tu casa; handlar om boende på olika sätt, rum och möbler, verben ser/estar, prepositioner, material och lite beskrivningar.
 2. En mi tiempo libre; handlar om fritiden och ord kopplat till det, och om framtidsformer, modala hjälpverb och adjektivkomparation. 
 3. Mi rutina diaria; handlar om vad man gör på en vanlig dag, hur man ser ut och vad man har för planer för framtiden. Ganska mycket fokus på reflexiva verb. 
 4. En la ciudad; handlar om staden om vägbeskrivningar, ord för olika byggnader, fordon och affärer. 
Vi hoppas på mycket nöje och att ni lär er massor!

Vi som jobbar som lärare i spanska är:

Ann Stjernqvist  (ann.stjernqvist@lund.se)

Cecilia Hedlund (cecilia.hedlund@lund.se)

Niklas Funk (niklas.funk@lund.se)

Tidigare meddelanden

 • Läxa v 47 Till på torsdag ska ni kunna böja verb i futurum och kunna göra meningar av typen på bilden nedan. Titta gärna igenom följande presentation. eller film . Öva med hjälp av ...
  Inlagd 15 nov. 2018 02:08 av Ann Stjernqvist Prästängsskolan, Fäladsgården
 • Läxa v 46 Till torsdag i vecka 46 ska ni kunna använda de modala hjälpverben i jag-form, se bild nedan. Man kombinerar de former som ni ser på bilden med ett verb ...
  Inlagd 8 nov. 2018 00:24 av Ann Stjernqvist Prästängsskolan, Fäladsgården
 • Läxa v 45 Tills på torsdag ska ni kunna de olika fritidssysselsättningarna på bilden nedan. Vi kommer arbeta med det på måndagen och tisdagen. Använd gärna quizleten som finns länkad här. 
  Inlagd 4 nov. 2018 06:59 av Ann Stjernqvist Prästängsskolan, Fäladsgården
 • Viktigt inför provet nästa vecka Här finns all info ni behöver inför provet. Läs igenom det noga och utgå från detta när ni pluggar till provet. inför provet
  Inlagd 27 sep. 2018 00:26 av Okänd användare
 • Läxa v. 39 Till på torsdag har ni adjektiv för möbler och rum i läxa kolla lista här.
  Inlagd 20 sep. 2018 01:36 av Okänd användare
Visar inlägg 1 - 5 av 32. Visa mer »
Exempel på flygblad; klicka på bilden som fungerar                         som en länk

https://drive.google.com/a/skola.lund.se/file/d/1vF8y2unzBw5fJ8UeVeMY3HFo5vE-O6hC/view?usp=sharing

PP i Skolbanken:

   Underordnade sidor (3): Aktuellt 17-18 Aktuellt 17-18 Läxor 18/19